Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

mossi

Neverovatno... kako tek moj izgleda...

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

milan-so

Kako god ... ali ipak se isplati ...
Moj Tajmen je na 3 metra od SMT-a ... hard racing stavljen pre tačno 2 god ... čamac nije vožen više od mesec dana ... imam tek malo
ljige koju poskidam u jednom laganom prelazu sundjerom ...

SMT

Ja ga zadnji put perem... Jedno 2h i litra kiseline... Antialgin je prošlogodišnji, tri sloja... Od mene će dobiti još 2 sloja ove godine i to je to, nadam se da će se bar lakše skidati...

Imam osecaj da se isto hvata kao bez antialgina, a sa njim da se teze skida... Nisam pametan...

milan-so

Da, lakse se skida po mom iskustvu kad nemas antialgin ...
Mada, ne mogu da se načudim količinama kod tebe ...
Moj se nije pomerio mesec dana jer nemam motor trenutno a nemam ni 5% algi kao ti ...

retfala

Jovane koji antialgin si stavio prosle godine

SMT

Tunjo,

Ne smem ti ni reci... Neki Hempel jeste, koji pojma nemam... Nije to sloj algi od prošle godine... To je od proletos... Čamac se redovno vozi, sad je bila pauza od 15-tak dana...

Niko nema ovoliko algi kao ja...

maverick

Nešto tu nije dobro.....Kao prvo...ako nemaš antialgin...alge razaraju gelcoat...prve dvije godine dok je ovaj još sjajan ide lakše s gelcoata ,kasnije je to katastrofa....Što se tiče antialgina....ja samo spužvom predjem kad sam na kupanju i uvijek je poprilično čisto . Ti  bar voziš dosta brzo i trebao bi ga saprati od zajebancije
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

SMT

Matori,

Zuljam celo pre podne... Odlucio sam da ja sam sada stavim na ovaj postojeci, pa ćemo videti...

Nije to od sada, da je kao nešto “oslabio”... Od samog početka je to tako...

Ne da nije u redu, nego uopste nije bio u redu...

Taban-dno,  je uvek ok, nema ništa ili malo... Ovo sa strane, užas...

Evo i pitanje

Antialgin mi je stavljan pre porinuća, vodena linija mi je malo preko linije antialgina...

Da li da navucem i na taj deo koji nije pokriven prajmerom?

SMT

pajdo77

Nisam ekspert ali možda je to jednim dijelom i zbog toga ako su vam čamci u nekoj mirnoj vodi tipa luke i slično. Moj je na otvorenoj vodi,nije mazan anti alginom deset godina pa nema niti upola algi kao SMT-ov,dakle može biti i da je do vode. Ja isto pređem spužvom i bude zadovoljavajuće.

retfala

Trebao bi nekakav prajmer...ali to kod tebe ide samo koji centimetar pa je komplicirano zaštitit....a imas i foliju...idi slobodno po plastici drzat ce...pa sta nisi rekao..doneo bih ti antialgin

mossi

Par saveta kad se antialgini kupuju i rade na Balkanu:

1. Kupovati krajem leta, početkom jeseni ( gledati da je datum proizvodnje 4 mesec tekuće godine ili kasnije )!!
    Ovo je jako bitno jer ga ni proizvodjač/prepakivač ne lageruje pravilno, a o trgovcima da ne pričamo .. znači NE sme da smrzne na lageru!
    Čak i ako ga radiš na proleće, neka prezimi kod tebe u špajzu gde nikad ne ide ispod 10C!

2. Raditi sam!

3. Raditi sam znači biti polupismen/polupametan i RADITI PO UPUTSTVU!
    Znači .. OD SLOVA DO SLOVA!

:mt1032: :hi:

Većina majstora mudruje, kupuje neki šrot na litre sumnjivog kvaliteta, plus njihov rad .. je diskutabilan.
Svaka čast  :red_indian:, da imam takve majstore u blizini, nikad ništa ne bih sam radio!  :ok: :notworthy:

maverick

Bitno je da se poštuje procedura, da se radi u hladu...da površina nije pregrijana, da je pravilno razrijeđen ako treba i da je prajmer u momentu kad ce najbolje povezati antialgin na sebe ....utvari sto kaze mossi...moze i polupismen samo pedantan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"