Moja ergela

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:01:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

ja planiram s tim motorom na sharku preci 100 km..za 17-18 litara...izracunao sam elisu , brzinu...sad jedino da oprobam prakticno  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pampasexpress

iz osobnog iskustva znam da je samo "matematika" jedina naucna disciplina gdje se teorija i praksa apsolutno poklapaju dok sve drugo ima odstupanja , manja ili veca a posebno brojke u katalozima sa rubrikom "potrosnja" , a onda u praksi ,,,,,,,,, jos milion faktora,,,
pravilo je da nema pravila

Ivan Borojević

Mossi moja aluma cro je u patosu 130 cm, stranice su 50 cm, a duljina 5.50 metara i teska je 150 kg. Motor je 2001 g, tezak oko 65kg, novije jamahe su teze. Kojom brzinom smo isli pretpostavljam oko 35 kmh. Od Vukovara do usca za 1.5 sat, nazad nizvodu brze. Nismo pecali vec se vozali. I sa 4 osobe glisira ali ide normalno sporije. Kad sam sam onda predjem 1km 1 min, ful gas onda pije oko 8 litara. Vecinom vozim sa tri cetvrt gasa ide fino a i malo trosi. Nazalost ove godine nemam vremena za vozikanje, evo sad doso sa posla a 1 maj je. ja i deda na Dunavu.

maverick

meni je selva 30 ks 2 t na stankovicevom camcu trosila ispod 9 litara...i to debelo, nas dvojica u camcu , isli na dunav do apatina iz Josipovca...kad se poslozi motor kako treba i izabere odgovarajuca elisa i pazljivo vozi...moze se dosta ekonomizirati putovanje...ja uvijek vozim na obrtomjer...i puno je lakse nego ovako od oka...recimo da takav motor moze u 3500 obrtaja biti na 4 litre i da na 5800 moze uzeti i neopunih deset litara...sto su ogromne razlike...tako da na dugim putovanjima s malim pomjeranjem komande gase dogadjaju se velike promjene...selva 50 ks je na 4200 trosila 11 litara a malo se zaigras pa eto ti 15...a i s malim motorima je slicna stvar...
Mene zanima s koliko cu moci glisirati na sharku s takvom 25-icom...jer ako se vozim puni gas nema tu ekonomicnosti samo deres motor...ako budem mogao glisirati sam na 70 posto gasa onda ce biti ok..
Mada vidim eno u luci ima brdo sharkova s tom 25-icom....vecina su cak i zagrebacki ..pa se nadam da cu i ja biti zadovoljan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Bices zadovoljan ices oko 35 do 37 kmh sa 3 frtalja gasa, to je odlicno, jer pazi tvoj sark je kratak, tezak , kabina zaustavlja zrak pa i to trimaransko korito otezava izglisiravanje, onih 17, 18 litara zaboravi kao ruzan san. Potrosnja ce ti biti oko 6 litara na 3 frtalja gasa, ako sam  pogodio castis pivom na uscu ako nisam u pravu onda ja castim.

maverick

Ako si pogodio častim janjetinom, a častim i ako nisi pogodio  :icon_biggrin: sam da uvatim vremena za vikend da to smontiram...malo guzva s poslom pa ne stignem, a bio bi zadovoljan s 37 nizvodno i tridesetak uzvodno...na 75 posto...ali vidjecemo  :thumbsup:

Kugla

Susjed ti mene moraš staviti u taj tvoj čamac i do ušća i nazad, na ušću fiš i to je to i onda ćeš imati sliku koliko troši

retfala

sve je spremno za sezonu

mossi

Ne lepo - nego VRH!  :notworthy:

kawasaki

meni je to najjaci camac  :hello2: :thumbsup:
Brzi od Bolena.

maverick

A malo se bilo vrijedno  :thumbsup: mada njegov čamac je uvijek bio sređen i uredan

Greys

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

TopMix

Tunjo, ko juce se secam tvoje konforne i sredjene devetke i prijatnog boravka za vikend pecanje. (Kad samo pomislim kako su se Mario i Milija gurali u ono malo tajgera...he,he,he)
Sad su tu i drzazi sa saranske stapove. Samo, moras ih nekako zastititi da ne zardjaju vremenom..