Tehnički pregled

Autor Stepa, Studeni 12, 2021, 18:13:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

Nisam mjerodavan,za gospodarske dvije,do7 m a preko 15 kw svakih 5,ostale male brodice trajno
Pregled se vrsi na suhom.

Rap

Citat: Stepa  u Studeni 12, 2021, 23:17:01
Citat: šajzika  u Studeni 12, 2021, 19:07:23
@Gremlin
Jel nemate kasko?

@Stepa
Jel se zna cijena?
Nije provjerena inf.
Oko 400 kn
Od 100 do 300 kn,za vece malo koga zanima

Gremlin

Citat: maverick  u Studeni 12, 2021, 20:32:49
Mi svi imamo kasko i funkcionira odlično...plaćaju vecinu stete koja nastane na plovilu i motoru

Super. I ja se razmišljam.
Koliko ti je para za čamac mesečno, i šta sve traže od uslova za kasko ?

Na primer:
Divljao si noću ili po magli, naleteo na podvodnu prepreku, bure, sprud - oštetio motor - jel ti važi kasko ?

:occasion14:

maverick

Kasko osiguranje ovisi o vrijednosti čamca i motora. Ja plaćam osnovno i kasko...mislim da dodje malo manje od 300 eura. I motor i čamac su osigurani od bilo kakve stete osim ledohoda, osigurana je čak i tenda...ako se ošteti ili ako je netko ukrade. Ako razbijes motor odes kod ovlaštenog majstora i on to popravi i naplati od osiguranja...Nekad natezanja bude kod starijih motora gdje je skuplji popravak nego sama njegova vrijednost, ali obično to ide nekom rutinom bez puno pitanja. Krađe i slično pokriva ovisno sto je sve osigurano u čamacu, mozes osigurati i ribolovni pribor, mozes osigurati sonar itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Pa tih 25 Euroa mesečno i nije mnogo s obzirom na vrednost tvog čamca.

Kod nas je osnovno obavezno, bez njega ne može da se registruje - a cifra je bezobrazna za preko 25 ks, ali pokriva samo štetu koju tvoj čamac eventualno napravi trećem licu.

Sa kaskom je ovde sve prevara, moraš da vodiš advokata sa sobom da ti rastumači gde se sve kriju zamke.

Letos u Grčkoj, klinac udari moj parkiran Passat B7 Fourmotion, do tada neogreban, full kasko.
Sjebao xenon-led far, krilo, haubu, branik, maglenku.
Vratim se, prijavim štetu, i saopšte mi da imam "amortizaciju delova" 45% pošto je auto stariji od 5 godina - samo nov far košta 1000+ eura, ja dobijem 550 Eura.
Obračun radnih sati smešan.
Nema uračunatog PDV-a
Odem u ovlašćeni VW servis, procene popravku na preko 2500 Eura.
Međutim ništa od toga, na kraju su isplatili oko 1200 Eura, a ja sam se zajebavao sa nabavkom polovnog fara, limarima, itd, itd.
Pripretio im moj advokat pismeno, ma mrdnuli se nisu...

Sava osiguranje za izbegavanje u širokom luku.

Zato sad sve u vezi kaska gledam ne kroz lupu, nego kroz mikroskop.

:sha:

Rap

Citat: maverick  u Studeni 13, 2021, 07:20:10
Kasko osiguranje ovisi o vrijednosti čamca i motora. Ja plaćam osnovno i kasko...mislim da dodje malo manje od 300 eura. I motor i čamac su osigurani od bilo kakve stete osim ledohoda, osigurana je čak i tenda...ako se ošteti ili ako je netko ukrade. Ako razbijes motor odes kod ovlaštenog majstora i on to popravi i naplati od osiguranja...Nekad natezanja bude kod starijih motora gdje je skuplji popravak nego sama njegova vrijednost, ali obično to ide nekom rutinom bez puno pitanja. Krađe i slično pokriva ovisno sto je sve osigurano u čamacu, mozes osigurati i ribolovni pribor, mozes osigurati sonar itd itd
Na vrijednost cca 100000?

maverick

Pa nije mi sad polica pri ruci ali kontam da je otprilike toliko...Inace osiguranje je Euroherc...nezgoda sam imao svakakvih...od krađa i provala do lomljenja elisa...bilo je tu i ogrebotina...Nikad nisam imao nikakvihproblema oko naplate ili plaćanja popravka...
Da se vratimo na temu, za ove nase manje čamce potrebno je jedno bijelo navigacijsko svijetlo, sidro s 30 metara konopca...veslo...čaklja...4x5metara špage...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

Navigacijsko svijetlo treba samo kabinasima.

Rap

Bijelo je za sidrenje i krmeno pri plovidbi ne brzom vecim od 7 čv kod plovila duljine do 7 m.

retfala

Ma da..na to sam mislio..bijelo sidreno svijetlo...navigacijska opce ne trebaju...

maverick

Ja jedino čaklju nemam...moracu kupiti neku teleskopsku ako ima , čisto radi reda...

pajdo77

Kuku za soma

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Imaš alu-veslo sa čakljom na drugom kraju, 2 u 1, za 20-ak eura.

Ja imam takvo, cak nije ni teleskopsko, i traje već godinama.

:occasion14:

Rap

Citat: maverick  u Studeni 13, 2021, 18:42:46
Ja jedino čaklju nemam...moracu kupiti neku teleskopsku ako ima , čisto radi reda...
Provjereno dobra,imaju i nosaci koje mozes staviti u komoru pa ti ne leti po camcu

https://www.pixma-itshop.com/product.asp?product=ningbo-sunfine-mezomariner-teleskopska-caklja&code=1093158

maverick

Zgodno rijesenje za navigacijsko svijetlo..jeftino ...jednostavno...bez kablova prekidača itd itd...
https://www.pixma-itshop.com/product.asp?product=svjetlo-navigacijsko-na-baterije-1113704&code=1093565