Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

TopMix

Gledam danas u Formaxu razne strune, manje-više poznate marke, sa poznatim cenama...na kraju prodavac mi daje da pogledam neku novu strunu, marka Moretan. Po običaju prethodno bacim pogled na cenu, kad ono  ... :eek: kad sam je "preveo" sa dinara u EU ispade oko 125 eurića. Pa da ga hebem, jel to moguće? Za te novce moš kupiti pristojan štap za varaličarenje. U čemu je tu kvaka ? :icon_scratch: Špulna je standardna, nije od 1000m dužine!

ossa

To je 12 nitna struna koja je izuzetno tanka i jaka, a okrugla u preseku. Za naše i vaše  :icon_rabbit: pecanje je nepotrebna , jer sve 4 nitne strune odlično rade posao, eventualno za daleke izbačaje i  voblere  8 nitna. Nisu još kinezi počeli da PLETU 12 NITI kada savladaju pletenje 12 nitnih struna, japanci će izbaciti 20 nitne , jer ono što izbace Japanci je hit u svetu. Sećam se svoje prve daiwa tournament strune kupljene pre 10-15 godina u Autosportu 0.18mm koja je bila skupa a 0,14 i 0,12 još dosta skuplje (recimo 30% skuplje od debljih). Tada mi je objašnjeno da treba napraviti tako tanku a okruglu upredenicu i da nas zato šišaju. E sad ja pošto sam kupio po to prodao priču .
Naidju krize, drukcije grize...

TopMix

Ma, sve je to ok komšo, al cena je van svake logike preterana, ko da je od zlatnih niti pletena. ..Još mi trgovac kaže da ima ko i to kupuje...Uglavnom su cene od 15-25 eu, al 125eu  :eek:

rj

Citat: ossa  u Prosinac 10, 2019, 07:09:48
To je 12 nitna struna koja je izuzetno tanka i jaka, a okrugla u preseku. Za naše i vaše  :icon_rabbit: pecanje je nepotrebna , jer sve 4 nitne strune odlično rade posao, eventualno za daleke izbačaje i  voblere  8 nitna. Nisu još kinezi počeli da PLETU 12 NITI kada savladaju pletenje 12 nitnih struna, japanci će izbaciti 20 nitne , jer ono što izbace Japanci je hit u svetu. Sećam se svoje prve daiwa tournament strune kupljene pre 10-15 godina u Autosportu 0.18mm koja je bila skupa a 0,14 i 0,12 još dosta skuplje (recimo 30% skuplje od debljih). Tada mi je objašnjeno da treba napraviti tako tanku a okruglu upredenicu i da nas zato šišaju. E sad ja pošto sam kupio po to prodao priču .

u vreme nano tehnologije tvrdnja da je problem napravit tanku i snažnu nit ne stoji ...čist marketing i friziranje cijene
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Za 125 eura ne kupiš samo strunu...kupiš i status   :stripii:  a to je danas jako bitno...bar nekima  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Nešto mojih, nešto tudjih... Novogodišnja su sniženja, cene odlične.. Varivas izadje oko 12€, 150 m...

Ako si redovan na vodi, strune, udica i guma, nikada nije previše, potrošni materijal... Ako si redovan u panjevima, još se brže troši...

ossa

Fino Jovo, na koju maquinu ide Jiggman x4 ? I ja sam ga uzeo za onu mašinu ali #2 30Lb , ovaj 35 lb mi se činio malo deblji nego što sam hteo pa uzeo broj tanju. Vidno se razlikuju u debljini. Mislim da je bolja za džig nego varivas. Varivas mi je nekako finiji i ako su obe x4.

SMT

HC 3500 i som, panjevi, krš, dubina  i nezgodan teren, nije za to debela(čak i suprotno)...Smudj kod mene nije opcija za tu strunu-debljinu... Imam ga već na toj mašini, debljina je 0,26 u milimetrima... Kupio sam je na preporuku... Nije mi se kod njega dopalo 2 stvari u odnosu na Varivas, prvo ta cirkus boja, smeta mi vizuelno... Drugo, deluje kruce od Varivasa... Medjutim, posle nekoliko pecanja se bas opusti, tako da sam potpuno promenio mišljenje o njoj... I ponovio kupovinu, za rezervu, zbog cene... Prva mana i nije neka, valjda to samo meni smeta...

ossa

A jel popije vodu posle nekog par meseci korišćenja ili ne ? Nisam još pec'o na nju.

SMT

Pa ja sam je koristio mesec dva (oktobar-novembar), nije pila vodu...

rj

Citat: SMT  u Prosinac 27, 2019, 10:20:38
Nešto mojih, nešto tudjih... Novogodišnja su sniženja, cene odlične.. Varivas izadje oko 12€, 150 m...

Ako si redovan na vodi, strune, udica i guma, nikada nije previše, potrošni materijal... Ako si redovan u panjevima, još se brže troši...

AJD PONESI MENI JEDAN VARIVAS ...BAŠ DA PROBAM ...

retfala

30e nije puno za 150m...mudra odluka rj.. :icon_biggrin:

rj

Citat: retfala  u Prosinac 27, 2019, 20:26:15

12 jevreja iliti cc 100 kunića  :bye:

SMT

Citat: retfala  u Prosinac 27, 2019, 20:26:15

Biće 10€ za njega... Prošli put sam mu uzeo 15 gumica, a dao mu 3, nema smisla da crvenim stalno...

rj

plaćam 100 kn uzimaj dok sam dobre volje  :occasion14: