Izbor strune za soma

Autor maverick, Travanj 17, 2013, 21:25:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pošto je greys imao tu avanturu eto dobre teme....koja struna koji predvez
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Ja sam do sad koristio PowerPro 30lb 0,28mm, predvez neki Formax 0,50mm, i Sasame Samuline Braid 38lb 0,26mm, predvez Xzoga Shock Leader 0,63mm. Zadovoljan u oba slucaja izuzev prve spulne PP-a, taj zucko mi je trajao 6-7 izlazaka, pukao mi dva puta na po 10/30m od varalice, posle nije bilo svrhe juriti soma sa 70-ak metara na spulni, ostalo se sve o PP-u zna, dok je Sasame nesto meksi i tisi od PP-a, i malo deblji nego sto pise.

Greys

E nakon današnjeg okršaja sa brkom 50+ kg, iako imam Saltigu 3500H, i Hardy Demon Spin 40-100g, 2.75m, definitivno bi ga samo sa jačom špagom više puta uspio podići, i u jačoj vodi, dakle uzimam Whiplash Camo 0.17mm, ispod tog sumnjam. Doduše, čvrsto sam uvjeren da nema šanse da ga se diže na tanje. I to iz čamca. Sa obale neću ni trošit riječi.

E sad, sajla, predvez? To ostavljam dalje na raspravu

domba

Koje čvorove koristite za spajanje špage i najlona 0,50?

Juzba

nikada nisam stavljao nikakve sajle a ni predveze, samo Whiplash od 0,17 do 0,21 kako kad,  direktno svezana jaka kopča i to je to, sve fercera bez greške :icon_thumleft:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Greys

Dakle, to je to, Whiplash 0.17mm  :icon_thumright:

mossi

Ja za soma koristim PP20lb, a predvez od SANGER SUPER LINE 0,60mm 81kg  :notworthy: !

Imao sam PP30lb i posle jednog zakucavanja u panj iz čamca u pokretu kad umalo nisam slomio štap,
spustio sam se na 20lb i mislim da je to za 97% somova sasvim dovoljno!

:occasion14:

mlb

Whiplash od 0,17 , dali kristal ili orange , dobra kopča i nema straha!! :thumbsup:

Juzba

stari dobri zeleni, a može i orange, za kristal nemam iskustva :icon_thumleft:

mlb

Juzba

doslovno, nijedan vobler nisam s njim izgubio

domba

Ja za soma balzer ironLine 0,22 nema kidanja ni pucanja samo peglanje trokuka  :icon_biggrin:

Juzba

čuo sam od tebe za njega, gledao ga u trgovini, al ću se ipak držati provjerenih starih špaga, wiplash za soma, fireline za ostale ribe............navika je to :icon_biggrin:

ljuska

upravo tako juzba ali ja sam baksuz meni dođe uvijek na pribor za ostale ribe

Juzba

ako som nema baš onu manu da mu je glava predaleko od repa, polako i sve ide van, a mora biti i sreće u svemu tome :icon_pirat: