propeler

Autor maverick, Veljača 10, 2013, 22:29:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Opusti se malo...ako bi razmisljali tako nitko ne bi vozio automobil koji moze 200, a danas ga skoro vozi svatko od nas...ali nikad ne idemo toliko cestom....Zivot je jedan, nema repriza i neka si svatko kreira onako kako zeli, neka stavi fokus na pokoju sitnicu koja ga cini sretnim...Ne gledamo svi s iste pozicije...Mijenja se sve to...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Znam, ma žao mi mladića da im se nešto desi, pa s vremena na vrijeme eto upozorim ih da je Dunav opasna rijeka. Od 5 godina sam na Dunavu i sa 13 sam počeo ići sam na Dunav u čamcu. Svašta sam radio i nagledao se svega. Ovo je opasna brzina što ti dečki voze ali tko sam ja da sudim, naučiće na svojim greškama jbg.  :hi:

maverick

Vecina tu nas odavno nisu mladici, ali hvala na komplimentu  :stripii: Naravno, svaku vodu treba respektirati i to nam je vecini uvijek u glavi. Mi smo mini nauticari u odnosu na one druge...igranje i sklapanje čamaca me motivira da vise radim...da budem produktivniji da nesto zaradim i nesto potrosim na poneku strast koju imam...Ali ne zelim se osjecati lose zbog toga zato sto netko ima neki drugi fokus...Svi smo mi tu posebni na neki nacin, imamo razne fokus, pa cak i oni koji nemaju ni jedan imaju fokus na nista...To treba cijeniti, različitosti uvazavati....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Citat: ZeroCool  u Veljača 26, 2022, 07:32:05
do 70km/h ide nekako ali preci tu granicu treba dosta truda :D
70 je stvarno magična cifra...

Razmišljam sad...

Ako sam sa tek spuštenim čamcem išao 68 niz vodu, ćelavo dno bez antialgina...

Sad sa antialginom sam već malo sporiji...

Ako dodam JP i prohromsku elisu, znači za nekih soma eura ulaganja, možda nabijem tih famoznih 71 kmh... :stripii:
       Nema više divljeg bučka. :no:

ZeroCool

jel to sa sperovim camcem ides toliko?  :stripii:

maverick

Citat: alexdja  u Veljača 27, 2022, 01:29:53
Citat: ZeroCool  u Veljača 26, 2022, 07:32:05
do 70km/h ide nekako ali preci tu granicu treba dosta truda :D
70 je stvarno magična cifra...

Razmišljam sad...

Ako sam sa tek spuštenim čamcem išao 68 niz vodu, ćelavo dno bez antialgina...

Sad sa antialginom sam već malo sporiji...

Ako dodam JP i prohromsku elisu, znači za nekih soma eura ulaganja, možda nabijem tih famoznih 71 kmh... :stripii:
Na nekom čamcu dobijes dosta i s jack plaeteom i nesto s prokromskom elisom, Na nekom ne dobijes skoro nista na brzini ni s jednim ni s drugim...osim ekonomije. Moje iskustvo, koje jeste novijeg datuma i skromnije je slijedece...Dosta se dobije na super cvrstim čamcima...rekao bih u tom smjeru vise na aluminijskim nego na plasticnim ali nije bas ni tako...rekao bih opet na super cvrstim aluminijskim čamcima dobijes najvise pomaka u odnosu na brzinu....
Dobijes dosta gdje je motor predimenzioniran za to korito i gdje je cijeli komplet dobro izbalansiran....Recimo...moja prednja komora je poprilično velika....ojačanja na njoj tj ispod nje su poprilična i čamac je pola metra duzi nego od Alu Bela....i ne mogu dici jack plate toliko cm koliko on....Tako da finesa ima puno.....
Na sharku sam dpbio s jack plateom 1 km na brzini i skoro litru goriva manje na potrosnji...ali tamo je jack isao na nulu kavitacijske u minus ne moze...Jer ipak kabina preteze i motor od 30 ks ne moze cijeli čamac dici toliko iznad vode koliko bi trebao. Na jednom aluminijskom čamcu koji radjen prijasnjih godina tadasnjom tehnikom koji je dosta meksi od ovih danasnjih isto jack ne moze ici toliko u minus i nema nekih vecih efekata na brzini....
Dao sam ti opsiran odgovor s obzirom na dozu sarkazma u postavljenom pitanju... :stripii:  Kod mene jack plate igra veliku ulogu dok inox elisu imam samo za po ljeto kad obijamo po plazama pa da zahebavam ove svoje kad ju sunce obasja  :stripii:

ZeroCool

i ja sam dosta dobio sa jp ostala je jos samo elisa da se resi  :stripii:

alexdja

Zahvaljujem maverick na iscrpnom odgovoru...

Sarkastičan samo samo za količinu para u odnosu na dobijeno, a pitanje je bilo ozbiljno...

alexdja

Citat: ZeroCool  u Veljača 27, 2022, 07:40:55
jel to sa sperovim camcem ides toliko?  :stripii:
Ne nego s ovim:

https://pecaros-os.com/index.php?topic=6295.msg194363#msg194363

Kakav šper, ne kapiram?

kolence

Znaci da probam prvo sa jp pa posle da vidim neku elizu.. camac je metalka motor 40 samo su pogresili pa pise 30 :) salim se otvoren je na 40

Sent from my iPhone using Tapatalk

maverick

Elisa svakako mora biti odgovarajuca...mislim mora...ne mora ali bilo bi pozeljno da je gore neka iz yamahine palete kojom dolazis do blizu maximalnih okretaja kad si sam i kad je čamac čist...To je neki početak da komplet izgleda dobro, ide dobro i bude ekonomican u nekim tvornickim okvirima. Onda jack plate pa inox...uglavnom...trosis pare za nesto malo zadovoljstva ali...valjda je i to bit življenja  :stripii:

kolence

Pa zaboravih da napomenem da izvucem max tj 6000 obrtaja i spd 55km/h, a elisa je 11 3/8x12

maverick

kolence

Jeste, al ako moze jos malkice da se nabije zainteresovan sam :) samo koja 13-ica?

maverick

Ako stavis jack plate, onda ces vidjeti u kojem smijeru ide brzina i obrtaji pa po tome ces se ravnati...