JEDINSTVENA RIBOLOVNICA OSJEČKO BARANJSKA

Autor maverick, Prosinac 08, 2021, 18:23:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Nažalost danas svi imamo malo vremena...pogotovo slobodnog...pa onda to cjedim na sto strana od obitelji do hobija. I dosli smo vecinom do toga da oni koji znaju sto treba...nemaju vremena..Ovi sto imaju vremena tu su di jesu...klubovi pogotovo veci, imaju neku priču ali svi se u konačnici ponašaju isto...Razumijem i da tu ima starijih ljudi kojima je lijepo doci u neke prostorije...podruziti se malo u toplom i pojesti nekih fish itd itd...U nekoj konačnici doista ni nemam nista protiv toga...Nisam ja zaklan za tih 10-20-30 eura vise...znam da mnogi nemaju ali evo iz moje perspektive...Ali volio bih da dobijem nesto za taj novac...Volio bih da dobijem neku bolju uslugu a ne neku zapušenu prostoriju gdje jednom godisnje kupis dozvolu , usmrdis se i ne dodjes nikad vise
Tu gledajuci ove moje seljobere...hrpa klošara...nitko radio nesto pametno...nitko nista u zivotu privrijedio ali eto mi mu platimo da malo vidi svijeta odlaskom na takmicenja(čitaj ode konj u trece selo odavde) platimo mu hranu s kojom peca, kupimo mu stap...kupimo mu mobilni telefon...platimo mu pretplatu i damo mu jos kad poribljava tamo neku rupu da ukrade nešto šaranske da ima za crne dane..Uz sve to jos ih ono netko snimi i opet ništa...Da li ima neko riješenje...ima...da li ga ja znam...ne znam...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Nešto dobro se desilo barem

Dana je i službeno potpisan reciprocitet za sljedeću godinu, tekuće vode cijela županija sve zajednice su potpisale

No

Ne može to područje biti uređeno kada osnovne stvari u državi nisu uređene.
Isto kao što imamo 570 općina i gradova u RH, imamo na području Republike Hrvatske 130 ovlaštenika ribolovnog prava, i cca. 450 aktivnih športsko-ribolovnih udruga.

Asocira me to na kom, drop koji treba destilirati da bi bio upotrebljiv.
Znači ako većina shvati zajeb koji živi i odluči da tako više neće, onda ćemo imati nužni organizacijski oblik kako općina i gradova tako i ribolovnih ovlaštenika i udruga.
Kada će ljudi imati normalne plaće za svoj rad, kao u normalnim zemljama, onda će ribolov biti normalan hobi
Mi smo trenutno nenormalni i nažalost još uvijek većina to ne vidi ili do sada nije vidjela.
Bojim se da mi nećemo dočekati drugačije jer nas vrijeme gazi.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

KoDar

Citat: dravski pecaros  u Prosinac 15, 2023, 20:54:14 Nešto dobro se desilo barem

Dana je i službeno potpisan reciprocitet za sljedeću godinu, tekuće vode cijela županija sve zajednice su potpisale
U redu, to je dobro, ali reciprocitet je bio potpisan i za ovu godinu. Istina, ne na kraju 2022.g. već u tekućoj, ovoj godini. Nešto se pokrenulo... Dozvola je koštala 80 E, a sada je za nas, Osječane, 100 E. Ne znam više što bih rekao. A, što se tiče športskog i rekreacijskog ribolova (nemam ništa protiv športskog ribolova), te bi dvije stvari trebalo totalno razdvojiti odnosno, financirati  iz posebnih računa, a ne iz zajedničkih sredstava. Kad bi to tako bilo baš me zanima koliko bi bilo športskih, a koliko rekreativnih ribolovaca. To je jedan od mnogih načina da dozvola za nas rekreativce bude jeftinija. Lijepo je čuti kad naši ribiči osvoje neke medalje, ali oni se moraju financirati iz nekih drugih sredstava, pa i proračuna općine, grada, županije ili državnog proračuna, a ne od nas rekreativaca. Ja podržavam šport, pa i športski ribolov, ali ne na ovaj način financiranja. Eto, to je samo moje razmišljanje.

šajzika

Ako sam dobro primjetio, pp kopacki rit ce opet biti posebna ili se varam?
Audentes fortuna iuvat

domba

pp Kopački rit je uvijek bila posebna dozvola i ostaje 73€ :ok:

Dukson

Mea Culpa,
s ovakvim reciprocitetom i na vrijeme dogovorenim, sad mi odjednom i nije strasno sto evrica. To mi je sto eura manje godisnje za dozvole.
Ja sam zadovoljan bar s tim potezom.

KoDar

Citat: Dukson  u Prosinac 17, 2023, 16:16:20 Mea Culpa,
s ovakvim reciprocitetom i na vrijeme dogovorenim, sad mi odjednom i nije strasno sto evrica. To mi je sto eura manje godisnje za dozvole.
[/quote
Citat: Dukson  u Prosinac 17, 2023, 16:16:20 Mea Culpa,
Hajde, dobro je, ali uvijek može bolje (a može i gore, ne daj Bože). Moglo je bolje i za 80 E i kada je bila dozvola 500,00 kuna. Sviđa mi se što su se dogovorili u ovoj godini, a ne u idućoj. Hoću reći, po meni, na vrijeme. Kao što sam ranije rekao - nešto se pokrenulo. Samo da ne ostane na tome. Izgleda da ih treba pritiskati s opravdanim argumentima.

miha

Ništa se nije dogodilo... Sve je to bilo i prošlih godina... Dali potpisan dali dogovoreno REPROCITET bio je tu.... Ko je išao na DUNAV uglavnom vadi u Parku prirode tako da to je bilo to
..

dravski pecaros

E pa nije Miha ...prošle godine smo imali samo Valpovo,Osijek i Baranju a sad je tu i Miholjac

miha

I to vrijedi 100 eura  :uf:  :sha:

pajdo77

To je mazanje očiju. Koliko ću ja ili neki običan pecaroš na vodu u Miholjac,Valpovo itd godišnje? Jednom možda iz znatiželje. Mene žulja šta se dobija za tih 100,eura,lanjskih 80? Da li je taj novac vraćen u rijeke poribljavanjem? Kad oni tih 100 eura istresu nazad u rijeke onda ta društva imaju smisao. Ostalo je sviranje qurcu.

dravski pecaros

Citat: miha  u Prosinac 17, 2023, 20:17:52 I to vrijedi 100 eura  :uf:  :sha:

Ne vrijedi 100 eura ali dečkima koji su na samom prijelazu Valpovo -Miholjac puno znači ...

Ja idem u Petrijevci i Nard na Dravi i dosta mi vadim dozvolu da me nitko ne zajebava i ok