Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

U ozbiljnoj sam dilemi: da li stavljati antialgin ili ne.. Prvo sam par godina stavljao AluSafe, posle HardRace teccel.

Posle 16 godina vidi se na skijama prva šteta od korozije.. zanimljivo da je samo spoj skije i čamca načet i to ne svom dužinom. Skija je 40x40 99% Al, dno AlMg3 da li i ta razlika u materijalu ima neku ulogu na znam..

Imam dve piksle Hard Race Teccela i kako stvari stoje, bez obzira što sam ogulio skoro sav stari antialgin da će tako i ostati, a 3-4 puta godišnje će raditi Karcher..

Kakva je situacija na vašim ljubimcima starijim od 10, 12 15 gidina?

Jeste mi čamac trenutno u dvorištu, ali plan za ovu godinu je sveo se na par dana i za ozbilnu sanaciju nema vremena.. Sledeće godine bih opeskario celo dno, prajmer i neki kvalitetan podvodni lak. I od mene dosta ..

mossi

Mala nadopuna, malo ozbiljnijom analizom novonastale situacije izdvojilo se nekoliko činjenica:

Napadnut je samo Al99%.
Ispod vodene linije ali i malo iznad!
Tj namazan i nenamazan antialginom.
Ispadne da se Al99% ponaša kao žrtvena anoda.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

maverick

Kako i jesmo komunicirali...lošiji 99 posto al ima brze trosenje...Kod vas je to čak simptomatično i zbog same konstrukcije vezova...dosta je tu metala...I danas nakon dosta vremena uvijek je dilema da li stavljati antialgin ili ne. On ce u malom postotku smanjiti nakupljanje pogotovo u takvim lukama koje nemaju protok i gdje se voda ljeti grije do visokih temperatura...ali pomoci ce njihovom skidanju...da li kad vozis ili jednostavno pereš ručno...U ovako "načet" ili hrapav aluminij ce obrastaj biti tako jak da ga neces moci tako lako ni oprati kercherom. I danas ssurecem plovila di se ulovi za gelcoat i jednostavno uraste u njega. Ja bih sve očisto do sjaja...zaštitio prajmerom...i stavio novi sloj...Kod tako velikih i čamaca i motora to uštediš na potrošnji goriva...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Da, to će biti naredni projekat.
Komplet peskarenje..
Sve ispočetka..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk