Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ĆIĆOK

Mogu vam reći da sam se i ja razočarao u te smrdljive i izvikane špage.
Od Svibnja do sada kupio sam u Mađarskoj pet kolutova po 135m špage a neki dan uzmem u VT žutu tj. žuto sranje svijetli 30 metara i samo luda riba bi prišla varalici a kad sam zabacivao u izbačaju se stvori nekakav čvor i pukne.
Od tad koristim ponovo naljnon i prezadovoljan sam bolje rečeno budala sam i bio bacati tolike pare ali kad stanem sa nekim on blinka na naljnon a ja sam frajer ja imam špagu. :violent1: :BangHead:

Zagor

Meni je stigla od Kawasakia spaga. Tri poseidion 20lb  :whip2:

Ćićok ja volim kad bacam voblere koristiti najlon, vise nego spagu. De mi reci kako SSV 3500 slaže spagu. Ja na svakom imam najlon pa nisam isprobo.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

ĆIĆOK

Šta reći nego bez greške,Penn forewer. :whip2:

dac

Citat: ĆIĆOK  u Rujan 12, 2016, 18:08:16
Od Svibnja do sada kupio sam u Mađarskoj pet kolutova po 135m špage a neki dan uzmem u VT žutu tj. žuto sranje svijetli 30 metara i samo luda riba bi prišla varalici a kad sam zabacivao u izbačaju se stvori nekakav čvor i pukne.
Od tad koristim ponovo naljnon i prezadovoljan sam bolje rečeno budala sam i bio bacati tolike pare ali kad stanem sa nekim on blinka na naljnon a ja sam frajer ja imam špagu. :violent1: :BangHead:

Potpisujem....  :notworthy:
Koristio svašta, Fireline, Matrix Pro, Sufix Hidrofine, Corastrong, Galant ...... :no:  ....i nikad više, neisplativo, varaju u kvaliteti, debljini, nosivosti, dosta se "cofaju" i piju vodu, a da noćno petljanje i ne spominjem.....  :uf:
Sada služe samo za "šok" na šaranskim štapovima.....  :takoje:      ....najlon milina !!  :ok:

ĆIĆOK

Svaka čast zaboravih a ti si spomenio jedno jako usrano iskustvo a to je kad ti se u mrklome mraku zamota na vrhu štapa dođe mi da sve skupa prelomim preko koljena i bacim u Dravu.Sada kad sam se vratio na strunu preporodio sam se i pjevušim šta je meni ovo trebalo. :pije:

Zagor

Po meni jedino za jig je struna nezamjenjiva, a za sve ostalo najlon. Dobro i kod ekstremnih izbačaja je bolja zbog ne istezanja.

Batica

Kada pokidas ostavis jedno 10-15m najlona.
A to sto se upropaste mesta za pecanje jer je nacickano najlonima, do je druga prica.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

rj

Citat: dac  u Rujan 12, 2016, 18:41:13
Citat: ĆIĆOK  u Rujan 12, 2016, 18:08:16

Potpisujem....  :notworthy:
Koristio svašta, Fireline, Matrix Pro, Sufix Hidrofine, Corastrong, Galant ...... :no:  ....i nikad više, neisplativo, varaju u kvaliteti, debljini, nosivosti, dosta se "cofaju" i piju vodu, a da noćno petljanje i ne spominjem.....  :uf:
Sada služe samo za "šok" na šaranskim štapovima.....  :takoje:      ....najlon milina !!  :ok:

daljina izbačaja , snaga, filing "osječaja voblera" , "tvrda kontra" , neistezanje ...sve su to prednosti upredenice u odnosu na monofil....
nedostatak ....osjetljivost na "krzanje" (kamen) obavezan je monofil predvez ...
mršenje i krzanje problem su vodilice na štapu i nekih brendova mašinica neke su baš cjenovni vrh ...meni recimo sve Daiwe ( certate i certate HC) brzo oštete strunu , jako loše riješen roler dok na recimo tica taurusu struna duplo duže traje
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ljuska

Daiwa J Braid katastrofa da mi ju netko pokloni ne bi ju uzeo a namoto ju na dvije role :BangHead:

dac

Kad podvučem crtu, iz doživljenog i proživljenog, više je protiv, nego za....  :takoje:     .... stvarnost je ipak malo drugačija od onog što "pišu" i za renomirane brendove, a kamoli za ove kineske "prevare"....   :uf:

mario123

Vise je protiv nego za  :no: niti jedan pravi varalicar( mislim na one koji pecaju samo varalicom) to nece reci. Spaga je puuuno ispred najlona u svim pogledima osim krzanje ali zato sluzi predvez.
Ovo da vam se spaga mrsi ste sami krivi. Kupujete sufix, sunline placate spage 200kn i onda ih namotate na penn slamera ili cormoran rolu od 200kn...KastKing 40kn 300m i rola bilo koja daiwa ili shimano  od 500+kn nikad niti jedno mrsenje. Pecam gumama od 2g na wormici pa bacam spinerbait od 14g, pa voblera 3g pa popera od 20g nikakvih problema nemam, a ono sto radim je najcesci uzrok  mrsenja velike razlike u gramazama..Vecina peca na rijekama baca voblere ili jiga smuđa pa na to se nesmije umrsiti nema sansa..

Zagor

Nemogu tvrditi jer nemam slammer, ali ga prijatelj ima i služi mu isključivo za varalicarenje soma i na njemu ima špagu. Nepamtim da je imao mršenje i da je ikada prigovarao da na njemu špaga nevalja.

dac

A, gle..... mi što nismo "pravi varaličari" i  ne "varamo" ribe varalicom to si ipak možemo priuštiti....  :takoje:  Mi ih "varamo" voblerima, shadovima, twisterim, Meppsovima, Idrama, poperima.....
Uz to, kako znaš kojom rolnom pecam....  :dontknow:
Da su "poplave" lažnjaka, jesu..... da lažu nosivost i promjer, lažu..... da velika većina "pije" vodu, pije.....da su originali preskupi, jesu.....  da se znaju gadno zapetljati bez obzira na rolnu, znaju.....i to pogotovo noću, kad grizu komarci ko ludi....  da trebaš imati dodatni čvor, ako stavljaš predvez, treba..... da se krzaju i cofaju, sigurno......   Nekima je to malo, a bome nekima i puno....    :takoje:
A, da su se ribe i prije "nastanka" upredenica pecale , mogu ti sa sigurnosti potvrditi.....  :hi:

Zagor

A pluseve i minusa ima i struna i najlon. Sve sta ste nabrojali kod lose spage ima i najlon kojem je prošao rok.
Ako govorimo samo o varalicarenju najlon ima samo prednosti kod leptir varalica i u nekim slučajevima kod voblera (kada se traže veće daljine onda špaga). Za jig neznam kako najlon može konkurirati špagi.

dac

Gle, govorim iz osobnog iskustva, a i dosta ljudi ovdje to potvrđuje.....  :takoje:
Meni je to više problema nego radosti, nekome nije.....  :ok:
A što se iztezanja tiće, šaranaši nikada ne bi uhvatili ribu ako pecaju na klizni sistem i sa otvorenom rolnom na velikim daljinama, a ipak hvataju.....  :takoje:
I opet, ne mogu se oteti "dojmu" da su se ribe i prije lovile na najlon..... :hi: