Kvote u slatkovodnom ribolovu

Autor maverick, Veljača 28, 2021, 20:40:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Debeli šef

prošle sam godine prešao na babušku. fider i zabava cijeli dan. prestala i borba za poziciju, kut, cug... odjednom se vratio mir na vodu.
babuška rješava i problem količine ulova: ne smiješ ju pustiti. mada, meni uvijek nekako pobjegnu iz ruke. tko će to čistiti...

maverick

Upravo tako...treba traziti opustenost u ribolovu...smuđ odavno dize tenzije...Ako bas i nema nikog pored da me zivcira onda ssm sebe hebem sto nece  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Prodao čamac i motor, stavio fokus na kampiranje,
pecanje šarana sa obale, malo obalnog varaličarenja i meni dosta.
Uvijek se nešto nabode, taman da ima koja potkova i fiš za blagdane.
Šator, vatrica, dobro društvo, dobra klopa i kapljica. Neprocjenjivo.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Bas maloprije vidio na facebooku...pa bolje da sam kupio par mreza i platio te dvije milje...nabijrm ih u kvote i ostale stvari....pa tu kad ovo vidis treba onda da svi kradu i prodaju i da se sto prije ocisti sve sto ima u vodi...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gogica

Ne znam puno o ovome pa ne zelim laprdat gluposti ali ovo je prokleta sramota. STvarno moras bit moralna i intelektualna nakaza za ovakav zakon. Fuj :BangHead: :pain10: :red-card:

marina1983

Primecujem da je dozvoljen i izlov kečige dok je ovde pod trajnom zabranom.

baka

Ma dajte, oko čega se vi svi zamarate!  :uf:
Pa potpuno je svejedno što piše na plotu i koje su kvote. I da napišu da je dozvoljena kvota ribarima uhvatiti sveukupno 2 kile deverike godišnje i ništa više, opet bi orali Dunav svaki dan, jer toga se nitko ne pridržava, a i nema nikakve kontrole. :uf:
Samo potpuna zabrana ribarenja može pomoći, ovo sve ostalo je živa sprdačina! Nema tu sreće.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

pajdo77

Vjerovatno i prijavljuju da su uhvatili dvije deverike godišnje. Tko zna koliko love kad ih nitko ne kontrolira? Ne treba im ni uzeti tih 1000-2000 kuna. Neka imaju za gorivo.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Citat: baka  u Ožujak 07, 2022, 17:43:55
Pa potpuno je svejedno što piše na plotu i koje su kvote. I da napišu da je dozvoljena kvota ribarima uhvatiti sveukupno 2 kile deverike godišnje i ništa više, opet bi orali Dunav svaki dan, jer toga se nitko ne pridržava, a i nema nikakve kontrole. :uf:
Samo potpuna zabrana ribarenja može pomoći, ovo sve ostalo je živa sprdačina! Nema tu sreće.

Da, to si dobro rekao

nele01

koliko znam vi na dunavu imate 3 ribolovna podrucja. znaci covek plati 3 x 260 eur = 780 eur pa, i radi sta hoce od batine do iloka
ako je to istina, e onda  :no:

šajzika

Imas pravo Nele, mnogo je.
Treba im objedinit sve u jednu zonu da ih ispadne jeftinije.  Teska vremena,  skup benzin
Audentes fortuna iuvat

maverick

Zato ovaj Isus i ide s toliko KS u ribolov...isplati mu se kako god...na facebooku objavljuje razno razne slike...pun škaf smudjeva...pun čamac somova...realno...da to radi samo on a ne i rekreativci i ma koliko Dunav bio velik i silan to se ne moze nadoknaditi....

dravski pecaros

Citat: baka  u Ožujak 07, 2022, 17:43:55

Nebitno je u opće koliko šta i di ribari

Poanta ovih podataka je koliko u biti dozvole "legalno " da uništavaju po zakonu...

A kako nešto čekivati kad zakonom dozvole genocid i da ih se kontrolira opet je sve po zakonu

nele01

Ja bih ipak dao subvencije ribarima da mogu da pokupuju sto jace aparate, pa da pobiju i ono malo ribe sto je ostalo, pa onda mozemo da uvezemo punoglavce i gajimo zabe.Bataci su ipak bataci.
I onda se ribočuvari ne bi zvali ribočuvari, nego: ŽABOČUVARI, Mnogo otmenije zvuči.
I onda bi zbog žaba i zabočuvara došli turisti žabari, a mi ne bismo bili učlanjeni u ribolovačka udruženja i kupovali dozvole za ribolov, nego bismo bili članovi: ŽABOLOVAČKIH udruženna i kupovali bi dozvole za ŽABOLOV, to povlači prodaju ŽABOLOVAČKOG pribora, odeće i obuće, i pokrenuli bi proizvodnju ZABOLOVAČKOG asortimana, i cela regija bi procvetala