Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Harley

Pitanje, sa čim oprati alu čamac,  ili sa čim ga premazati da se osvježi aluminij?
Hvala na odgovoru
Living your dreams, do not dream the life

maverick

A dobije tu neku patinu i najbolje je kad je takav jer ga to čuva od daljnjeg propadanja...ako ga operes dimerom ili slicnim sredstvima samo ce ti se previse sjajiti i smetati dok si u njemu a ne bude bas uvijek jednako opran na svakom mjestu pa zna ispasti šarenkast...obični deterđžent da skine tu povrsinsku prljavstinu i to je to...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Harley

Living your dreams, do not dream the life

milan-so

Jel Hempelov Hard Racing sad ima drugi izgled / oznake?
Nisam par godina uzimao i ne vidim više da ni na jednom piše Tccel ili kako god ...

maverick

Da , sad je naziv Hard Racing TecCel
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Da, taj sam uzimao i pre ...
Međutim, pisalo je na limenci Teccel ...
Sad gledam po šopovima, drugačije izgledaju pakovanja i ne piše teccel ...
Zato pitam, da li je neka nova vrsta ili su samo promenili etiketu a podrazumeva se da je teccel  :sha:

mossi

Pa šta sad piše?
I ja bi trebao u nabavku..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

milan-so

Drugačije izgleda i pakovanje u odnosu na pre 2-3 god ...

mossi

Ja sad bio do garaže, eno kod mene piše TecCel. Zvao danas, otkidaju sa cenom.

P.S.

Sad malo bacio oko na cene u Germany, to je to.. baš je poskupelo..

maverick

maverick

Da cijena je bas užas...ali valjda su takvi trendovi...nema tako davno da smo ga kupovali po sadasnjih desetak eura i kao bilo nam skupo  :uf: Jedna slika gdje je solidna priprema za antialgin...skidanje starog i dijela prajmera. Na ovako ide prajmer dva sloja pa Hard racing

Majdo

Pozdrav,
ako može mali update, koje antivegetativne koristite za aluminijske čamce?

Ja sam dosad koristio Hempel Alusafe, ali ga više ne proizvode.
Postoji Hard racing teccel predviđen za aluminij ali koliko sam shvatio imaju ga samo u bijeloj boji. :BangHead:

maverick

Hempel je to sad zakomplicirao na najače. Ako se misli biti ozbiljan nautičar valjda je Silic One bio broj jedan...Pročitaj malo o tome...jedno pet puta Light Prajmer pa jednom njegov prajmer Tiecoat pa onda Silic One dva puta...Sad tj nedavno su dodali i Infinity koji se maže da ovom nesretniku produzi vijek...Uglavnom kako ja to radio i čitao više bi čamac bio naopako od tog mazanja nego sto bih ga vozio  :stripii: 
Da se vartimo na Teccel...negdje piše da je za aluminij ako se dobro odvoji s debljim slojem prijmera...njihov tehnolog mi je preporučio bar dva sloja...Ima ga u 6 različitih nijansi...ako nema u radnji gdje kupuješ moze se naruciti. Mi svi koristimo njega na aluminijskim čamcima...mada u novom priručniku opet piše da nije za aluminij

Šta ce dalje biti preporuka nemam pojma isto ne znam ni sta je s Hempaspeedom...bio je najavljivan na nasem trzistu na velika zvona a nisam kontao da ga itko uopce i prodaje...on uz Silic One spada u hempelove premaze bez biocida...ali bas je za ove nase vode...mislim na rijeke i jezera
Tko zna , mozda je vrijeme da predjemo na nekog drugog proizvodjaca  :uf:

maverick

ivan 84

Osculati je od bivšeg alu safea bolji bar jedno 2x!!
Tvrđi,trajniji,kad pereš dno neskidaš ga kao alu Safe koji ode brzo.
Mislim na 365,preporuka svakako.
I tata bi sine...