Yamaha F30/F40

Autor Majdo, Travanj 21, 2021, 18:30:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Majdo

Pozdrav svima,
već duže vrijeme tražim novi motor od 40 konja (sa ručkom) i za oko mi je zapela između ostalog Yamaha od 40 ks sa tillerom.

Izvedba koja me konkretno zanima je 3 cilindra, 750ccm i po tehničkim specifikacijama su yamaha F30 i F40 identične.

Zanima me ako netko zna u čemu je razlika?

Cjenovno je razlika cca 5000Kn što nije zanemarivo, naravno zbog toga mi je u ovom trenutku zanimljivija 30ka koju bih ako nema nekih velikih troškova i bitnih razlika podigao na 40 ks, ali mi je malo sumnjivo da je tolika razlika u cijeni a da je baš sve isto.

Ako ima netko nekih informacija bio bih vrlo zahvalan.
Lp svima.

maverick

Retfala ima taj od 30 ks, digao ga je na 40 , mislim da je Brstilo uzeo stotinjak eura za tu uslugu...inace ne kosta nista ako se samo ukloni ta blokada....Retfala je vise upucen u taj model pa ce ti on poblize reci o tome kad se pojavi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Majdo

retfala

Baka je sam probusio mrezicu na filteru zraka i odmah je 40ks..sve je to isto osim usisa...ako kupujes novi motor javi ae na PP pa cu ti objasnit sta trebas napravit zbog jamstva

Majdo

jurajurajura01

Nebi se slozio da se samo makne blokada na usisu i da je 40ks, sta je sa kompjuterom koji injektorima daje omjer smjese i zraka

mossi

Vrlo dobro zapažanje!

I meni su na usisu uklonili neku blokadu.
Posao od par minuta.
Kompjuter nisu ni takli, barem nisam ništa video..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

retfala

Kod mene je uklonjena mehanicka blokada i ubacen program od 40ks..navodno bez tog programa ima koju konjsku snagu manje..problem je sto gubis jamstvo ako to napravis.

maverick

Kod mene je ovlasteni servis izvadio samo blokadu. Dobijes više zraka i elektronika doda vise goriva do idealne smjese. Blokadu dobijes i mozes je vratiti na motor kad hoces.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jurajurajura01

Citat: maverick  u Travanj 22, 2021, 09:10:16
Kod mene je ovlasteni servis izvadio samo blokadu. Dobijes više zraka i elektronika doda vise goriva do idealne smjese. Blokadu dobijes i mozes je vratiti na motor kad hoces.
Za motore 40/60 to je normalno da se nista nedira kad je vec ubacena elektronika od 60ks ko i na mercury 40 pro skines kapu i na kompjuteru pise 60
Ali na yamahi 30/40 nemoguc zadatak bez diranja po elektornici

Gremlin

To sa Yamahom 30 ks na 40 ks samo da se skine restriktor ne može bez zamene kompjutera.

Imao sam početkom godine istu "ideju", ali sam se konsultovao sa nekoliko mehaničara i definitivno ne može, pa sam ipak uzeo 40 ks.

A ako se zameni i kompjuter, to ispadne vrlo mala razlika u ceni do 40 ks.
Jedino što varaš državu kod registracije.

:hi:

retfala

Taj strucnjak koji te je konzultirao nema pojma...u svom neznanju je zajebo i tebe.

Gremlin

Pričao sam sa 2 licencirana mehaničara iz Yamaha Plattner-a, plus sa čovekom koji je to pokušao sam da uradi, i na kraju je ipak morao da promeni i kompjuter.

:bye:

jurajurajura01

Imam yamahu 30 pa eto ko zeli nek napravi, a isto tako mogu skinit sa jedne 40ks elektroniku i dokazat da bez tog nemoze
Blokada na usisu postoji ali to neotvara 10ks

retfala

Koliko otvara? Isao sam 43km sa 30ks...brstilo mi rijesio motor bez promjene elektronike...sad idem 51..slicnu situaciji bez korekcije na procesoru motora ima Baka...