Feeder tehnika

Autor Frenki, Travanj 14, 2013, 13:02:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

Odlično  :ok: čovjeće, razumio ma skoro svaku riječ a snaja samo se smije  :icon_scratch: hvala genjura za ovaj video  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Tommasi

Inače se radi s monofilom, gumica je ovdje samo da bi se istaknulo kako se pravi sistem.
Možda nekome bude koristilo.

Jožef1

Hoće li i monofil ostati tako upredena?- mislim na onaj dio na koji je stavljen predvez sa udicom.
Slično koristim samo sa običnim silkom i koristim malu vrtilicu, kako ne bi riba osjetila otpor hranilice....

srco

Hoće. Ne mogu da otvorim video...ali vrtiš u kontru monofil , vežeš čvor (dva puta provučeš kroz omču) i ostane upreden, ukrućen da napravi distancu predvezu da se ne mrsi...odličan , jednostavan i brz sistem, mana što nije za krupnu ribu( čitaj šarana) , jer ima dosta slabih tačaka...ali za ostalo super.

Jožef1

Čvorovi su problem, puno se gubi na čvrstoći silka..., bez obzira što se radi o feederu. Polako se vraćam jednostavnijim sistemima; dupli končani graničnik ili obična ventil gumica kao graničnik za kliznu hranilicu, udica direktno vezana na glavni silk (za šarane) još nikada nije iznevjerila (korištena dlaka). Ali zanimljiv sistem, treba svašta probati, jednom upali ovo a drugi puta nešto drugo  :hi:

srco

meni malo kliza hranilica ako stavim štoper tako...kad pecam šarane stavljam in line metod hranilicu ...

Jožef1

srco- ja sam ti stariji čovjek  :mt1032: de molim te napiši to na moj seljački jezik- što jednostavnije  :hi: To stoji da zna klizit  :ok: taj problem rješavan sa ventil gimicom..... mada izgleda ružno  :icon_scratch: ali bolje ne znam...

srco

:) :) :)
...spiralna hranilica (sigurno ima za kupiti kod tebe u okolini,najobičnija,ima sa otežanjem u njoj i bez),kroz nju prolazi najlon...ima i modela sa plastičnom cevčicom da spreči uvrtanje predveza oko osnovnog najlona...
znači provučem najlon,vežem vrtilicu pa podvez...

Jožef1

A jesam magarac  :uf: tako i ja pecam   :icon_scratch:

mikac

Hajde, da ja, kao ti nekakav "fideraš"  :hi: malo nastavim sa ovom temom, pa ću iznijeti neka svoja razmišljanja i molim kolege da se uključe u razmjenu..istih  :takoje:

Kao prvo, jedan "tehnički detalj"...govori se o "feeder/fider tehnici". Na ovim našim prostorima postoji nekakva suglasnost da postoje 4(četiri) ribolovne tehnike: a) mušičarenje, b) varaličarenje, c) plovkarenje i d) ribolov na dnu tj. pridneni ribolov, dubinka, grunt i sl.

Za mene je feeder ribolov u osnovi varijacija ribolova "na dnu" tj. po domaći "grunt" ribolova pa stoga takav ribolov ne doživljavam kao "tehniku"(posebnu) već kao: metodu, način ili jednostavno..varijaciju ribolova na dnu.

Gore navedeno je "tehničko pitanje" ali važnije pitanje jest..što je feeder ribolov??

Za mene..feeder ribolov predstavlja..ribolov sa hranilicom tj. ribolov uz upotrebu hranilice

Bilo je situacija kada je ova moja "teza" naišla na oštru reakciju, što se ono kaže..na nož. U smislu..šta to sada ovaj(tj..ja)..palamudi i izmišlja "toplu vodu" pa to se podrazumijeva..samo po sebi.
Da, podrazumijeva se ili bi se trebalo podrazumijevati..ali se, nažalost (pre)često zaboravlja.

Meni se čini, da u razgovorima, pisanju, video uradcima i sl. koji "obrađuju" temu F-ribolova..sve započinje i završava..sa feeder štapovima tako da dolazi do, svojevrsne zamjene teza..feeder ribolov je sve manje.."ribolov uz upotrebu hranilice" a postaje sve više.."ribolov sa feeder štapom".
Osobno se sa time..ne slažem  :director:
Hodam polako, ali nikada unatrag.

Slaven

Ni ja, al eto ustalio se taj naziv kod nas kao i štošta drugo. Feeder štapovi su napravljeni da se usavrši pecanje na grunt sa hranilicom, da možeš ići sa tanjim najlonom, manjom udicom, detekcija griza itd itd. Feederi su se pokazali odlični i za pecanje smuđa na grunt, naravno bez hranilice. Al ajd pustimo te filozofije de ti nama napiši malo šta loviš, kakvi su terni tamo kod tebe, ima li ribe  :hi:

mikac

Pa hajdemo malo o pozicijama..

Vidi se popularna Špica na Dravi kod Varaždina. Moje omiljeno odredište..lijevo je kanal HE Varaždin a desno ..ono što se naziva stari tok Drave. Na kanalu se vidi mali most..to je jedan u nizu od njih nekoliko. Ova dva koja su u prvom planu..prvi je..cestovni a drugi je željeznički. Druga pozicija na kojoj vrlo rado lovim je upravo prostor između ta dva mosta.
Hodam polako, ali nikada unatrag.

Okuma

Kupio sam feeder štap cormoran fm 150 i dobio sam tri vrha na kojima je označeno slovima S-M-H. Pecam na savi pa me zanima koji vrh da stavim za savu i koliko grama olova jel koristit ču hranilice bez otežanja.

pajdo77

Oznake vrhova:
- S-najmekši od tri koja imaš
- M ili medijum ti je srednji
- H ili hevi najjači
Uzmi sva tri vrha u ruku između palca i kažiprsta držeći ih za špic-ringlice,onaj koji se najviše savije je najmekši,onaj koji se najmanje savije je najtvrđi. Ne navodiš koja ti težina olova drži dno i zašto stavljati olovo a onda i hranilicu kad svaka hranilica ima olovno otežanje napisano u gramima. Staviš npr.hranilicu od 80 grama,napuniš je hranom,to je preko 100 grama i koristi najjači vrh,ako je hranilica npr.30 grama onda mekši. Ne navodiš pecaš li iz čamca ili sa obale te kolika je daljina zabačaja pa zato oprez jer ako ti vrh zapne za grane iznad glave ili se silk omota oko vrha a ti zamahneš junački može doći do pucanja vrha :hi:

Okuma

Ovu koristim.http://imgur.com/a/NpcjQ
Pecam sa obale i ne bacam dalje od 20 metara. Pecam na savi i nema drveća nigdje.

Jedino da onda uzmem ovu--http://imgur.com/a/P3HCC