Favoriti za bucova

Autor Greys, Veljača 10, 2013, 12:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Iako gledajući dobar dio na forumu lovi smuđa i soma, smatram da ima i onih koji vole loviti ovog borca. Koje mamce najčešće koristite? Koje ''tehnike'' skladno mamcu?

miha

jedna od najsportskih riba pruža veoma ljepe trenutke u ribolovu .kažu neki nije atraktivna za njam njam ali u ribolovu pravi istinski borac . kad je on na drugoj strani strune srce nekako drukčije zakuca .od mamaca meni su nekako najdraži površinci poperi .properi zare itd kad gledaš tu snagu kako se obrušava na popera uh pozz svima i puštajte bucova jel užitak je neprocjenjiv .

nodi

Kad bih morao izdvojiti samo jedan vobler za bolena bio bi to

Štap, max maxova 20-gramac.

kockar

Salmo Thrill 7, Flat Rap 8 i 10, Xcalibur glavinjare (velicina 75 i ponekad 50), brzotrz, 9 i 12 grama, veliki strimeri sa sopstvenim otezanjem, ....sve ovo za dan.
za mutan i visok Dunav Original 13...

Za noc shallow Shad Rap 9, flat rap 10, VB Hunter 8...

+ basovske gume (walk the dog prezentacija) za bistre kanale...
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

marin.sk

cd 7

tonući ssr 5 i 7

i površinci bez premca...

..vrijeme provedeno u ribolovu ne računa se u životni vijek...  :thumbsup:

IvanSK

1.strata spoon-za veće udaljenosti bolji od bilo čega a dobri su i Shakespeare pilkeri
2.Rapala LC 8 S,Calypso f4 i f6,Salmo thrill,Rapala CD 5(samo za dječji vrtić),dok 6es
3.skitter pop 5(udaraju ga dobro ali ja slabo realiziram)

Greys

Ono što najviše koristim za bucove jest Salmo Thrill 7cm, ali ako je bucov aktivan iza glavne ''rine'' bacam 9cm. Thrilla osobno najviše volim, i to je mamac bez kojeg se ne odvajam.
Naravno, tu su i AcmeTackle Kastmaster u rasponu od 14-28grama, ovisi o terenu, da li ga pretražujemo na površinskom sloju, srednjem, ili čak ''oranjem'' po dnu.
Do prije par godina, najviše sam imao rezultata na Mannsovog Baby -1 koji ima odličnu jaku vibru i ide svega 30ak cm ispod površine.
Što se pak pribora tiče, jedna je stvar ako se baš ciljano ide na ovu ribu, no kada idem na cijeli dan, naročito Dunav, gdje ti na svaki mamac može doći bilo kakva riba, slučajno kačenje tostolobika, idem sa jačim priborom.

nodi

Brijem da svaka voda ima svoga favorita.

npr. brzotrz, dosta ljudi, pogotovo iz Srbije ga hvali. Ono, ne da sam ih forso po savi (Jasenovac i okolica) baš te od 9 i 12gr. Ulovi se pokoji i to sitan da nemože sitniji bit, naručio ih 10kom i jedva sam čeko dan kad ću zadnjeg ostavit da ih više nikad nevidim.

Greys

Naravno, svaka voda,štoviše i ista voda a koji kilometri razlike, daju različite rezultate. Imao sam te brzotrze, cicade, trgece, i imao sam rezultata,ali nisam previše vremena posvećivao njima, nisam bio oduševljen

Juzba

Meni su se više-manje svi plitko i srednje roneći vobleri pokazali lovni, probao sam do veličine 13 cm :icon_thumleft:
U zadnje vrijeme kad se hoću zabavljati sa bolenima, ne bacam ništa manje od 10 cm.
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

koje kakvi no name castmasteri, kasike i cd 5...sve ono s cim mogu vise manje regulirati i dubinu povlacenja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kockar

Citat: Greys  u Veljača 10, 2013, 14:27:29
Naravno, svaka voda,štoviše i ista voda a koji kilometri razlike, daju različite rezultate. Imao sam te brzotrze, cicade, trgece, i imao sam rezultata,ali nisam previše vremena posvećivao njima, nisam bio oduševljen

Ponekad i na istoj vodi i na istom mestu dva coveka love na razlicito i nemogu dobiti ribu na ono na sta drugi lovi.  :thumbsup:
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Hunter

prvo streameri na musicarca,a onda se mogu progurati illex water monitor,zipbaits rigge,male gumice,zare,popercici i sl. picaboce.

petrinjac

Citat: Hunter  u Veljača 11, 2013, 13:27:58

prvo streameri na musicarca,a onda se mogu progurati illex water monitor,zipbaits rigge,male gumice,zare,popercici i sl. picaboce.

daj podjeli koju caku.. kako vodis monitora.. neki prljavi trik.. i sl :notworthy:

milan-so

Često znam reći da ciljno pecam samo smudja i bucova. A kad pecam smudja a bucov mi se javlja negde u blizini , smudj momentalno pada na drugo mesto - srebrna medalja  :icon_puke_l: .
Po dolasku na mesto, zadnjih par godina u 99% slučajeva prvo leti Ito 95. Predobra varka za bucova. U top postavi su još thrill (isključivo 7 cm , 9ka mi nije legla iz više razloga), Flat Rap 10 / 8 , Original 11, X Rap 8, glavinjare - brzotrz varijante. Gvožđe koristim jako retko, strimere još redje.