JEDINSTVENA RIBOLOVNICA OSJEČKO BARANJSKA

Autor maverick, Prosinac 08, 2021, 18:23:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

jebeno im znači ... :stripii:  pa tamo ni neznaju šta to znači ....

dravski pecaros

Bitno da si ti pametan i naučit čovjek,čudno da te Rusi nisu ukrali i postavili za glavnog savjetnika Putini ...

miha

DIDAPATAK

...Petrijevačko -Valpovačka posla.. :hi:  :uf:  :stripii:
..pa..ako nemoram paziti na 100m od ušća nečega,15m od neke obale...i tako..
..pecanje bi trebalo biti guštanje,opuštanje..
..i sva četri..4..pecanja na slatkoj vodi ove godine ..opušteno..
..volio bih da sam imao zdravlja i snage za 10x toliko ali  :crutch:
..malo je bolje ..ako nastavimo sa pritiskom bit će još bolje..
..neki moj krajnji cilj..
..tri dozvole..
  -kontintalna..
  -gorska..
  -morska..
..cijena ko za morsku..sa svim popustima  :icon_thumright:
.. :baba:

maverick

Meni znači, da bih pecao u krugu od 3 km od mjesta gdje vežem čamac i da bi bio u potpunosti legalan trebam tri dozvole...Izmedju ostalog tupili smo svi za taj reciprocitet a sad ne valja ni to. Mislim da je to dobra stvar a loša je cijena ribolovnice...Neopravdanih 100 eura mislim da je ono sto smeta većini...Država je svoj dio zadržala i mislim da njima od svega ovog ide neki mizerni iznos...lupicu 15-20 eura...Troškovnika smo tu imali na uvid u nekoliko navrata...Pa vise manje znamo da je to islo a vjerojatno ide i sad na sve ono sto nama nije bitno...Mi bi voljeli da se više ulaze u riblji fond...u ribočuvarsku službu...da se iskoriste pristupni fondovi i da se projekti revitalizacije nastave smisleno a ne...dobijemo neku lovu...iskopamo kanal i koga hebe sto ne vodi nikamo. Smeta nas taj takmičarski aspekt koji ide iz tih, reci cu nasih novaca...
Da li ce tu netko iz Zajednice imati sluha...mislim da od ove garniture nitko...Što se tiče drustava...nisu ni oni gadljivi na novac...svi su nešto utihnuli kad su shvatili da je i njima to više novca u blagajnu...
Što se tiče Parka Prirode...uvijek se posebno plaćao i tko ide neka plati...tko ne ide...ne bitno mu je. Trebamo i mi biti realni...ima ljudi koji doista nemaju...ali nemojmo sad tu čamce od 20 milja eura a kukamo za 20 eura...Kukajmo i žalimo se na ono što doista nije ispravno i sto bi trebalo promjeniti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Osobno mislim da nije do tih 100eura,nego koliko što dobiješ za uloženo. Prvenstveno mislim na očuvanje ribljeg fonda, ribočuvarska služba. Jasno se vidi razlika u količini ribe gdje je Zrinko redovan na vodi, a gdje njega nema, i tu doslovce staje svaka priča.

Da svaka ta zajednica ima ribočuvarsku službu koja prije toga neće javiti dan prije da ide na teren, i da donesu u nekom pravilniku sistem kažnjavanja bez suda, po džepu, bilo bi reda. Tipa, koncesionar za parkiralište. Nisi platio parking-kazna bez suda, ovrha preko FINAe u roku par dana. Tako i ovo, vidiš ribokradice, uhvatiš ih, opališ sa 5000milja kn ili nekakvih 700eur što je cifra koja nemora biti ''podložna sudu'', i taj to mora platiti, bez da ode na sud, i ovaj mu kaže nemaš ništa na sebe, penzija, bla bla, eo ti 30eur kazne. Pa svakom je bolje dat 30eur i tući i dalje po svom. Opali ti njemu 700eur i ovrši ga za par dana. Jedna od ideja, samo sve te ideje nitko neće provesti u djelo. Zato nastaje nezadovoljstvo. Moje osobno mišljenje.
#foxrage
#fox_rage_fishing

DIDAPATAK

..osobno već nekoliko godina želim biti ribočuvar,fizički ograničen ali ipak..a mislim da bi najbolje bilo kad bi svaki ribolovac sa određenim stažom i nekom preporukom ribolovnog društva mogao i morao ,volontirati,kao ribočuvar..
..tehnologija je napredovala pa bi video ili slika sa datumom trebala biti dovoljna ako ne za institucije(koje nerade svoj posao) a ono na mrežama..koje imaju sve veću moć..pa da znamo tko,kako i koliko..
.. :baba:
p.s. Zrinku  :notworthy:  :hi:

KoDar

Citat: pajdo77  u Prosinac 18, 2023, 01:27:15 To je mazanje očiju. Koliko ću ja ili neki običan pecaroš na vodu u Miholjac,Valpovo itd godišnje? Jednom možda iz znatiželje. Mene žulja šta se dobija za tih 100,eura,lanjskih 80? Da li je taj novac vraćen u rijeke poribljavanjem? Kad oni tih 100 eura istresu nazad u rijeke onda ta društva imaju smisao. Ostalo je sviranje qurcu.
Na stranicama osječke Zajednice piše da je bilo poribljavanje 28.11.2023., ali samo zatvorenih voda. Ne piše kojom količinom je svaka od zatvorenih voda poribljena, pa čak niti koliko je ukupno ubačenog ribe. Je li to nekakva tajna? Ili smatraju da to nije bitno objaviti? I da se nadovežem, svakako da treba urediti ribočuvarsku službu, to obavezno, i, da treba poribljavati. Što se tiče poribljavanja oni kažu da poribljavaju po Gospodarskoj osnovi. Jel to zaista tako, ne znam, ali tako vele. Iz osobnog iskustva mislim da ta Gospodarska osnova nije baš najtočnija, jer sve je manje ribe i na zatvorenim vodama. Ne mislim na komercijalne vode.

dac

Nikako da shvatim taj reciprocitet... znači našička i đakovačka društva mogu ribolov obavljati na Dravi i Dunavu, a mi iz Osijeka, Valpova, D.Miholjca,Baranje ne možemo na Lapovcu, Boroviku,Jošavi,Mlincu, jer to nisu tekučice....Pa tko je tu lud...kakav je to reciprocitet...? :violent1:

penzić

Pojedine zatvorene vode,mogu biti izuzete iz reciprociteta.
Slijedom toga,naša Osječka Zajednica će popušiti.Nastat će velika migracija pecaroša prema Baranji.Izvadiš dozvolu u Baranji i lijepo pecaš na Bilju i ostalim njihovim zatvorenim vodama i naravno na Dravi i Dunavu.

umpahpah

zajednica Šrd Osijek je inicijator reciprociteta sve za sve,međutim.međutim hm jezik grizem,al kad smo to več inicirali mi smo ostali pri svome dajemo najviše a i  gubimo najviše al nema veze od siječnja kreću tri ekipe ribočuvara znači da se povečava broj obilazaka i kontrole,na žalost rad ribočuvarske službe se svodi na kontrolu ulova i dozvole,ribokrađu samo možemo "odgurati" sa našeg terena na slabije čuvani teren kako na žalost i je i stvarno nemam više optimizma u radu ribočuvara kraj ovakvog pravosuđa i ostalih nadležnih službi  :hi:

Dukson

Uf,
hebemu, malo drumom malo shumom ovaj gos'n Simunovic prica, stobsereklo - puno zuji, malo meda daje.
Nije se bas spremio za ovaj konkretan medijski nastup, brojkama uopce ne barata, a i nalupeto se oko nekih stvari (pracenje mobitela i te idiotarije).

Voditelj se takodjer uopce spremio nije, sve u svemu izuzetno bitna i osjetljiva tema,  a opet po ne znam koji put lose odradjena.
Ovim tempom i ovim pristupom problemu necemo mi vidjeti jedinstvenu ribolovnicu narednih deset godina...

penzić

Čovjek je rekao ono što zna i što tišti svakog od nas pecaroša.
Međutim, ne bih ja tu tražio osudu HŠRS.Problem je tu, kod nas, u Osijeku.Problem je naša Zajednica ŠRD Osijek.
Ta naša Zajednica, je oformljena kao predstavnik svih ribolovnih društava sa područja Osječkih općina, da bi nas predstavljala kao nositelj ribolovnih prava prema dražavi radi koncesije na ribolovnim vodama.I to je OK.
U sastavu te ribolovne Zajednice, sjede ljudi koji su predstavnici svih ribolovnih društava (a ima ih 19).Ni to nije problem.Neka od tih društava imaju po 20-50 članova, a neka i po 200-300 članova.Međutim, kod izglasavanja odluka Zajednice,ravnopravno svi imaju isti glas.I to je OK.Problem je u tome, što je većina predstavnika tih društava(a uglavnom  su to, već godinama jedni te isti ljudi) poltronsaka.Zajednica im podilazi organiziranjem i plačanjem nekakvih takmićenja, gdje se jede i pije,asve na račun svih nas ribiča.
Daklem,od cijene ribičke dozvole,svi mi ribiči to plačamo. U svakom sportu se takmičenje organizira sponzorstvom i kotizacijom, samo kod nas to ide iz cijene ribičke dozvole.Tu je Zajednica sebi osigurala glas za svoje prijedloge.
Evo kako izgleda njihov izračun cijene ribolovnice:
Naknada za ribičku dozvolu 13,27 EUR (5,31 EUR državni proračun+5,31 EUR HŠRS+2,65 EUR ostaje zajednici ŠRD Osijek)Daklem, ministarstvo je odredilo cijenu 13.27 EUR po dozvoli.Sve ostalo do 100 EUR odredila je Zajednica ŠRD Osijek:-66,73 EUR za financiranje svih troškova zajednice
                     -20,00 EUR članarina društva.
Od tih 66,73 EUR Zajednici, nigdje nema specifikacije troškova.
Sa povečanjem članarine drušrava na 20.00 EUR, su kupili glasove poltronskih društava.

maverick

Da, to je točno...Točno je i da je problem u nasoj Zajednici i našim predstavnicima u NAŠIM drustvima...Konkretno kod mene...nitko ne peca vec imaju klub za svoja druženja...zasjedanja...takmičenja...bijeg od kuće u tu neku bajtu gdje ima grijanje  i nesto za popiti. Realno taj posao netko mora obavljati i ljudi se trebaju druziti...ne realno je sto ti konji imaju jos i to takmicenje koje svi plaćamo...ustvari imamo jednu veliku ne transparetnost koja nam daje slobodu da pomisliimo da su lopovi. Mislimo to s punim pravom jer tamo i dalje sjedi garnitura ciji je predsjednik i optuzen se to sitno kokošarenje itd itd...I sve ovo smo vec ispričali u nekoliko navrata kroz nekoliko godina...a dobili smo tu famoznu jedinstvenu ribolovnicu i 100 eura...
Ja nemam nista ni protiv nekog iznosa, znam da je nekim puno...ali definitivno ti troskovi koje imaju trebali bi biti vidljivi svima koji plaćaju tu dozvolu ili bar njihovim predstavnicima medju tih 19 ili koliko vec.....Ne znam da li ima načina da se to riješi ili sta bi trebalo promjentiti...Ovaj hobi je vazda bio sirotinjski...zadnjih godina smo ga i mi pretvorili u nesto nerealno...od čamaca...opreme ...Odjednom je pecanje lijeskovim stapom preraslo u prestiz nad onim sto peca pored...i jbg sad se zalimo da je skupo...skupo je sve...
Ja bih bio sretan kad bi imali pomake u smjeru kontrole ribara na Dunavu ako ih vec ne mozemo zabraniti...kad bi imali mocniju i uredjeniju ribocuvarsku sluzbu...kad bi uspjeli smanjiti prodaju ribe na crnjaka ....kad bi Zajednica imala realnije troskove a ne ovo sto rade trenutno...kad bi se poribljavanje pretvorilo u nesto ozbiljnije a ne dijeljenje ribe izmedju dvije bare u selu 6 pijanaca koji tamo dodju s plastičnim posudama i tovare ribu u gepek...i kad ih snime i dalje ne bude nikom ništa...to bih volio a onda neka netko kaze da je dozvola 500...platio bih je
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"