Izbacivanje vode iz čamca automatskom pumpom

Autor Kondor-113, Srpanj 11, 2022, 06:54:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kondor-113

Citat: maverick  u Lipanj 01, 2022, 04:16:48
Odlična je samo mislim da nema plovak s njom ,da njega moras posebno ako mislis za izbacivanje vode iz čamca

Evo i plovak

https://www.aliexpress.com/item/32791991860.html?spm=a2g0o.detail.1000023.4.213961c6fC8xHX

Por la razón o la fuerza.

maverick

Kad me vec sjeti pumpe i plovka. Na zadnje mi se dva puta dogodilo da pumpa ostane upaljena i izvuce akumulator. Stavio sam onu automatsku pumpu s njenim plovkom i kako kiša pada dosta prljavstine ostane na tom dijelu gdje je plovak i valjda zaglavi...Kad redovito čistim bude sve ok. Sad sam uzeo ovakav plovak-prekidač pa staviti u seriju da okida na istom nivou...tako da ako kojim slucajem jedan i zaglavi drugi ce valjda raditi  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Blade78

Moja pumpa je malo izdignuta od poda pa smeće i trunje ostane dolje i uredno izbacuje vodu pa samo smeće pokupim spužvom.

Dukson

Meni se u dva navrata dogodilo isto sto i Mavericku, zaglavila pumpa u zatvorenom polozaju, ali nekim cudom sam stigao taman na vez prije nego je izvukla accu oba puta :)
Zasebni plovak je narucen i samo sto nije stigao pa cu isto za svaki slucaj staviti i njega da mirnije spavam.

pajdo77

Prave muškarčine znaju šta je ispalac,metroseksualci se igraju pumpama

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Citat: pajdo77  u Srpanj 11, 2022, 08:12:03
Prave muškarčine znaju šta je ispalac,metroseksualci se igraju pumpama

Dobro si ovo rekao  :stripii: :stripii:
Citat: Blade78  u Srpanj 11, 2022, 07:23:41
Moja pumpa je malo izdignuta od poda pa smeće i trunje ostane dolje i uredno izbacuje vodu pa samo smeće pokupim spužvom.
I kod mene je malo odignuta, ali valjda lišće...i ne znam kakvo sve smece dodje u čamac koje se slije do pumpe...na plovku se ulovi ta prljavstina...ne znam...u početku nije bilo nikakvih problema...tek kasnije...hebem li ga ...bas sve duplo moram...jedina opcija je da spojim u seriju i svoju i Duksonovu pumpu onda su to 4 okidača u liniji  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Uglavnom sad sjedim i razmisljam...Pajdo je u krivu  :stripii:  ...Zbrojim na brzinu...
-baterija 50AH 1000 kuna
-pumpa 200
-prekidač dodatni 100
-cryx dioda 500( da bih mogao puniti tu bateriju motorom preko glavnog akumulatora)
-crijevo..oni inox nastavci...šelne -200
-rezervna pumpa 200- za ne daj bože ako ova crkne da imam  :stripii:
S cugom dok smo montirali 300 eura...jedno 6 puta sam montirao tj prepravljao  :stripii:
Ako uzmes da prosječno godišnje u Osijeku padne cca 700 litara KIŠE  po kvadratnom metru i da čamac ima bar 12-13 kvadrata pa puta tih 700 litara...To dodje da trebam godisnje izbaciti 9 000...litara ili 9 tona
Realno...nije to tako ni skupo ako leđa sačuvam  :stripii:

Dukson

Ja sam stvarno narucio jos jednu pumpu i jos jedan plovak :) :) :)

Nego, imao sam jos jedan bizarniji problem, usla mi je nekakva stetocina u onaj inox nastavak na stranici camca (koji je iz nekog razloga tako tanak da nije ni cudo da se ustopo) i onda je pumpa stalno radila jer je plovak konstantno bio podignut.

Vjerojatno bi trebao taj nastavak nesto veceg promjera, no to je nesto o cemu cu razmisljati tamo pred kraj ljeta, trenutno mi se ne grbi po camcu pored navazanja cigle i gradjevinskog materijala po cijele dane :D

maverick

Ova dva pacenika imaju po dvije pumpe, po akumulator...ovaj donji ima i solarni panel. Znaci cijela oprema za izbacivanje vode. Jedini problem je sto tp sve drze kuci, a realno koji ce im k..  kad im vodu ionako ja izbacujem

pajdo77

Ja sam sad bio do vode i prođe neki zeleni šark sa crnim motorom,tendom. Da nije to taj?

maverick

To je Tonyc....on vozi moj bivsi čamac ...ima tendu...ima drugu tendu...ima pumpu...ima sve...a očito ima i vremena  :stripii:

hranki

Jesi možda i meni izbacio vodu
Ja nemam pumpu :stripii: :stripii: :stripii:

toktiz

maverick

Hranki, nisam ali evo stavicu i tebe na popis pored ova tri ljenivca  :stripii: