humminbird 596 c hd di

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:07:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

trenutno cekam da stigne i ovaj pa da vidimo sta moze
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

peugeot

a koliko to zadovoljstvo dođe novčiča i dali ima kodnas u Osijeku za kupiti

maverick

kod nas se prica vrti oko 7000 kuna...sto je nesto manje od 1000 eura...neznam tocno koliko ga je r-t platio s nekim popustima...u usa kosta cijelih 411 dolara ako imas nekog da od tamo dolazi k nama pa izbjegnes ostala davanja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

mossi

Dobro došao u klub Kolibrija! :)
Nek te dobro služi!

maverick

to malo da se izigram...da vidim i uporedim  :D

twister011

:eggs: Ne mogu da verujem koji si ti ludak :not: Pa sto ne uze taj iz prve. Sad se setih da si pricao da ces dva da kombinujes :be happy:
Sta bi bilo tek da si zaposlen :not speak:

mossi

I jedan i drugi imaju svojih prednosti i mana.
A sad ćemo imati i priliku da čujemo realno šta Mavericku više odgovara za njegov vid pecanja!  ;)

Imam 797c2SI ali neke NEfuncionalnosti me dovode do ludilaaa!
A te stvari je Lowrance rešio baš kako treba!

maverick

vidi...covjek treba da ima dva camca, dva motroa...dvije zene..bem ga sto ne bi i dva sonara  :be happy: osobno na prvu...dosta su to slicni ..malo je tu razlike..mislim da je 596 za nijansu jednostavniji za upotrebu a lowrance za tu nijansu bolji u pregledu..

twister011

kolibri ima i kombinovanu sliku, standardni + DI, sto meni znaci.
Mossi sta te muci kod 7ice. Probaj banalno posto ja blage veze sa tehnikom nemam :not:

mossi

Paaaa evo 5 BITNIH stvari:

1. sam prikaz na ekranu obuhvata prevelik/dugačak teren u proseku 200 METARA dna!
    - postavljanje skrolovanje ekrana na 10 ne pomaže, a čak i malo kvari prikaz.
    - ovo je bitno jer ako treba da nadjem smudja manjeg od 70cm onda je on prikazan kao 2 max 3 bela piksela!
    - na ovo sam se žalio i Humminbird Italija da bi freshwater opcija trebalo da smanji taj prikaz na max 30m, tj 10 puta!
2. Bottom offset od recimo 2m, tj da mi ekran prati dno i samo 2m iznad dna ( ima zoom ali samo u 2d prikazu, a ne i DI )
3. Nema rollback, ne možeš pogledati unazad, nego samo ono što je trenutno na ekranu
    - možeš snimati pa posle pregledati snimak, ali to nije to.
    - čak šta više, ako želiš da markira neki panj, do postavljaš kursor i pritiskaš MARK, sedmica ne pamti novopredjeni put
4. Nema custom colors za ekran, nego par paleta, koristim GRAY na 2D, a dovoljno bi mi bilo da ima SI GREEN ta je mama!
5. Nema preciznu kartografiju za Dunav!

Našlo bi se tu još toga, ali ovo je na brzinu!  :P 8)

twister011

Ufff, dobro je  ;D Ja se vec uplasih da ima neki problem sa ON/OFF dugmetom >:( Jbga ja samo to umem da koristim, te mi je to i najvaznije, uz ekran i bateriju naravno :'(

maverick

sonar sam namontirao na camac..budem ga sutra isao umociti u vodu  :hello2:

maverick

za sad na nosacu..ipak ga zelim i na Dunavu isprobati..dva dan se igram s njim i doista je zanimljiva igračka...down image radi slicno kao i DSI tehnologija na lowrancu...mislim da tu nema nekih bitnih razlika...dodatak klasičnog sonara s opcijom fish id..je svakako pomoc...za sad jedinu zamjerku imam na spoj kablova s ekranom...ako ga se mora svaki dan skidati...nije bas prakticno...