pribor koji koristimo

Autor genjura, Studeni 18, 2012, 15:16:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: Žorž  u Veljača 28, 2016, 18:53:49
Čitao sam već tvoje komentare vezane upravo za te promene u toku dana,jbg nemogu da ne prihvatim tvoj zaključak kao tačan,kad je moj najveći smuđ 6,5kg,za 40god.staža,a tebi, :red_indian: i Pajdi takvi služe ko'kederi,tako da neću uopšte da filozofiram,pravićeš ti meni ono što si preporučio plus black widou u svim veličinama,pa se možda i ja upišem u kategoriju debeli,a znam da pecam keve mi :rofl2:  :stripii:

zapamti ...veliki dolaze sami od sebe ...ne postoji pecept
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Žorž

Slažem se Josipe,čak nisam nešto ni naložen da moram da uhvatim velikog,ima tu osim znanja i mnogo sreće.Evo ti primer:odemo na Drinu,oči mi pobelele od vožnje,stignemo tamo,lik koga smo vodili sa nama samo da bi vratio auto i nas čitave nazad,pošto ne konzumira ništa sem sokića,traži od mene štap da zabaci par puta,ja mu dam štap,zakačim mu neko plivajuće govno da mi ne iskida odma,ja zapalim cigaru i on posle trećeg zabaca zvekne mladicu od 14kg.Nama trojici ruke otpale od bacanja,naravno ni čvoke.Kad ga tad nisam odrobijo,neću nikad nikog. :stripii:

mossi

Nisam neki stručnjak za velike ali male ne pecam.  :icon_scratch:
Prošle jeseni najmanji smudj mi je bio 1.7kg i tako godinama.  :icon_thumright:
Uhvatim relativno malo komada i dobro se naradim ali malih NEMA.
Biranje lokacije je suština, osim sreće.

Ako odem negde drugde dolaze mali i jako retko veći.
Na lokacijama na kojima ja pecam mali ne dolaze NIKAD, a srednji i veliki su jedini primerci.
Na žalost velke nisam video godinama, ali zato tih 3-4kg za sada još ima!

Žorž

Lokacija,prezentacija,zornjak,pa ne vredi.Znam gde ga ima,pecam dugo godina na tom potezu ali u pravu si,u zadnjih par godina,to je to između 2 i 4kg i to mi je tavan,imao jednog oko pet letos i ende :takoje:

rj

i mi cjelu sezonu 1,2 - 2 kg i onda u 10 dana 6 ozbiljnih riba 8,5- 10,8kg

Brk

Rj, jel bi to moglo bit zato kaj su se počeli grupirat za mrijest?
Ti veči smukiji..
Ja inače lovim sa obale.. godinama.. ponekad iz čamca.. i u zadnjih mjesec dana prije mrijesta lovim največe smukije... kad napravim pregled sezone največi su pred zabranu.

... to je bilo dok sam išao redovito.. več dvije sezone sam ko turist i još malo bude mi trebao i vodić.

maverick

U konačnici veliki smuđevi se love pred mrijest...ne zato sto ih nema vec zato sto su neoprezniji...Tokom cijelog ljeta tu i tamo dobacim pokojeg do 6 kg , bar na Dravi...na Dunavu se da uloviti tokom cijele godine...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

svi su ulovljeni na različitim pozicijama ...živi dunav ni blizu mrestilišta  :icon_scratch:

maverick

A ne bih bas rekao...ni blizu...ipak je ono Dunav i "blizu2 je puno relativniji pojam nego na Dravi...ali ajd hebajiga...da znamo sve ne bi ostao ni jedan u mjesec dana. Sjeti se o onom broju ulazaka u Kopački tokom ljeta...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

A što si ti prestao loviti o dunavu?  :icon_scratch:

maverick

Isao sam do one zabrane, poslije posao..a fino se lovilo i na Dravi...pa nesto bio bolestan...pa nisam ni izlazio na noćenja...valjda budem zdrav do 01.06 a i bice novi motorin...

dac

Da se opet vratimo na pribor kojim pecamo...

Old school serija

3 Silstar Powertip Traverse X 3,9m  + 3 DAM Quick 330 N (staro preko 30 godina,još uvijek besprijekorno rade)

Nešto univerzalno(lako za transport)

3 DAM Excel tele 3,6m  + 3 Shimano Ultegra XTB 5500

Feederaj i bijela riba

2 Trabucco Antrax 3,9m XH  +  2 Shimano Super Aero 4000
1 Trabucco Pentium  match 4,2m  + 1 Shimano Super Aero GTM
Direktaši Browning,Trabucco    3,4,5,6 met.

Nešto da budem u trendu modernog

3 Interland carp 3,6m 3,5 lb.  +  3 Shimano Super Baitrunner Aero 10000 XTE
1 Interland spod 3,6m 4,5 lb.  +  1 Shimano Biomaster 6000

I nešto slomljenih,pogotovo od ovog talijana, ne kažu ljudi uzalud : puko ko Trabucco

Šećer na kraju

Blink

Sportex Kev spin DL  2,85 m +  Shimano Biomaster III
Sportex Carat spin 3  3,05m  + DAM Quick Finessa III 340
Germina 2,10m (dotjerana)   + DAM Quick  220 N (iz old school serije)

maverick

dac

Da je bar do zuba, do tavana moj prijatelju...!   :hi:

Rap