Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mlb

Bit ću odsutan par dana pa mi je žao da ne vrisnu ! Ali evo susjed će ih udomiti! :icon_thumright:

ps

Jučer za nekih pola sata uhvatim 50-tak mrmaka, a prije toga kopao na istom mjestu 4-5 puta od 5 mj. i nijednog :dontknow:

šajzika

To moraš podijeliti s kolegama. Inače su malerisani. Pogledaj si susjeda
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Upravo tako,ja te čekam na bentu dok se spuštaš do ušća,meni pet dosta

joker

i sam sam tako prosao tu gdje kopam durbahere sad naidem na gdje kojeg a mrmaka koliko hoces i stvarno su veliki al kad nemam nekak volje pecat na njega
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

No

Soma lovim samo u proljeće i ne zanima me sad. Pišem ovo zbog vas koji ga još ciljano lovite .
Neki dan priča mi jedan od mojih prijatelja kako je bio na pecanju i imao pet somova i nijednog nije izvadio. Pitam ga kakve si udice imao?
Veli -male
- odlazili su ti zbog sitnih udica 100%
-a jel znaš na šta su mi došli
-nemam pojma
-na puža balaća,onog ljigavog bez kuće
-ma da
-je,je prije nego sam išao, vidio u bašči i nakupio. Nisam ovima što su bili sa mnom ništa govorio da ne kažu da sam lud. Stavio ja puža na jedan štap. Nije dugo stajao stisne ga, imam ga i ode. Stavim i na drugi štap. Pet poteza. Jednog sam dovukao do obale i otušao mi pod nogama.
E moj pajdo, šarana možda možeš lovit sitnom udicom al soma teško.

Eto ako tko ide i ima volje nek proba.   :occasion14:

joker

bile mu skliske udice od puza  :stripii: :stripii: znam da su mrenu znali vatat na golaca kolega je jedanput stavio na struk preko noci i ujutro bilo potrgano.

No

Kaže - prvog  je stavljao s pomoću pincete, a kad je som stisno, drugog i ostale je stavljo rukom  :stripii:  :stripii:  :stripii: 

kawasaki

Ova godina puno tih puzeva. I to kojekakvih vrsta i ja si kontam ocu ih probati i na kraju nisam.
:hi:

Pojavili se i neki narancasti uvozni  :stripii:
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

to za puževe golače mi jedan stariji čovjek na darvi pričao..navodno imaju neki miris što jako privlači soma  :sha:

ps

Danas malo pravio iventuru u podrumu: kederi-živahni, kišnjare-debele, na kante s mrmcima sam već i zaboravio, htio istresti zemlju, a ono mrmci šeću kao u pol ljeta. Oni manji i neishranjeni, su "nestali"  nisu imali sreće :stripii:Nisam ih nikada uspio sačuvati do sada.   

pajdo77

E da je vrijeme pa bar kedere pokvasiti

joker

Krenila friska roba za visoke i mutne vode

"mobilni"

maverick

Jel moze jednu pošiljku da rezerviram ako je korektna cijena  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

đuro os

Teme je velika pa nisam prelistao sve a zanima kako čuvate durbahere?