Vida glavinjare

Autor Greys, Veljača 18, 2013, 22:11:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ive

Citat: milan-so  u Travanj 30, 2013, 19:45:27
Svaka čast za ulov, al' što bih ja popizdeo zbog publike i saveta "stručnjaka", to me izludjuje  :angry5:

Hvala..ma došlo mi da  :violent1:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Greys

Današnji mališa preko kile, na Vida glavinjaru 6cm, 15grama

Vida

Djerdapsko jezero u aprilu  ;D

Greys

Jaoooo, odličan video, Ðerdap - tiha patnja  :love7:

zvona

Citat: Greys  u Svibanj 10, 2013, 16:07:42
Današnji mališa preko kile, na Vida glavinjaru 6cm, 15grama

da si pecao po noći možda bi uhvatio većeg  :hello2:

Greys

Drugar, i to cemo rijesiti kroz koji dan  :icon_biggrin:

zvona

može može..Sava je u opadanju pa je sada fino,možeš gdje hoćeš pecati s obale..  :thumbsup:

Vida

zoranzivkovic

Nije da nisu lovne ali ima sada puno proizvodjaca glavinjara u istom rangu,ako ne i bolje.
Pre dve godine malo ko je / Drasko / radio ove varalice, a onda kopija, tako da danas srecemo
glavinjare po buvljaku po dosta pristupacnim cenama.
Sa ovim varalicama susreo sam se pre 3 godine i prve su bile VRABAC iz Cuprije. Sticajem okolnosti
dobio sam ih ujesen i slatko se nalovio smudja. Vidine sreo sam uprolece kada je krenuo sa radom
i uzeo nekoliko i nalovio se smudja onako ALI dosta ih i izgubio zbog manjih udica. Se la vi.
Vida i njegova ekipa ne mirise nesto moj nacin ribolova - mada ne mirisu nesto ni mene - ali sve
najbolje o njegovim glavinjarama i olovnim glavama. Da je majstor svog zanata -majstor.
Uvek i u svako doba ako me neko pita DA LI DA KUPI - SLOBODNO KUPI samo mora se i znati sa
njima pecati.
Zoran

Ive

Da,treba se malo znati sa njome raditi.Meni je najbolje se pokazala tehnika dizanja sa dna..najmanje ih onda i izgubim.Ako ih samo vučeš onda zapinju kao lude.

PS
Nikako da Bolena uhvatim na glavinjaru više..

Greys

Kod nas samo bajkošu lupaju opet

Ive

Ovdje bježe od glavinjare,zato sam pop.. i naručio Roberta pa ćemo vidjeti kako će biti sa time.Ali kontam da bi na Jesen mogao dobiti kojeg Bolena na glavinjaru na jednom mjestu.

dujo rjecni vuk

Da i ja napišem koju za Vidinu glavinjaru, upravo došao sa Save a ribolov je bio baš onakav kakav svi želimo. Kako je većina ljudi hvali reko ajde da i ja sebi naručim koju i tako uzmem par komada u raznim veličinama i gramažama. Danas sam ponio jednu za probu na vodu i to 6cm 15g boja RH. Pozicija, kamenjar nizvodno od mene sava kuha i to u širini nekih 20-30m uzvodno mirnija struja, stavljam glavinjaru reko da malo izbacam da si špagu prišpanam pošto planiram da lovim bolena voblerima a i da malo probam kako radi. Prvi zabac zabacujem što dalje prema drugoj strani Save i počnem namotavat, nakon par metara du Bolen nije nešto velik ali čini zadovoljstvo pogotovo na toj daljini kad ti lupi. Ponavljam sve isto ali nema ni čvrkca. Mjenjam taktiku, zabacujem isti pravac i pustim da ga struja nosi, čekam kut od 45 i da mi se špaga našpana, lagano privlačim du još jedan bolen i tako jedno 15 kom. na istu foru. Ponovo mjenjam taktiku sad puštam da ga struja nosi i lagano džigam toliko da ga osjetim da zatrese štap, kad ga je zavuklo u jaku struju usljedio je snažan udarac, sve je stlo nemrda nikud odma sam znao da je čika brko. Počelo je zujanje role, svirala je ko dugmetara, a ja steži ali džabe izvlači i dalje, štopam rukom jer vidim da mi ponestaje špage, odjednom popusti, osjetim i dalje varalicu ali brko otpao, izravno troce. Skidam sa voblera ownerice broj veće i stavljam na glavinjaru, nastavljam sa pecanjem i dalje tučem Bolene došao do cifre od nekih 40-tak i ponovno je usljedio snažan udarac opet brko drilam nekih 15min. ruke mi otpale, tresem se i ja i štap, ukopo se u dno pokušavam ga dić ali ništa sjeo čovjek u rupu i nemrda i nakon natezanja puče špaga, žao mi brke ostaćemu varalica u ustima, a ja nisam ponijo još koju glavanjaru nego samo tu jednu. Nakon stanke pokušavam dobiti kojeg bolena, bacam voblere silikonce ali uzalud samo jednoga bolena još uspjevam dobiti. I da nisam probo sa glavinjarom Vidinom reko bi nije dan riba slabo radila. Više bez par Vidinih glavinjara neidem na vodu. Vida kralju :hello2: klanjam se do poda za ovaj instrument :be happy:

Greys

Čitam ove tekstove i sve nemogu nadoć da je Sava tako bogata ribom. Naravno, Duje, vjerujem da imaš svoje hot spotove, i da tu i inače peglaš robu. Eto, što uradi Vidina glavinjara  :icon_thumright:
Pohvala  :icon_thumright:

Vida

Majstor Neski i njegov kapitalac od 223 cm C&R

Dva puta mu je kidao ali treci put je uspeo da ga izvuce  ;D