Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: SMT  u Svibanj 15, 2018, 10:39:57
Meni lepo kad pročitam vase postove... Mnogi oko mene mi prebacuju da sam kupio “plastikanera, da će se probušiti, da je dobar za plažu, da kupim aluminijumski itd itd”... Zbuniste me sada :stripii: :stripii: :stripii:

Recimo...RJ parkira čamac u Ajmašu na spustu...na sidro..i prednji kraj vezan lancem...kod pristajanja svako malo dodje do kamena ispod...Njemu nema šanse da plastika prezivi koliko aluminij... Ja imam privatni vez..s burićima...gumenim odstojnicima ...uredan sam pecaroš i sve ima svoje mjesto i mora biti ravno i sjajno...Čak i kad sam na kupanju to su pješčane plaže i poprilično pazim na plovilo i plastika mi moze trajati cijeli zivot a izmedju ostalog bilo kakvu prepravku a uvijek nesto prepravljam mogu obaviti sam..ne moram voziti kod nekog tko vari aluminij..itd itd...Znači svatko ima neke vizije kako ce i koliko dugo koristiti plovilo...Čamci od aluminija u nasoj izradi i nisu bas tako lagani..to je to u klasi plastike...koja kila gore ili dole...Tako da jedino po osobnom nahodjenu birati materijal izrade  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

:red_indian: potpisujem sve receno... camac treba uzimat prema nameni, a vrsta materijala je stvar ukusa... moj camac je 5x1,25..na njemu je yamaha 20, nemam mogucnosti probat, ali garantujem da bez problema camac podnosi i jaci motor 50+... camac je ojacan maksimalno i tu je jedino dobio malo na tezini(180kg)... ima par slicnih camaca(matrijal,kroj,nacin izrade) koji imaju motore 40-50-60ks evo vec 7-8god izgledaju skoro kao i prvi dan!!! Ne znam sto svi misle da su americki camci(sem sto su ugladjeniji) puno bolji os svih nasi Al camaca, mozda gresima, al mislim da nije bas tak...Mislim da ste vidjali camac od ribara  mislim da je 6x1,40 dupli pod,duple stranice, ojacan maksimalno i Mercury115ks na rucku pa je iso po Dunavu bez problema s bilo cim
!?!

baka

Spustio sam čamac i prvi utisci u vožnji su mi odlični. Natovaren do kraja sa svim i svačim i max. brzina mi je malo preko 47 km/h što mi je odlično. Mislim da imam prostora još malo se poigrati s elisom (sad je 11 5/8x11) i vjerujem da bi išao i preko 50 km/h. Normalno da je to tako sada dok je dno potpuno čisto.
E sad, vidjet ću da li će mi se uopće dati igrati s tim jer i ovako sam super zadovoljan, a svejedno skoro nikad ne vozim pun gas.

Sve u svemu, ja sretan  :ok: :takoje:
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

majstor

Uživaj i ništa ne diraj.  :hi:

maverick

Ono je veliki camac...i to je dobra brzina...taman se vozis fino u ekonomiku i uzivas...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

feco

Brzina više nego dobra za taj veliki čamac.....toliko idem i ja sa 20 ks bez kabine  :ok:
POLAKO I BEZ VEZE

No

Citat: baka  u Svibanj 28, 2018, 12:24:55
Spustio sam čamac i prvi utisci u vožnji su mi odlični. Natovaren do kraja sa svim i svačim i max. brzina mi je malo preko 47 km/h što mi je odlično. Mislim da imam prostora još malo se poigrati s elisom (sad je 11 5/8x11) i vjerujem da bi išao i preko 50 km/h. Normalno da je to tako sada dok je dno potpuno čisto.
E sad, vidjet ću da li će mi se uopće dati igrati s tim jer i ovako sam super zadovoljan, a svejedno skoro nikad ne vozim pun gas.

Sve u svemu, ja sretan  :ok: :takoje:

:hi:   Polako, imaš vremena, pusti brzinu.   :icon_thumright:
:occasion14:

SMT

Znam da ih nemamo na vodi ili bar mislim... Kako bi se ovo ponasalo na Dunavu? Šta mislite?

Camac je aluminijumski. Tracker Grizzly 1754 Jon

Dužina 5,20, sirina 198( u dnu 137), težina 304 kg...

Trebalo bi da je V korito u pitanju....

Gledao sam prošle godine Djena ship i sa nekom dodatnom opremom ne bi tu puno razlike u ceni bilo u odnosu na  ovaj Tracker...

maverick

Sto se tiče tog razvrtanja stranica...rj je to radio u par navrata na svojim camciima.....dalje to je vise polu V dno...osobno mislim to ima smisla na malo vecim motorima...ima li podatak koliki je predvidjen motor za ovaj

SMT

Ima, 50 ks! Prosvetli me nautički i aluminijumski, šta je razvrtanje stranica?

To bi mogao biti taj... Nego mi nešto mala vrata na toj prednjoj komori...

feco

I ja sam se pitao  :stripii:.....Maverick reci nam......
POLAKO I BEZ VEZE

maverick

:stripii: stranice se prema kraju šire...u odnosu na dno...Stvaraju efekt lakseg izbacivanja camca u glisiranje...nas neki zakljucak da veci efekt ima na vecim motorima

SMT

Vidim ja po tvom pisanju, da ti nisi ljubitelj aluminijuma... Voliš plastične, kao i ja... :takoje:

Samo meni ovaj sa slike izgleda kao milion dolara, video sam ih i uživo, strasno.

Ne znam samo koliko je na Dunavu primenjiv !?

maverick

A volim ja akuminij...ali nevolim nase majstore ...volim takav kao sto di okacio..nesto poput kumovog i šimic sto su radili....gdje je radjeno kvalitetnim aparatima...itd...itd

maverick

Bijah na mobitelu pa nikako natipkati ono sto mislim...Takvi kao na slici su vise nego pozeljni, mi smo cak imali neku viziju da uvezemo za nas par , strpamo sve u jedan kontejner ...Prije par godina to nije bilo dostupno kao sad...Pa se otislo na plastiku, jel volim ravno, uredno....bez mrljanja kojekavih nadrimajstora sa aparatima za varenje koji vrijede nesto malo više od gajbe piva...Pa se to brusilo, kitovalo, silikoniralo...farbalo...sve u cilju da se sakrije nekvaliteta i nestrunost...Bio sam kod Kempija...vrlo rado bih vozio i njegov čamac...