Moja ergela

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:01:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Ervin

Lepa lađa zankiki! :icon_thumright:

Ja još uvek nisam u tom filmu, nema se vremena za prenoćiti na vodi, stisle obaveze. U skladu sa tim, pecanje mi se svodi na par sati nedeljno, pa mi treba čamac za brzinske varijante.
Pre koji dan sam se ponovio i uzeo stari Dunas, evo ga na slici od jutros (kolega vadi somče)!

Sad kreće potraga za jačim motorom, nešto u klasi 10-20 KS. Stara Yamaha 6 KS gura i ovaj čamac (14km/h, danas merili GPS-om), ali Dunas ipak traži nešto jače! :toothy9:

zankiki

Jovice, Tomos 10 i 18 se razlikuju u prelivima u bloku. Ako je vozim i jedan i drugi sa teretnom elisom na recimo 3000 obrtaja, oba će isto da traju. Razlika je da T10 ne treba da ide preko max 4000 obrtaja, a za T18 piše 5200-5800.

Jedino što ću T18 voziti na pola gasa, a T10 bih vozio na 3/4 gasa, ne verujem da bi mu time skratio vek. A ni ova 18-ka mi se ne menja, imam je dugo i znam kako je dobra, tako da će da služi neko vreme.

Inače je ovaj brod pre neki dan vožen na Savi uzvodno, sa yamahom 15KS na pola gasa 10 kmh

sandra

ljep brodić.. :icon_thumright:
želim ti ljepu plovidbu i puno ulovaaa :thumbsup:

alexdja

@zankiki daj stvarno neke slike unutrašnjosti, spolja mi se baš sviđa i želim ti da se iznauživaš "ko pravi" u njemu!!! :icon_thumleft:

@Ervin prepoznao sam tvoj čamac na oglasima i pomislio što li ga prodaješ, a sad mi je već drago (preporučio bih 20ks 4t i mislim da bi bi to bilo TO)... :thumbsup:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Ervin

Ovih dana mi stiže na probu stara Selva 20KS 2t. Trenutno se nema novca za 4t, pa gledam ove jeftinije varijante...

alexdja

Biće para... :thumbsup:

Ja sam na Tajmena za početak stavio 15ks 2t jer nisam imao keša odmah, ide sasvim zadoljavajuće i sa 15icom, ali 20 je prava mera, manji gas a ideš onako kako želiš, a kad sedne još jedan od 100+ kila, tad tih 5 konja opravda potrebu... :thumbsup:
       Nema više divljeg bučka. :no:

retfala

ervine, nemoj se sekirati zbog toga. prevršili su svaku mjeru sa cijenama motora. treba izbrojati 3000-4000eura za motor. muka mi je kad pišem o tome jer moj tohatsu 30 već ima 10 godina

maverick

A uskoro ce ti biti vrijeme da izvadis zmiju iz djepa... :icon_biggrin: i počastis se s novim tošom  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

dok ne zagine ne mjenjam ga. nije me ostavio nikada

Ervin

Ma ne sekiram se ja, uzeću staru cvaju i pilam po Tisi. Na sreću ne moram da prelazim preterano veliku kilometražu, tako da mi potrošnja ne igra toliko...

Ervin

Evo normalnijih slika novog plovila! :toothy10:

silure

evo i moj ljubimac....za pecanje ok

Ivan Borojević

Au, camac ti je ko metak, svidja mi se. :thumbsup:

silure

hehe hvala...    :be happy: taman ga zena isla oprati jer sam na terenu hehe...nije brz kao tvoj ali ga moja 25ica cvajta tiska 46 po gps-u kad sam sam...sa ajmo kazat polu tetetnom elisom... :be happy:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"