Gdje ga tražit

Autor zvona, Svibanj 31, 2013, 11:45:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hudini

Na ovaj dolazak vode tražit ću ga tamo gdje ga lokalni najmanje očekuju. Ušće Vuke u Dunav

urtelja

U maloj recici gde pecam generalno slabo ima kedera, medjutim ovih dana sam nasao mesto prepuno kedera. Sto je nazanimljivije, danju se ne vide, i tek sa veceri izlaze na povrsinu, odnosno u samu noc je povrsina prepuna kedera svih velicina, od 2 do 12 cm. Dve noci zaredom su  smudjevi dosli i hranili se, medjutim sinoc nije bilo ni jednog rauba.

Kakva su vam iskustva sa ovakvim desavanjima? Vredi li i zimi varati ovde smudja na vobler kad je mesto puno kedera? Nekako se bojim da ga je zimi u takvoj situaciji jos teze prevariti nego leti, ili gresim...

maverick

Imaš negdje, vec sam pisao na par mjesta o nečemu sličnom..kasna jesen i rana zima...spuštam se navečer čamcem na desetak metara od obale i svijetlim po površini vode...zapamtim mjesta gdje naidjem na kedere...vide se kad ih obasjaš baterijom , podju se meskoljiti i skakati po površini... Ta mjesta su dobra i za vecernji lov voblerom ali i za jig tokom dana...Nije nuzno da je smudj tu..tocno ispod njih ali svakako je na par metara na njemu dobroj poziciji...Netko je neki dan upitao za vobler sad...Daaa zasto da ne i pogotovo na takvim mjestima...No sad mrak krene padati vrlo rano i ovisno da li je cug u 20...22 ili 24 sata...na ovako hladnom vremenu rijetko tko uspije docekatii...
Godina je tako počela kako je, s nekim toplijim danima s nekim južinama...a kako mi se čini sezona, bar kalendarski ce tako i zavrsiti vecim svojim dijelom. Mnogi se žale na ulove ili se love ti sitni primjerci...jedni tvrde da nema smudja kao prije sto je jednim dijelom i točno ali vjerujte...mozda nije godina smudja ali nije u potpunosti ni isčeznio s naših područja , pogotovo kapitalni primjerci. Ove sezone smo vrlo malo slika stavili na forum iz mnogih razloga jer su dosla takva vremena...No naveo bih nesto sto je jako bitno...Oni koji uspiju uloviti nesto reci ce da se dobra riba lovi na mišiće...a ja bih rekao da je ovo sezona kad treba utrefiti dobar tajming....Ima dana kad je tu..zagrebes ga prije nego se javi regularno...kad dodje onih ludih 15 minuta ...udara kao da je smak svijeta. Osim toga bar na Dravi ovo je sigurno sezona kad se smuđ nije proslavio prilazeci obali, kamenim regulacijama kao sto to ponekad zna biti uobičajeno...tako da osim dobrog tajminga trebalo ga je i pronaći s obzirom na udaljenost od obale...Eto tu su neka moja zapažanja...nije nuzno da su točna ali mene su znala pokoji put uveseliti ove sezone
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Kako ide lov smudja oko mostova i na sprudovima iza stupova mosta. Imam neku viziju al cisto da cujem iskustva s vode :hi:
Audentes fortuna iuvat

No

:ok: Svaki put kad idem pješke preko mosta iz Slavonskog Broda u Bosanski Brod gledam  kuhanje vode iza stupova. Gotovo sam siguran da je smuđ na toj poziciji.  :icon_scratch: Nisam nikad probao iako bi rado probao iz čamca, i to baš kod tog mosta u Slav. Brodu.

Harley

Kod mene u razmaku od dva kilometra su tri mosta, ispod mosta uvijek ima ribe!
Living your dreams, do not dream the life

maverick

Citat: šajzika  u Siječanj 18, 2018, 09:36:52
Kako ide lov smudja oko mostova i na sprudovima iza stupova mosta. Imam neku viziju al cisto da cujem iskustva s vode :hi:
Nadam se da pitanje nije provokacijskog karaktera za odredjenu skupinu  :stripii: A ja sam taj vid ribolova totalno kod nas zapostavio...jer nam most nema niti jedan stup  :stripii: a na tvoj kraj ne idem...mada onaj dio gdje zavrsava plaza...i crta od stupa u jednom dijelu cine extra zanimljivu vodu...i tu sam par puta nailazio na zanimljive ribe...no totalno sam zapostavio taj dio...doci cu ovih dana malo u goste
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

:hi:
Welcome to the jungle
Želja baranjski stup. To me jako zanina. Ima svega.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Iz višnjevačke bare voda ističe van...zajedno s kederima...eto idealne pozicije za potraziti ga veceras kod mosta gdje se ulijeva u Dravu...ispod tog otoka...

upload image

šajzika

Procitam prva dva tri posta teme i precrtano kao i sada. Voda u šumi , kraj lovostaja
Audentes fortuna iuvat

maverick

Mozda malo treba oslušnuti komšije gdje love...jos zanimljivije u kojem terminu pa se malo povesti i stim...ali i u ta tri prva posta je sve receno...Ovih dana sam u kasnim satima obilazio floseve...i sitan smudj se čuje da radi oko floseva

šajzika

Komšije satiru. Guma, vobler, keder  sve radi
Audentes fortuna iuvat

maverick

A tak tak...ovisi..nema tu neke konstantne krupne ribe,  bar koliko ja znam ali love u svakom slučaju  :ok:

pajdo77

Ako radi oko flosova onda ovdje opet pušiona,ni flosa poštenog tu nema. Jedino da je flotilu nekako nagovoriti da isplove pred veče i vrate se poslije svitanja...ako baš moraju.

maverick

Nisu bitni flosevi... :stripii: vec kamena obala...