Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

nije buba...tako je kako je...strunu biras na osnovu njene nosivosti i kvalitete s obzirom na broj izlazaka...ja volim da je sto tanja jer 99 posto radim jigovima ...na omotima svasta pise....vec dugo vremena koristim samo power pro...ne zato sto je najbolji...vec zato sto mi lako dostupan i solidan je po kvaliteti...znam njegove mogucnosti i kako se ponasa u odredjenim uvjetima...a vecinu sam vremena po nekim panjevima ili slicnim zapinjacima i ne smijem ni reci koliko trosim spage godisnje....

ovaj link gore je mjerodavan ako bas zelize znati sta je dosita koliko debelo  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Buba u smislu da će sad biti :''jesam ti rekao da nije toliko tanka-debela''  :icon_biggrin:
Naravno, svatko zna što mu najviše odgovara, ako si sam sebi našao PP kao najbolju soluciju, i najbolji omjer cijene i kvalitete,a opet o odnosu na koju količinu ga trošiš godišnje, onda je to to, nema tu mudrovanja.

maverick

Mada ima extra kvalitetnih struna ali ako uzmes u obzir da potrosim skoro kilometar godisnje...onda je sve preskupo....ali ne zato sto se struna pohaba..vec zato sto je previse skratim...u zadnje vrijeme sam uzeo praksu da motam kompletnu spulu spage...koliko god stane ...bez podmotavanja....ove male od 135 metara namotam i za deset pecanja sam na pola i od toga nema nekog kruha...mjenja i stavljaj novu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Eeeee da, to je istina, ja isto stavim koliko stane, ali doduše nisam na takvom terenu da radim sa jigom kao ti, pa potrošim realno dosta manje. Ali zato kad kupujem, znam što želim. Sad sam počeo uzimati ove veće dimenzije, pa si sam prebrikam koliko želim namotat. One fore sa 100 metara, ili slično me ubiju.

tole

ma nisam dobro gledao u početku, ja kupim strunu pa ako mi se ne sviđa završi na nekoj rezervnoj špulni ili kod nekog kome je svejedno. nisam nikad tako detaljno mjerio, i ovo što sam napisao je bilo mjerenje kao posljedica neke rasprave o debljinama samo sam htio iznijet zapažanje i ništa više. sada koristim pp od 30lb i na tome ću ostat do daljnjeg ili dok se ne zaje... pa ne uletim u neki falš na ebay-u... omjer cijene i kvalitete mi je odličan i to je to. sve u svemu, ovaj mikroskopski pogled je fina stvar :icon_thumright:

maverick

I mi smo ne tako davno prvu pp kupovali od 40 lb...no brzo smo dosli...barem ja na 15 lb...sve ostalo mi je malo predebelo....a kad ostari...vjerojatno i oslabi ali kod mene ne dozivi taj slucaj....pa nemam potrebe za debljim ...inace sto tanja to bolja...opcenito za bilo koju strunu...naravno ako je nosivost prihvatljiva

Juzba

U zadnje vrijeme pošaljem rezervnu špulnu u dojčland i prijatelj mi ju ful namota špagom, miran za duži period, stane oko 400 metara 0,17 firelinea na 4000 tp
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

tole

ja većinom bacam voblere i lagane silikonce pa mi debljina i ne igra neku ulogu

maverick

pa igra i tu.....izbacaj, provjes...i opcenito sto tanja struna potrebna je i nesto laksa glava za isti teren...a tad si opet sporiji...i lovniji  :thumbsup:

Greys

Da bude stvar gora, uvijek sam težio što tanjoj špagi zbog neke svoje filozofije, propadanje kroz vodu, vidljivost, bla bla, i onda sam nakraju zbog ''straha od pucanja'' odlučio za malo deblje. Iako po meni isto, što tanja, to bolja.

tole

ma svjestan sam da i tu igra debljina strune ali ja ipak volim i spasit po koji vobler...zna Greys po kakvim terenima pecam, često se srećemo a tamo se bogami kida, što na panjeve što na kamen... a u zadnje vrijeme i na mreže :angry4:

da pojasnim, većina ribolova mi se svodi na period od 6 do 10 mjeseca u noćnim ili rano jutarnjim satima, pa čak razmišljam da se od ove godine ozbiljnije počnem bavit mahanjem kojekakvim mušicama i strimerima

Greys

Tole u potpunosti si u pravu, iako me pati to da bih ponekad trebao ići sa debljom strunom, samo iz razloga da probam ''izvrnit'' udicu, no volim ove tanušne

kawasaki

Citat: rj  u Veljača 10, 2013, 14:09:09

koristio sam najbolje dostupne strune ...varivas...unitika..sunline(valda se tako piše) sve sufixe.....vifleš ...ova špaga ig definitivni šije u kvaliteti ...ne haba se ...zadržava boju ..prvo ili dvadeseto kidanje isto ....nije marketing ...nije fora ...več prenosim moje iskustvo ...za sad NO1

stigla mi ova struna

prije svega hvala RJ

struna je na suvo odlicna, tanka, okrugla 90 %,  pomalo rebrasta ali puno manje od starog PP

medjutim nesto se cudno desava kad ju testiramm na vagi i na uni cvoru!

puca od 2,5 kg pa sve do 7 kg.

mozda joj treba neki drugi cvor, ajd nek neko proba pa nek javi pozzzzzz

dali je jos netko probao i zanima me dali si primjetio da se slicno desava na vodi u praksi?

:headbang:
Brzi od Bolena.

Rap

Pridružujem se zahvali  :icon_thumright:

buraz,čim je namotana na Certate 3000 i BR 15-50 sve ti jasno  :icon_biggrin:

rj

Citat: kawasaki  u Veljača 13, 2013, 19:26:15
Citat: rj  u Veljača 10, 2013, 14:09:09

koristio sam najbolje dostupne strune ...varivas...unitika..sunline(valda se tako piše) sve sufixe.....vifleš ...ova špaga ig definitivni šije u kvaliteti ...ne haba se ...zadržava boju ..prvo ili dvadeseto kidanje isto ....nije marketing ...nije fora ...več prenosim moje iskustvo ...za sad NO1

stigla mi ova struna

prije svega hvala RJ

struna je na suvo odlicna, tanka, okrugla 90 %,  pomalo rebrasta ali puno manje od starog PP

medjutim nesto se cudno desava kad ju testiramm na vagi i na uni cvoru!

puca od 2,5 kg pa sve do 7 kg.

mozda joj treba neki drugi cvor, ajd nek neko proba pa nek javi pozzzzzz

dali je jos netko probao i zanima me dali si primjetio da se slicno desava na vodi u praksi?

:headbang:

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom