JEDINSTVENA RIBOLOVNICA OSJEČKO BARANJSKA

Autor maverick, Prosinac 08, 2021, 18:23:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Goran

Znaci kad bih ja koji i jesam ovdje sa Đakovacke strane htio izvaditi kod nas dozvolu pa koliko bi izasla majketi?150 onda jos uclanjenje i radne akcije koje nemam. haha ma ludi su ..mora da teće voda pa makar neupecao nista,jebla ih josava puna pastata a i sve ostalo.  :headbang:

maverick

Citat: šajzika  u Studeni 05, 2023, 11:39:00 Bar 150 da bude svuda. Ispod 500 eur ne zelim da mi bude start za pecanje. Pa malo vez , odrzavanje camca , struna varalica i odmah si na 1000eur i dobro. Mi smo Eu , mi to mozemo

Na stranu tvoj sarkazam  :stripii:  Ne bih ja imao nista ni protiv dozvole od 500 eura...samo da znam sto dobijem za taj novac...vode bogate ribom...ribocuvarsku sluzbu...kontrolu restorana i podrijetla ribe koju prodaju...da znamo kako drustva taj novac trose namjenski za ono sto nam je bitno a ne kojekava takmičenja koja nemaju veze s zdravim razumom...ali sad se vec ponavljamo bez veze  :stripii: I da jesmo mi EU...nazalost ili na srecu...oni su ovu fazu odavno prosli...smanjio se broj ribolovaca....vode se oporavile itd itd...mozda mora tako i kod nas
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Goran

Mav meni se cini da se broj ribolovaca vani smanjio isto kao sto se i kod nas smanjuje pomalo ali iz razloga sto su mladi ljudi okupirani drugim stvarima i imaju druge hobije.Zivio sam u Njemackoj 5 godina mladih ribica jako malo sam vidio.isao par puta u Nizozemsku na pecanje,40 eura godisnja dozvola dozvoljen ribolov na  80-90 posto
svih  ribolovnih voda sa tom jednom dozvolom,ovo ostalo spada pod nesto privatnih. Problem je mentalitet nas nista drugo.

miha

Citat: madmax  u Studeni 05, 2023, 10:58:58 Šuška se da bi baranja išla na 90€, belišće na 100€, đakovo bi na 150€...
... Belišće na100 eura...  :eek:  :red-card:

maverick

Da Gorane, i kum mi je tamo i kupuje dozvolu i ide u Nizozemsku...Kod nas je definitvno problem i taj nesretni mentalitet...ali to ćemo tesko promjeniti u ovoj generaciji ...ustvari mi cemo tesko promjeniti bilo sta...nas mogu promjeniti samo velike kazne... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Ne znam gdje pa sam stavio ovdje, ako treba neka admini premjeste.
Znači ovo su cijene ribolovnih dozvola koje vrijede za cijeli Jadran, a kod nas bolje da ni ne govorim kako je svi sve znate

KoDar

Pozdrav dobri ljudi! Evo, našao sam cijenu godišnjih dozvola u ZŠRD Osijek, a koja iznosi "samo 100 E"!!! Zašto je poskupjela dozvola koja je već ionako bila skupa? Što mi dobijamo tim poskupljenjem??? Dokle više???!!!

pajdo77

Poskupile su cjene ljute i slatke paprike,buteljirana vina,teleći repovi,svinjske nogice uz ostalo meso potrebno za čobi.

Dukson

Krasno.
Sa 80 eura na 100 eura bez ikakvog obrazlozenja na sluzbenim stranicama.
Kud nam pol seniorskih/penzionerskih camaca skuplja alge po vezovima jer ljudi nemaju ni za ovo skupo gorivo i servise, sad nece moc ni pecat s obale ako ne daju POLA penzije za godisnju dozvolu.

Degutantno.

hranki

Bojkotirati kupovinu iste.dok šutimo
i kupujeno njima dobro, za takmičenja dobru klopu i cugu,druženja,gorivo,telefone itd

KoDar

Citat: hranki  u Prosinac 15, 2023, 14:12:06 Bojkotirati kupovinu iste.dok šutimo
i kupujeno njima dobro, za takmičenja dobru klopu i cugu,druženja,gorivo,telefone itd
Uz dužno poštovanje, ideja nije loša, ali mišljenja sam da od toga neće biti ništa. Iste ideje su iznošene i prošlih godina i nije se ništa dogodilo. Ljudi su kupovali dozvole i to je to. Mene zanima tko je, kada i zašto glasao za odluku o poskupljenju? U stvari, znam tko je tako glasaoo, ali zašto, zbog čega? U kojem svemiru te osobe žive, zar misle da su Bogom dani i nedodirljivi? Gdje se oni i na koji način imenuju? Trebamo njih mijenjati. Postaviti ljude koji su razumni i koji će zastupati interese ribiča. Ne treba poskupljivati samo zbog toga što sve poskupljuje. Mi moramo tražiti da nešto i dobijemo zbog toga poskupljenja, npr. više voda (područja) gdje možemo riboloviti. To moramo tražiti u svojim društvima, udrugama ili kako se već nazivaju... To možemo dobiti, ali samo po uvjetom da ti koji nas zastupaju u Zajednici ispred klubova, društava i udruga nisu u istom talu kao i njihovi "nadređeni". Iskreno, sumnjam da će se išta postići, jer smo dosta razjedinjeni zbog silnih klubova, društava i udruga (svaka mjesna zajednica, svako selo ima svoj klub) i svi imaju neke svoje sitne "interese" u tome poskupljenju, a da ne govorim o nekim ucjenama, npr. zašto mi u OBŽ ne možemo riboloviti u Baranji ili oni kod nas na području Osijeka,zašto svake godine nismo sigurni za reciprocitet, hoće li ga biti ili ne, itd. Eto, takvo je moje razmišljanje. Vjerujem da se nešto može napraviti, možda tražiti izvanrednu skupštinu, pa smijeniti vodstvo i postaviti prave i odgovorne ljude koji će nas zaista zastupati.

Dukson

Nece se postici nista bojkotom kupovanja dozvola, prvenstveno jer dosta ljudi nece pravit dramu oko 20 eura i nece si dozvolit sikaniranje od ribocuvara i kojekakvih likova. Platit ce i sutit. Na kraju krajeva, to je prekrsaj i ja osobno ne bih tako.

Prosvjedi bilo kakve vrste isto nemaju smisla, jer nas nema :)
Ostaje eventualno vise komunicirati prema Domagoju Hajdukovicu (zastupnik iz OS koji je nesto angaziran po tim nasim pitanjima, iako bez nekog rezultata po mom misljenju), ili doslovce osnovati JOS JEDNU udrugu sportskih ribolovaca koja bi imala neku kolicinu ljudi, neki plan, neku tezinu u ovakvim slucajevima gdje se onda pravnim putem mogu zahtjevati dokumenti na uvid, objasnjenja poteza itd itd.

Zadnja opcija, koja je najbolja - je neostvariva jer to od nas nitko nece uzeti na sebe. I u svom nautickom klubu sam odustao ekspresno brzo od bilo kakvih angazmana vidjevsi kako stvari funkcioniraju. A ne na ovom levelu.

Tak da, plati i suti Dule :)

DIDAPATAK

Citat: pajdo77  u Prosinac 15, 2023, 11:22:23 Poskupile su cjene ljute i slatke paprike,buteljirana vina,teleći repovi,svinjske nogice uz ostalo meso potrebno za čobi.
Citat: Dukson  u Prosinac 15, 2023, 12:48:14 Krasno.
Sa 80 eura na 100 eura bez ikakvog obrazlozenja na sluzbenim stranicama.
Kud nam pol seniorskih/penzionerskih camaca skuplja alge po vezovima jer ljudi nemaju ni za ovo skupo gorivo i servise, sad nece moc ni pecat s obale ako ne daju POLA penzije za godisnju dozvolu.

Degutantno.
..i kako dalje..

DIDAPATAK

..štrajk(nekupnja dozvola) kad većina kupaca dozvole kupuje upravo zbog prva dva mjeseca i smuđolova..
..mediji..koji,vidimo,pišu samo što smiju..
..narodni zastupnici  :stripii:  :stripii:  :stripii:
.. :baba:
..p.s. daklem...kad skuckam za dozvolu kupim,prvo morsku ..
..ili imate bolju ideju..

KoDar

Opet ja, kako sam rekao, klubova, klubića, udruga i udrugica, po mom mišljenju imamo i previše, pa zajednica ova, pa ona... Imamo mi mogućnosti preko naših postojećih klubova, društava tražiti odgovore i ZAHTIJEVATI PROMJENE.Iako, sama po sebi, nije loša ideja da se osnuje jedna OZBILJNA udruga sa ozbiljnim, savjesnom i odgovornim vodstvom (što je vrlo teško zbog sveprisutnog nepotizma, kum ovaj, onaj, šogor, brat, bratić, prijatelj itd.). Dobro, vrijeme će pokazati što i kako dalje... Nekima nije problem 20 E, ali euro ovdje, ondje, nakupi se to... Stvar je principa. Nešto se mora napraviti zbog budućnosti, jer ovo nije dobro. Iznosite svoje prijedloge, pa ćemo vidjeti...