PREVARANT by Dukson

Autor Dukson, Ožujak 08, 2022, 20:31:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Mene najvise brine sky cola na slici :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Meni je jedino bitno da je ta Cola u zero verziji....šecer je zlo  :stripii: Inace stolica je odlična
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Dali si razmišljao o nekom malom benzinskom agregatu za ta duža izbivanja? Taj bi ti riješio sve probleme što se tiče struje i punjenja na terenu!

maverick

Ako ga zanima takva priča...ja sam isprobao...pljugica do jaja...znači bruji zuji lupa udara ...hebe za dva zivota...kad dodje noc...jos gore...Tad ti od prirode ostanu samo komarci  :stripii: Voljan sam ustupiti da isproba  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Dukson

:)

Neka mene i moje Sky kole bez secera, a pase mi kad ima uzet, ubi me secer u koli obicnoj. A i godine su, malo se moramo pripazit :)

Nego, agregat ne dolazi u obzir, za probu sam jednom uzeo agregat (i to poprilicno tih), 20m kabel, udaljio ga od kampa maksimalno, ali dzaba - nema vise tisine, da ne govorom i benzinu i mirisu i teglenju istog - tako da to nije opcija.
Nemam ja vise problem s kapacitetom struje, nego s ergonomijom koristenja iste, no doci cu i do toga sad nakon prvog kampiranja kroz dva tjedna.

Stolica je stvarno super, a i estetski ce se uklopiti u plavo-sivu kombinaciju boja koja ce nekako biti tema camca jednom kad sve dodje na svoje mjesto.

Danasnji kisni dan (a i gosti) ne dopusta da nastavim dalje s radovima, pa cu to vrijeme iskoristiti za izmudrovati kako montirati elegantno trolling motor i sondu od sonara na to moje neravno zrcalo bemliga takog.

Dukson

Eto ljepseg vremena pa se naslo nesto cajta i za mrdat po camcu. 
Nista spektakularno, montirao sam plave LED indikatore ispod svih bravica - super korisna stvar za nocna pecanja i za brzo snalazenje u camcu. Indikatori su spojeni odvojeno od ostatka rasvjetnih tijela, tako da mogu svijetliti samo oni.
Montirao sam horizontalni drzac za socijalno veslo - ne trebalo mi! :)
Montirao sam RAM mount ipak jer imam manjka onih zvijezdastih postolja, ali iskombinirao sam pricu.
Dva zvijezdasta postolja (za drzace stapova ili za nosace kamera, istu glavu koriste) idu naprijed na kraj decka, a dva su blize motoru, sa svake strane po jedan.
Uspio sam staviti i podnu/palubnu rasvjetu - trenutno cetiri plave LED - no vrlo vjerojatno cu dodati jos dvije bijele na sredinu tocno za ful osvijetlit pod camca - vidjet cemo, nije krucijalno.

Cekamo taj switch panel pa da se to sve pocne spajat u neku smislenu cjelinu :) Sve sam posarafao stainless steel saraficima, sve je namontirano s rubber sealom, bas kak spada (trenutno!).

U biti od "krupnijih" stvari ostala su transom podvodna svjetla, ali to ionako radim na suhom na prvom servisu. Cekam i keder gume za sve komore da mi ne zvone i ne lupaju, uzeo sam za probu neki EVA decking sheet da vidim kako ce se pokazat na prednjem decku. E da i bitve :D

Evo par slika.

Zaboravio najbitnije! :)  Posred zadnje komore sam namontirao to malo elasticno spremiste za mobitel da mi ne ispane, za duvan i novcanik - nista vise :)

mlb

E to je naj isplativije kad si ti u pitanju!!  :stripii: :stripii:

Dukson

:D Znaci, sljedeci ak mi ispane, oduzmite mi dozvolu za plovidbu i amen :D

nekinho

Ako će to značiti da ćeš nakon toga rashodovati ili po jeftinoj cijeni dati ovaj čamac, nema problema ja ću ti ga baciti u vodu...samo zovi  :toothy9:

Rap

šajzika

Tko je stavljao, dobro da je s unutarnje strane camca :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Dukson

Saljivdzije :)

@Nekinho, ja ne znam drugacije prodat nego jeftino! Iako, mogla bi ga gospodja za rasadu zaplijeniti!

@Rap, mislis na ove okomite stranice od tog spremista/dzepa? Tako je napravljeno da ti se iznutra siri ta elasticna mreza a da gornji rub bude zatvoreniji od ostatka.

@Sajzika, neudoban si opet, vidis da na greskama ucim :P

BTW, evo stigla napokon i zadnja posiljka, bitve, panel s prekidacima i ozrake - valja mi krenuti na camac u finalni boj!

ossa

Duksone sjajno izgleda, daj jednu fotku po mraku. Da se vidi led rasveta.
Kada bude sijalo.
Naidju krize, drukcije grize...

Dukson

@ossa, tek je jucer stigao switch panel, danas cu ostati na vezu u sumrak da isprobam podnu rasvjetu i tu kombinaciju pa ce biti slike navecer.

Jucer sam isto malo krvario na camcu, montirao sam prednje sklopive bitve,  zadnje jos nisam dirao jer mi je stigao samo jedan par ovih sklopivih :(
Montirao sam diskretnu USB uticnicu naprijed, napatio se s tim krvavim ozrakama prednjim, ostale mi jos dvije  - to cu kad mi se obnove zivci.
I montirao sam switch panel, znam da ce nekima pozicija mozda biti cudna, ali nakon jaako puno isprobavanja i kompromisa i opcija  - odabrao sam ovu poziciju pod guzicom/nogama koja mi je ispala najdohvatljivija, najmanje mjesta zauzima, najblize je razvodnoj ploci i estetski bi trebala biti okej - iako nisam 100% zadovoljan - vrlo vjerojatno cu ovaj jeftini panel zamjeniti nekim kvalitetnijim kad bude zetona viska.

Za danas mi je ostala brza bitva za sidro i koliko bude vremena i volje da krenem spajati struju napokon.

Generalno sam zadovoljan rasporedom svih stvari u camcu, mislim da se tu nesto vise nece ni dodavati. Cekam keder gume za komore i EVA decking da vidim kako ce mi se ukombinirati mozda za prednji deck i neke trake po bocnim komorama i to bi bilo to.

Mislim da je ovaj postojeci tepih neki kvalitetan i dobar, pa EVA decking za dno jos nisam razmatrao, ne znam kako je za odrzavati, ipak je moj camac stalno u vodi na otvorenom pa cemo vidjeti neko vrijeme kako ce se ovaj prvi komad deckinga pokazati.

Ostalo mi je viska nekih bijelih LED rasvjetnih tijela, mislim da cu ipak osvjetliti i komore kad vec mrdam i ne pecam - samo sto ih necu montirati individualno s prekidacima za svaku komoru, nego ce se moci upaliti sve i cao djaci. Koliko ce to leci na plavo-sivu shemu, a nece - ali ionako je bitnija funkcionalnost te rasvjete u komori nego estetika.