PREVARANT by Dukson

Autor Dukson, Ožujak 08, 2022, 20:31:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukson

Citat: marina1983  u Travanj 16, 2022, 08:19:38
Duksone, taj fazon . Koliko ih dugo imas ja se sve tripujem da ce te sa alija brzo pocrkati pa necu moci da ih popravim posle.
A sto se tice rupa vidim da se u BG masovno montira sve sto se montirati moze a samim tim i prilikom prodaje camca cena drasticno skače navodi se ponaosob svaka stavka.

Nemam ih nego su mi na listi zelja nekad.
A gle, LED diode same po sebi imaju poprilicno dug vijek trajanja, tu ti neke "elektronike" nema - mene bi vise brinula debljina i kvaliteta tog materijala od kojeg je izradjeno kuciste.

Je, vidio sam citabe po oglasima gdje se zasebno i bitve navode :)
A opet kad gledam, za svaku sitnicu moras odvojiti novac, nabavku, vrijeme montiranja - nije zamenarivo kad se sve zbroji na kraju.

šajzika

Citat: maverick  u Travanj 16, 2022, 06:55:52
Koliko ste podigli motor
Za visinu  podloške. Hebem ga 2.5 ili 3cm.

Duki nema srca više, jer kad je dostigo 60km/h uzvodno i zapirio vjetar,nije mu bilo svejedno.

Inace lijep dan za kupanje i uzivanje uz vodu.
Dok smo se vozili jedan kraj drugoga, meni je to solidno izgledalo iako bi ja mozda jos i dizao gore, gazda motora je zadovoljan i kaze da osjeti da je puno dobio.

Njemu ce ta snaga i brzina realno rjetko trebat.

Ispravi ga i drzi ravno

Odmah isprike na snimci, imam stariju drndu od mobitela pa se i ne vidi bas najbolje.

I onda dodje, parkira , pusti glazbu i sunca se

Audentes fortuna iuvat

maverick

Pa leb te...ne morate ulaziti u vodu da dignete motor ali znam da si ti jedva cekao razlog da se okupas  :stripii: Na tom čamcu kavitacijska iznad dna moze ici sigurno 5-6 cm...pogotovo sto je i vozač na zadnjem dijelu....Šimic je na svom starom čamcu imao preko 6 cm...kod mene ide do 3,4 cm i vise ne moze...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

Ahahhaa :) Nemos ga iz vode istjerat! Jos sjedne u vodu pored camca i on bi ljudiko - a u meni se svemir smrzo!
Znaci jos jedno kupanje i taman cemo bit na tih 5-6cm.  Samo ode mi rucka visoko opet, pa kak cu ga vozit? :D

šajzika

Pa gdje je zabava ak ne udjem u vodu.
Nek premjeri bas visinu kavitacijske. Nije problem podici jos gore, par minuta posla.

Gdje je granica? 70km/h :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Dukson

Sad si duzan natjerati do 75 kako god znas, jucer mi na vezu stari poznavatelj nautike veli da to mora ici 80-85, eee reko nista, jedva navuce 72 :D

šajzika

Da, izvini. Podbacio sam.
Uvijek je neki vrsni nauticar i ribolovac, kupio jeftinije, potrosio manje goriva,  upecao vecu ribu itd itd.

To sto 99posto ljudi nije tjeralo takav motor na ruku, nema veze.
Audentes fortuna iuvat

Dukson

- "Sta, taj camac ima mozd dvesto kila, motor sto kila, to mora ic jos bolje, elisa ti je problem lega".
- "El si moro stavit motor na taj lim iza, pa imas trim elektricni".
- "Lega, sad ladno konzolu ugradi, bice bolji balans i lakse ces izglisirat".
- "Motor mi izgleda previsoko, makni taj aluminijski drzac i montiraj ga na zrcalo, vjeruj mi".

Evo, ovo je u dva dana :D

maverick

A ne znaju ljudi...jbg mi smo mladji i u tome smo podosta pa ne znamo mnogo toga vec isprobavamo......oni jos gledaju vuce li čamac vodu ili ne vuče...Znam ih tamo vecinu...dali bi savjet ali nisu zločesti....Meni kazu svasta....Neki dan mi onaj sto pravi tendu kaze..Buraz ovoliki čamac sigurno ne ide nikako a puno troši...ok...tako je ...samo pravi ceradu leb te hebo  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marina1983

Sve oko 60 km u ovim nasim čamčicima je vise nego dovoljno sve preko je vec  extrim.

maverick

Meni je ugodno izmedju 40 i 45...ostalo mi je onako...previse napeto za neko pecanje i opustanje...a tu ovi camci bas otkidaju...siroki...stabilni...cvrsti....

Dukson

Ma slazem se, samo ilustriram kakve stvari cujem - meni je ekipa tamo stvarno super, odem i na fis/cobanac, pomognem, doniram, podruzim se. Nema tu nista zlonamjerno nego eto neznanje i pretpostavke neke.
Sto se tice brzina, upravo taj sweet spot, taj fini cruise i ganjam, nema punog gasa prema Miholjcu ma da je ne znam kakav camac kad je rijeka takva kakva je.  Iako, znao sam biti na knap s vremenom po losim vremenskim prilikama, pa bi koja konjska snaga vise definitivno pomogla da stignem brze i sigurnije kuci - ali to su rijetki petki.

Nista, za iduci tjedan ostaje finaliziranje struje, NMEA mreza, pa ce to biti to od ovih zahvata.

marina1983

Ako čamac dozvoljava sigurno brzinu treba na max doterati  , lepo je uterati ga u crveno s vremena na vreme.
Uglavnom manjka snage kad je vise ljudi u camcu .

marina1983

šajzika

Vidis duksone kak se pokvareno smije jer se njegova rucka lomi drugacije. To je ono sto sam ti pricao
Audentes fortuna iuvat