Njeno velicanstvo Sarma

Autor Hemingway, Travanj 11, 2013, 19:37:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hemingway

Kad sam bio klinac ...nesto je nisam volio ...jeo sam je ...ali nisam je bio nikada pozelio ...sad kad sam u zrelim (salim se  :toothy9: )
godinama sve je vise i vise obozavam ...kako se ukus mijenja ... kao i ljudi godinama ...

... kako stojite vi sa ovim specijalitetom ??...

na slici je lonac od 20 litara  :icon_scratch:  dali ce biti dosta ??

I JOS NESTO INTERESANTNO ....   :laughing7:

http://news-bar.hr/news/europska-unija-zabranila-sarmu-hrvatska-odustaje-od-ulaska/
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

maverick

Znači da sarma ponekad zna biti ozbiljan problem ako se nadje na jelovniku...inace ne jedem kupus...odmotam i jedem samo sredinu  :icon_biggrin: a brojcano ne smijem ni reci koliko moze stati u covjeka od 200 funti  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Pa dobro, ko ne jede kupus kao ti a ima ukućane koji ga jedu npr. može da ubaci rebarca uz sarmice, ma da mu kupus dođe kao salata  8)
Naidju krize, drukcije grize...

vedro

Evo sad mi punica donjela sarmu,sutra za rucak :hello2: :hello2: sarma mi nije tako dobra ako uz nj nenam neki hrskavi kruh :thumbsup:

maverick

Rebarca i slanina od domaće svinje  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

J...š mi sve, ja sam vjerojatno jedini koji mrzi sarmu  :icon_puke_r:

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Greys

ljuska

nezamislivi su mi blagdani bez sarme

dravski pecaros

sto ju vise puta podgrijavas sve bolja je.... :hello2:

Hemingway

Prije dooosta godina pitala mene (tada jako mlada zena  :toothy9: )

;"volis li ti sarmu jesti ?"

odgovor ;"da"!
pitanje
;"koliko mozes pojesti da znam koliko da skuham,da se nebi bacalo?"
odgovor Bosanca (original)
;"pa jedno 15".... :alas:
zena oci iskolacila  :wonder:
kad sam dosao sa posla ... kuca mirise na sarmu  :love4:...
kad sam ja ugledao sarme onda meni oci stale ... majketi pa ova jedna ko Bosanske 8-sam ...
ali sta ces dva puta po tri Sarme sam ipak spucao ...jos sam tad bio mlad i slabog apetita  :tongue1:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

Juzba

Kad je kod mene sarma, onda su to dani sarme, obično 3 dana :hello2: i obožavamo ju svi  :toothy4:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Hemingway

Eto sinoc smo zakusili Sarme ...covjek ima podrum samo takav ..za pozeliti ...jos mu proslogodisnji kiseli kupus u buretu ili kako mi Bosaneci povedamo " Kaca " ...
ajmeee al sam se nasopao .... uff !!!  jos pukcem ...
ovih dana planiram kupus ukiseliti pa da se ima opet ...  :thumbsup:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "

davor99

Kod mene doma kiselimo svoj kupus, pa kad omotaš sarmu u njega nema boljeg, inače sam čitao da se sarma izvorno umata u mladi lozin list i da je tako još bolja, ali to nisam probao ako neko jest nek kaze iskustva
Vodite ljubav, a ne psa