Primus 17 LUX

Autor zlatokosi, Listopad 13, 2021, 08:58:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

ossa

Sto bi se reklo polako se kanim za  spuštanje na vodu.
Malo je milicijski ali nema veze.

Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Kad si montirao motor jesi kavitacijsku ploču štimao po crvenoj crti ili po crnoj

what is my aspect ratio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Ne znam ... majke mi. Ide 50 maximum speed. Ja na 30 vec uzivam. Trosi mi tu negde kao hetl... elisu sam jednu sjebao do sada. Ostalo kao prvog dana.
Slikacu na leto pa cu postaviti ovde da se vidi. Sve je fabricko.

ZeroCool

Visnima motora se meri sa najnizom tackom camca....u ovom slucaju sa vodilicama

maverick

Od prvotnih modela kao stari Dunas koji imaju ovako izrazen kontra svanc oni su isli par puta u neko poboljsanje. One velike i visoke vodilice su snizili...skracivali srednju. Kad smo "mi" otkrili da skracivanje srednje vodilice daje par km brzine to je u svijetu bila vec stara fora....Ovaj mali tunel Ameri koriste odavno na svojim aluminijskim čamcima. Kad sam prvi put montirao motor na takav čamac omašio sam visinu upravu za tu visinu tunela...tj efekt je vrlo sličan kao kod jack plata jer i tu smo naucili da kavitacijska nema veze s najnizom tockom dna . Nisam se susreo s ovom kombinacijom kad je tunel...i kontra svanc...Zato sam pitao sto je referentna tocka od svega toga za odredjivanje visine
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Razmisljam da ubacim onu malu pumpu za kisnicu. Dajte neku ideju kako da ugradim "posudu" u kojoj bi pumpa bila?! Jel moze tu da se ubaci donja polovina plasticnog kanistera od 5 litara cca 2.5l i da se sve lepo ulepi nekim jakim silikonom. Da ne moram da nosim camac na obalu pa da ga rade u polisesteru. Ima li to smisla ili ne u startu me zanima? Gledao juce kako je to krhko uradjeno kod drugara u musky. Pa mi doslo da sam to izvedem slicno. Nije neka velika rabota osim te "kadice"...

mossi

Mislim da to baš i ne može brzo i bez veze. Svaka greška se plaća vodom u duplom dnu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

šajzika

Imas tu na forumu sliku. Neko je fino napravio.
Nije to neka nauka, zakon spojenih posuda tako da ak stavis visoke stranice kanistera, nema ti se gdje prelit. Mislim da je u temi od mahseera, malo cu pogledat pa sk ne nadjes onda cu  ja bacit oko.
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Audentes fortuna iuvat

ossa

Hvala . Takonsam i ja video. Sa duplim dnom nema veze je u komori nije duplo dno. Prakticno se probusi samo iznad duplog dna. Nego me ta vlaga i smrad odbijau od posla. Ne svidja mi se kako to izgleda kada dignes poklopac a ono unutra terarijum i akvarijum 2 u 1.

maverick

Imas za kupiti...orginal posudu i pumpu s njom zajedno bas za tu namjenu...na aliexpresu to i nije neka cifra....Realno posuda moze biti od bilo cega ali kao i na ovim slikama...ona nije samo mjesto za sakupljanje kisnice vec svega ostalog...od blata s cizama...sluzi or ribe do pokojeg lista i trebala bi biti dostupna iz zadnje komore da se moze ponekad ocistiti jer je to nacin da bi sve funkcioniralo besprijekorno....najlakse je da uplastificiras jedan L ili samo pregradis...Nije nuzno da to plastificiras...sika FC 11 ce to sasvim dobro drzati deset plus godina

maverick

ossa

Verovao ili ne prvo sam na Siku pomislio kada mi je palo sve ovo na pamet. Ovo dzabe sa alija.