ĆEVAPI

Autor ljuska, Svibanj 06, 2013, 15:29:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

imam ja , al je skup :toothy10: :toothy10: :icon_biggrin: :icon_biggrin:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

raso

1 kg junetine (prsa) ( 2 x samljeveno)  300 gr junećeg flama (2 x samljeveno)  1 čajna kašika sode bikarbone  1 dcl vode  1 i 1/2 šnite  starog kruha  natopljenog u vodi i ocjeđen.
Sve smiješati,, posoliti, te ako nije masno, dodati ulja, dobro sve izraditi, a ako je tvrdo dodati još vode, poklopiti i ostaviti da stoji 1 sat u kuhinji na toplom.
Nakon toga napraviti čevape i ostaviti u hladnjaku na 3 C najmanje 24 sata da meso fermentira. Kad se počme peći pozvati klapu da da svoje mišljenje :beee: :beee: :beee:

maverick

Jeftinije mi je onda otići u zeleni val  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hunter

pravim slicno kao i deda Raso ali ne stavljam kruh i na tu kolicinu mesa ide jos pol kile najmasnije janjetine (potrbusina),prvi dan samo soda bikarbona i malo soli.mjesam svaki dan narednih 3-5 dana i pomalo dodajem sol i bjeli te malo crvenog luka i tek uzadnji dan biber (samo crni) te nesto malo mineralne vode.gotovi su kad smjesa dobije boju kao ulje na vodi po povrsini.to znaci da je meso sazrilo i da ih treba na gradele prije neg se pokvare!

Kugla

Nikakve prezle i slične stvari ne dolaze u obzir, to rade mesari kako bi dobili na količini i bolje zaradili, kanite se toga. a i soda bikarbona ih napiri pa izgledaju veći to nikako to su sve trikovi mesara.

maverick

ZNaci par dana ih drzati u fizideru
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Onako napacane sa solju i paprom oli ti biberom ostaviti dan dva u hladnjaku onda samljeti pa opet u hladnjak na sat dva i onda ih praviti i spremno za roštilj. Oni u Sarajevu kažu drže ih i par dana tako svremena na vrijeme promješaju.

Juzba

Ja s vremena na vrijeme promješam i dok ih pečem, budu za prste polizat :toothy12:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

dado

Evo i moj recept.....
-junetina od vrata,nasjeckana na kockice,pa onda 2x mljevena kada
se sve prožme drugi dan
-po želji....janjetina-flam do 20% u odnosu na junetinu
-2% soli
-mala žlica sode-bikarbone
-sa strane skuhati bijeli luk u malo vode i dodati samo vodu u meso
-sve promiješati i ostaviti jedan dan prekriveno folijom da ne oksidira jako
-peći na srednje jakom žaru....po mogućnosti domaći drveni ugalj
Malo skupa zajebancija za veće društvo,ali užitak......neprocjenjivo ;D
E da.....ne stavljati biber,jer nepotrebno isušuje meso....tko voli bolje
neka doda kada je sve gotovo!

Juzba

za nuspojave i indikacije obratite se liječniku ili ljekarniku :toothy12:

raso

Predlažem forumsko takmičenje, prijavljujem se za Sudca :beee: :beee: :beee:

Juzba

evo i mene u žiriu :hello2:

Kugla

Bijeli luk ni slučajno u originalne sarajevske ne ide bijeli luk, a i osobno mrzim bijlei luk  ;D, a takmičenje ja samo mogu degustirati uz litru i vodu  :icon_thumright:

dado

Kugla...ne kvari mi recept,vidiš da sam se sav uživio ::)
Uostalom...ni oni u Sarajevu nisu sigurni kako ide recept za
originalni sarajevski ćevap...a onda su tu još i travnički,pa banjalučki...
Jebem li ga ako tu postoji neki "originalni" recept,a i da budem iskren,ja sam
još uvijek prije za dobru pljesku....ali, o tome u nekoj drugoj temi  :icon_cheers:

Kugla

Ma dado di bi ga kvario, svako ima nešto što voli i ja to cijenim, ali mi organizam ne podnosi bijeli luk jebajga šta ću