Favoriti za bucova

Autor Greys, Veljača 10, 2013, 12:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ervin

@pajdo77

Ovo mi je novi favorit, Rapala Countdown Elite 55

Pored Salmo Thrill-a 5 jedan od udarnih voblera po ovoj niskoj, sporoj i bistroj vodi. Redovni komadi ga uzimaju u sred dana, po suncu...
Kod mene inače radi i Salmo Thrill 7, pa i neke metalne glavinjare, ali ovaj vobler mi je zvezda sezone.
Tačno ovaj dekor sa slike. GDSS po Rapali, crna leđa, srebrni bokovi i narandžasti stomak.

pajdo77

Ja bi tog u prvu postavu za smuđa. Mora i u toj priči biti dobitan ako se ne varam.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

Ervin

Naravno, zašto da ne. A tu su i 75 i 95, veći komadi. Oni su mi nekako bolji izbor za smuđa. Na 75 sam se nalovio i baseva.
Da budem iskren, 95 još nisam ni probao, ali u suštini ne vidim razlog zašto to ne bi sve igralo i za bolena u određenom trenutku.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

SMT

Ja bucova pecam onako “usput”, kad radi… Vrhunska zanimacija ali baš…

Lično nemam favorite ni za jednu ribu, volim sebe ubediti da može na sve… pa kako bude… Naravno, nekim novitetima se da vreme i šansa…

Taj salmo tril mi je neverovatno odbojna varalica… Mnogi su mi na licu mesta pokazali da lovi, da čak i ponekad pravi razliku… Nisam imao problem s tim, skidam kapu.

Kupio sam, bacao i lovio, uverio se… Mislim i 5 i 7…

Ja se i dalje osećam glupo kad bacam tu varalicu iako lovi, meni je užasna… Osećam se kao da bacam kuhinjsku viljusku…

Eto, i nas ima raznih…

7 rem mag

Stiglo s Alija prekjučer pa ćemo probati danas, veća inačica one provjerene varke i drugačijeg kolorita, 18gr...

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

7 rem mag

I jedna koja me zaintrigirala, 23gr...jedino mi se ne sviđa što se kopča na leđima, ali vidjet ćemo danas ..

7 rem mag

Danas mi stigli zanimljivi vobleri za buciku

7 rem mag

7 rem mag

Dukson

Volim dobru bucovijadu kad su bas raspolozeni.
A kao i SMT prezirem salmo thrila u bilo kojem obliku, nekako mi je ta varalica nezgrapna i eto, imam jos dva neposijana i nikako da odu u vjecna lovista.
Za bucove najcesce koristim razlicite vrste kastmastera, velicine i boju samo mijenjam i to je to. Za izbacaj su savrseni, jedna trokuka je blagoslov za velike prozdrljive bucove, kao i za male nervozne. Mislim da nam bez obzira na iskoristivost ribe treba biti na umu i njeno zdravlje ako cemo ju pustati - nema smisla iscupati pol skrga i raskrvariti ribu i onda ju kao pustiti sportski.

Kastmastera ima svakakvih, moji favoriti su srebrni i zlatni, iako ih imam u svim felama i oblicima - doduse vise za UL ribolov (od 2 gr do 7-8 gr).
Vodjenje kastmastera za bucova je pjesma, hoces da sprica ko poper na povrsini, hoces voditi tik ispod povrsine, hoces napraviti naglu pauzu i odraditi propadanje, hoces stani-kreni, hoces ga spustiti pod njih pa ga podizati kroz jato, mozes sve sto voblerom nikad neces moci.
Kastmaster plus streamer vezan na 40-50 cm iznad - to treba zakonom zabranit za bucova koliko je efikasno :)

Vecinom bacam duguljaste 30gr kastmastere, ako su sitniji bucovi, stavim 15gr, nema tu puno umjetnosti oko bucova kojeg si skonto na povrsini da papa (osim na stajacicama).

Metalni jigovi (kao za more) s aliexpressa rade cuda nasem bucovu, cesto imaju i neki repic pa i to zna ciniti razliku.

Ugl, za bucova zamo gvozdje :)

Ervin

U suštini si u pravu Duksone, sa gvožđem može baš lepo da se pokriju situacije za bucova.
Uvek kod sebe imam kutiju sa sitnim escajgom, gde bih kao posebno izdvojio DAM Effzett od 6g i Abu Toby od 7g. Te dve kašikice znaju da naprave razliku, s tim što isti modeli i u većim gramažama umeju da iznenade.

Ali šta ću kad ne volim jednostavno, lepše mi je kad zakomplikujem stvari, a bucov je idealan za komplikacije. Možeš ga loviti na sve i svašta. A ja jednostavno obožavam da isprobavam nove varke i naravno da ih kupujem i taložim...  :toothy9: