Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ja lane uzimao kod Ravlića pileće iznutrice i usitnio ih štapnim mikserom. Dobiješ kašu u koju sipaš malo brašna i u tu smjesu iskidaš vatu koju žene koriste za skidanje šminke. Uzmeš onu mrežicu u apoteci (rastezljivu) koju koriste kad na primjer čovjek razbije glavu i u nju trpaš te iznutrice dok ne dobiješ lopticu veličine kao za stolni tenis. napraviš sistem sa dvije udice ,prošniraš tu mrežicu gornjom a na donju staviš durboše ili šta već hoćeš. Umjesto dvije udice možeš staviti i veći magot klip pa njime prošnirati tu mrežicu. Zavisno od vodene struje ovako napravljeno ispire se jedno 20-30 minuta,poslije samo nadopuniš mrežicu. U tu smjesu stavi i ulje od jedne-dvije konzerve sardina i udri  :hi:

feco

BRZO I BEZ VEZE

pajdo77

Pa ja dobijam sitne ali tu kod mene nitko krupne ni ne lovi

ps

Citat: šajzika  u Veljača 08, 2018, 08:06:32
Jel probao neko radit ledolinu od pil. Ðigere i krvi?
Pileća crijeva i krv u ledolini radim godinama :thumbsup:

pajdo77

Meni ovo zgodnije,odma otpušta miris,još znam ostavit na suncu u čamcu jedan dan pa kad dobije tu "finu" aromu sve brke u kilometar okolo padaju u nesvjest. Vjerujem i da ledolina radi posao al nisam se još i s tim zahebavao.

dravski pecaros

marina1983

Dokle god ima školjki da plivaju kad pocnu da crkavaju meni su mamac br1

Resavac

Ali smrde ruke bar dva dana... Ma sav se usmrdim. Otvorim ih i stavim u jedan balon od vode. Za par sati čini mi se da se još više usmrde.

marina1983

Oguglao sam na njihov miris vise i ne osecam.
Pre nego i pocnu da plivaju ja ih vadim pa ih zive kuvam

pajdo77

Kako ćemo mi do školjaka ove godine? Drava ko more,hladna. Nije mi ni za kupat a za ronit još manje. Kao ni prošlih godina ne pada mi na pamet davati gadnu lovu za durbahere,mrmke i ritske gliste. Nema druge nego nastaviti sa lignjama. Dobijem najviše po sistemu uloženo -dobijeno a som ju uzima ko blesav.

Resavac

Nisam probao pecati ga na lignju. Ako bude ovako ješće on rovca...

pajdo77

Ma lignja je majka. Pedesetak kuna dođe 450 grama ili tako nekako a som ju osjeti na kilometar. Rovce ili mrmke nemam gdje kopati a ne dam mu pet kuna za komad ili koliko će već tražiti. Na udicu kakvu imam treba bar 3-4 komada a očisti ju bez hebemti. Kad stavim 3-4 lignje to je lijep zalogaj,još koju kišnu glistu da se malo mrda i mila majka. Nema bolje.

šajzika

I onda kazes da ti lepica skupa a dajes 15 eur za kilu lignji :stripii:
Audentes fortuna iuvat

madmax

Citat: Resavac  u Lipanj 28, 2023, 08:03:14 Nisam probao pecati ga na lignju. Ako bude ovako ješće on rovca...

Baš uzimao zemlju jučer s đubreta, u roku pol sata nekih 5 rovaca našao

pajdo77

Pa lignja najeftinija. Ja koristim udice ko kuka na kranu od Gradnje,treba mi bar šaka durbahera po pecanju a prodaju neke sitne da te Bog sačuva. Dok napunim udicu njima ode 10 eura. Ovako paket lignji bude za par pecanja a ako ih se i ne potroši ostaviš jedan dan na suncu u čamcu i onda su još bolje. Kad krenem od mene bućkat i spustim ih u Dravu som na Đerdapu kaže'eto Pajdo krenio na vodu'😂