Primus 17 LUX

Autor zlatokosi, Listopad 13, 2021, 08:58:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ova kutija je bitna stavka...ako zaglavi pumpa ako rikne akumulator...nista se bitno nece dogoditi s čamcem ...posuda se napuni i dalje normalno puni čamac kao da rupe prema komori nema...sto je po meni jako bitna stavka
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

A ono "samopražnjenje" spojim crevo iz čamca kao napolje ? Može i to , video kod SMT , čovek prezadovoljan.
Naidju krize, drukcije grize...

Garofeeder

Preporodio sam se otkad to imam. S pumpom stalno sranja (ne upali kad treba, ne ugasi pa isprazni akumulator, prelije u straznju komoru). Poslije svake ozbiljnije kise trk do camca (40 km), u 95% slucajeva sve OK, ali onih 5% ako te nema...

Sa samoprazjenjenjem nikad nikakav problem (osim kad zaboravis izvadit cep).

Citat: ossa  u Kolovoz 28, 2023, 06:28:41 A ono "samopražnjenje" spojim crevo iz čamca kao napolje ? Može i to , video kod SMT , čovek prezadovoljan.

ossa

Možeš li reći na kojem čamcu i kada budeš u prilici baci neki foto.  :hi:
Jesi odvod buši na vodenoj liniji ili ispod to me zanima ?

Garofeeder

Camac je Nautilus 555, takvog sam ga kupio. Prije sam imao Bigfoota s komorom i pumpom, stalno problemi. Jedina prednost je da kad pecas po kisi povremeno izbaci vodu van.

Jos jedna velika mana posude i pumpe je stalna kondenzacija u straznjoj komori, ne smijes nista pametno tamo ostaviti, bude vlazno i zahrdja.

Nije ti bitno gdje je izlaz, moze biti i ispod vodene linije. Vazno je da ti je podnica na praznom camcu iznad povrsine vode, tako da imas slobodan pad. Teoretski bi smio probiti rupu ravno dole kroz duplo dno, i tako bi ga praznio.

Poslikam kad budem kod camca.

šajzika

Ah taj novi cokika, nedosanjani san :hi:
Audentes fortuna iuvat

ossa

Bio sam malopre u fabrici kod mene u NS
Fini momak gazda dopustio da procunjam i izmerim ono sto me je zanimalo. Da ne idem do camca pa da merim na vodi. Pod camca je 6cm visi od dna . A vodena linija ko mene je jedno 7cm. Kada je sve zadnjoj komori sto inace drzim. Tako da kada bih prebacio u prednju u slucaju da znam da ce biti nekoliko kisnih dana... iznivelisao bih camac tako da pod bud u nulu sa vodenom linijom . Sto je po meni ok da razmisljam dalje na ovu temu.

Sta iskusni kazu o ovome? Ima li mesta razmisljanju unapred da se ovo ne radi.
Ps i on mi je rekao za istu onu siku kao mario da sa time lepim sve fitinge.

ivan 84

Plitko je duplo dno da to uradiš.
Da imaš vodenu 6cm,a duplo dno 7cm dalo bi se.ovako probaj još prebacit stvari u prednju komoru,pa vidi vodenu liniju,al sumljam da će to raditi.
I tata bi sine...

ossa

Videcu jos ... nije mi hitno.
U najgorem slucaju imacu 2cm vode u camcu kada je aktivno "samopraznjenje" . Sistem spojenih sudova .

Garofeeder

Pitaj proizvodjaca zasto on to ne pravi. Ili pravi?

Jebiga, 2 cm vode (~400 l?) svaki put kad dodjes do ladje padala kisa ili ne padala....

ossa

Pa kada ne pada kiša odušak je začepljen. Ne sviđa mi se rešenje sa pumpom u zadnjoj komori, previše budji i kondenza...

maverick

U konacnici dignes odvod 1 cm vise i dodjes do slijedeceg...čamac nece potonuti ali ces uvijek imati neku vodu u čamcu kad pada kisa...ali vraticu se jos jednom na post od Garofeeder...Njegova negativna iskustva s pumpom su sasvim suprotna mojim...i momaka u mojem okruzenju..razlika je samo u tome sto se mi vise brinemo o toj posudi i toj pumpi...drzimo taj prostor cistim i nemamo problema...ne koristimo sad neke preskupe pumpe vec je vecina s alliexpressa...Muljne pumpe su na vecim plovilima standardna oprema i da ne funkcioniraju ozbiljni brodovi bi se potopili...Tako da ako je opcija ovih nekih jeftnih proizvoda onda se moraju redovno odrzavati i cistiti...ako se ispruzis pa stavis neku skupu onda ne moras bas nista...Napominjem da je ovo sto vidjamo po forumu jedan od najlosijih i najjeftinijih nacina...Znaci pumpa je zajedno s plovkom uronjena u vodu ...Idealna rijesenja su kad je pumpa odvojena a u posudi stoji samo plovak...Kupio sam nedavno jednu takvu pumpu i ima vise funkcija...kako izbacuje vodu van tako isto i "ubacuje" vodu za pranje čamca....tuš...ili sta vec....samo nikako da stignem i namontiram...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Za sada me diram ništa. Samo pikupljam informacije...
 :hi:
Hvala svima na korisnim informacijama.

Garofeeder

Ma gledam po sebi, podalje sam od camca, kad ga ostavim na 3-4 dana cep moram izvaditi jer je prognoza nepouzdana na taj rok.

Ako ti je camac blizu pa ako je frka skocis do njega i skines cep onda OK.

ossa

Blizu mi je. 5 minuta od kuće.