Shimano Twin Power

Autor TonyC, Studeni 19, 2012, 10:22:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Isa

Ma odlične mašine.
Jovan kad okači fotku, javi mi se želja za trošenjem novca.

Ne znam ljudi su skloni hvaliti neke stare neprevaziđene modele. Kad sam kupio tog tp fe 4000pg, meni je delovao bolje od bilo koje druge mašine koju sam do tad imao prilike da probam, a imao sam ih priličan broj.

SMT

Pa nije to subjektivan osecaj!

Oni koji imaju tu masinu( i model pre), svi to isto kazu... a ima ih dosta.

Mornar Popaj

I ja sam zamjenio knob na Twinu, i sad uživam u njemu i Stelici.
Penn Slammer 260 i Atlantis 4000 sada kupe prašinu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

DJ17

Joco brate, subota je tesko da si danas "promasio" Dunav, kako si zadovoljan XDom znam da je sad rano i tesko  usporedjivat FE i XD al' ono na prvu sta kazes?

SMT

Ima dva izlaska XD, dosta neuspesna :hi:  :stripii: !

Po meni, vuku isto! Prenos je isti.Osim tezine u ruci, ne vidim neke razlike u snazi na rucici i okretanju...
Ostaje gore sve sto sam napisao "na suvo", to je impresija i sa vode... FE daje utisak zbog materijala samo, da je jača masina... KS unutar motora mi deluju isto..
Masina u obe varijante je tenk.
Kod mene nece biti ni jedan toliko godina, da bih mogao razmisljati o roku trajanja. Ali jedan stradik traje 10+ godina, pa mi svaka prica o tome bzv...

Po meni ti i stap igra bitnu ulogu... Ja sam FE stavio na Orsa Nera(18-75g), recimo da na taj stap ne bih stavio XD( mada moze da ide)...

XD sam stavio na 50-gramca, teskog 118g i komplet je kako treba... FE bi ga po mom ukusu malo "gusio".

Ako je do tog bešumnog rada, meni stella FK i dalje najtiše radi... ali to su sad zaista preterivanja u sitna creva!

Mozda najbolje da me nadjes negde na vodi, pa da probas na licu mesta...

Ja i dalje ne zna koja je to boja... crna ili plava ali na suncu vidim i sljokice :hi:

DJ17

A dace Bog da se nadjemo na vodi, nadam se da cu ovu sezonu cesce ic gore pa da se i uzivo upoznamo imamo mi i zajednickih prijatelja Bobo,Stanar itd... koji sve najbolje pricaju o tebi  :ok: ako se ne vidimo skoro na vodi, srescemo se u Pianu ili negde...  :occasion14:

huracan

Imao sam priliku da pogledam Jovanov primerak XD-a (hvala ti jos jednom na tome!).

Masinicu samu po sebi nisam previse zagledao, meni se preko slika svidja kako izgleda i uzivo je to to. Boja tamno, tamno plava sa dodatnim sljokicama koje joj daju dubinu i ne cine dizajn dosadnim, nekako mi je bas morski. Na slabijem svetlu ce to vuci na crno, tako da neverujem da nekome moze da smeta..

Ono zasto sam ja zeleo da vidim tu masinicu je radi stapa koji posedujem, i koji je reklo bi se ispao na kraju vrlo specifican za postizanje idealnog balansa. Tezina stapa je 140g na 252cm, reklo bi se ni tamo ni vamo. 24 Certate 4000d-c mu savrseno lezi po gramazi, dok ga Twin Power FE 4000 malo bolje balansira, a Stella FK 4000 je iz nekog razloga to radila najlosije, predpostvljam da je centar tezista u samoj masinici u pitanju. Sto se tice proporcija i dizajna, mislim da na stapu malo bolje lezi shimano, ali izmedju te dve masinice, mislim da bih pre izabrao certate radi tezine, s tim da moram da se ogradim da jos nista od toga nisam probao na vodi.

Po onome sto sam mogao da zakljucim, a to je treba mi twin power, sa tezinom certate-a, i gle bas takav postoji, novi model izasao ove godine, sa dizajnom kao da su od istog materijala pravili i nju i halter. Cim smo prislonili masinicu stapu videli smo da to lezi savrseno, a kada sam uzeo komplet u ruku e tu sam se malo sokirao. Masinica je po gramazi legla odlicno bas kao i certate, ali balansira i vuce nazad jos bolje i od twina fe, za koji sam ja radi nedostatka iskustva ocekivao da mora raditi to najbolje radi svoje tezine, ali to nije bilo ni blizu tako. Na kraju sam shvatio da je radi kombinacije aluminijumskog tela i mgl rotora teziste masinice jos vise u dupetu, i da je to razlog takvog rezultata na stapu..

Kome stap ima iste zahteve kao i moj ili jednostavno vise voli shimano, ali ga mami lakoca daiwe mislim da bi XD bio dobar izbor. Ja se nadam da ce uskoro kod mene da stigne jedan ili mozda i dva komada, pa da vidimo kakva je i u 3000 izvedbi. Ono sto je zanimljivo, masinica se ne nudi u 'standardnom' 5.3:1 prenosu, vec su u ponudi samo:

- 4000  PG (4.4, 72cm), HG (5.7, 93cm), XG (6.2, 101cm), odnosno;
- C3000 HG (5.7, 86cm), XG (6.2, 94cm)

Stap je Ares Evox 803MH.. Evo i po neka slika, samo nemojte da vas zavara razlika u boji u boji na prvoj slici, jer stap je u isto vreme i plav, i ljubicast, i crn, i zelen u zavisnosti od toga kako se prelama svetlo.