Konačno "Majska" voda

Autor šime, Svibanj 08, 2013, 21:25:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Štovane kolege ribiči,evo napokon se pokazalo da je ovaj relativno visok vodostaj Drave i Dunava, konačno ona prava"majska" voda koja je visoka i nadam se dugotrajna(već sada ima uvjete za jedan kvalitetan ciklus mrijesta ribe).Naime koliko se ja sječam već duži niz godina nije bilo te famozne svibanjske vode u kojoj se poslože svi parametri za kvalitetan mrijest. Nadam se da se slažemo i da ćemo ovo prokomentirati sa nadom da bi ovo mogla biti dobra godina za uspješan ribolov.

zrinkoos

slazem se totalno si u pravu!!! danas sam obisao jako veliki teren i rukavci,plicaci i karasica su puni ribe!!!

maverick

Nismo imali duzi period ni komarce ni visoku vodu...ovo ce definitivno bar sto se tice rijeke Drave biti najava jedne lijepe sezone  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

svi se nadamo lijepoj sezoni , pošto je prošla bila loša :icon_biggrin:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

dravski pecaros

jedan stariji covjek mi je reko.. "MALI AKO BUDE U MAJU BAREM 2 TJEDNA VELIKE VODE I TOPLO VRIJEME TADA CE USPJESNA RIBOLOVNA GODINA BITI "..i do sada se to pokazalo kao tocno...sto kaze zrinko karasica je puna ribe samo da se vodostaj stabilizira i krecemo... :toothy10:

mlb

Sada kada se konačno to i desilo nakon dosta godina još samo da je sačuvati tu mlađ od strujaroša i dinamitaša da imamo šta pecati nagodinu i nadalje!! :headbang:

Mornar Popaj

Jedna kvalitetna godina visokog vodostaja i uspješnog mrijesta, znači nekoliko godina dobrog pecanja. Bio sam jučer na Savi, i ono što me je pozitivno šokiralo je da je cijela obala tj. plićak uz obalu pun riblje mlađi. Prošetao sam jednim potezom cca. kilometar uz obalu, i plićak je doslovce pun riblje mlađi. O kojim ribicama se radi, još nije moguće utvrditi bez povećala, ali nije ni bitno. Bitno je da je nakon 2-3 godine suše, ovog proljeća visok vodostaj bio puna 3 mjeseca. To znači da su se štuke i smuđevi, a za njima i sva ostala riba kvalitetno izmrijestili.

Nažalost, dosta kapitalnih riba je skončalo prilikom povratka u riječno korito ( na svima poznat način ) ali barem je mrijest uspio...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Greys

Upravo to Popaj, kada sam prošli tjedan bio na Savi, milijuni mlađi su uz sami rub vode, čak se i rukama može uhvatiti koja mala štukica, e to nisam doživio jako dugo vremena

šime

Dečki bio danas sa klapom na babuškarenju, odnosno malo priuštiti si zadovoljstva,svi sretni i zadovoljni ,dešava se to da je voda puna ribe,a najbitnije je to da malo malo netko upeca babušku sa iznimno velikim poderotinama,naravno veliki smuđevi, možda je ružno reći ali to kada vidiš srce zatreperi znajući da smuđa ima i da čuva gnjezda,uh prekrasno.Ma sada smo često odnosno gotovo danonočno na vodi da "majstori" to ne diraju( malo smo im pomrsili račune) .

Tićo

ovo je odlično što je ovako visok vodostaj samo da potraje još 20- ak dana i biće  :notworthy: mlađ će izaći iz kubika i bara i narednih 2-3 godine biće pecanja. Kažu da godina kad nema komaraca nema ni ribe i obrnuto.  :icon_cheers:

maverick

kod mene je na dravi sve potopljeno...komaraca ima za medalju...tako da jesen ce biti paklena  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

kada se smuđevi miču s gnijezda?
jel se na to odnosi kraj lovostaja 1.6. ili ?
nebi ih htio ometat...

maverick

ovisi o temperaturi vode i vodostaju, ali zakon je do 1.06....pa onda treba i pricekati do tad  :thumbsup:

ibro dirka

nije problem pričekati, samo neka se oni nama razmnože... ::)

maverick

Ali ipak mislim da cemo se malo previse nacekati  :icon_biggrin: