Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Mudri

Moram i ja koju da kažem....nikada ,ali baš nikada nebi nekom nazovi majstoru dao da mi vari i pravi čamac,a kamoli da bi sam nešto kemijao,mislim da je sreća što imamo Brunu,koji pored svega znanja ima i tehnologiju i majstore koji sve to jako dobro rade,nije isto kad čamac koji još nije ni vidio vode već ima neravnina,a kamoli nakon par godina vožnje,ko ne vjeruje neka ode pogledati Mihin čamac u Dalju,ili neka pogleda RJ lađu,i neka ih pita koliko već kilometara imaju na satu,a da se ništa nije promijenilo ili savinilo ili šta ja znam,svakom ko razmišlja o aluminijskom čamcu dao bi savjet da se obrati čika Bruni ,jer i kod njega možeš biti svak idan i Povlačiti flomasterom crte dokle šta hoćeš i kako hoćeš,jedino te čovjek ljepo upozori ako nešto treba pojačati ili ako nemože baš kako si ti zamislio jer to nije sigurno ...tako da je šteta upropastiti onako lijep aluminij,ali uvijek je otvoren Kairos pa ko se zahebe tamo primaju sav aluminij.....

Dr.Motte

Iako sam gore napisao da ne bih pravio novi barem 5 godina, kad čitam postove, ponovno bih ga pravio sutra!
Ako ti poslovi takve vrste nisu strani (mislim na rezanje, brušenje, krojenje...) onda je to ipak i veliki gušt kada vidiš kako poslovi polako napreduju a ti si ih sam napravio.
Nas je čamac koštao oko 10-ak tisuća ali sa svime, dakle i al.,žice,argon,tepisi,špere.... Vario je prijatelj, suvlasnik, znači varenje besplatno.
Ispod te cifre se jako teško može napraviti čamac od 6 m.

jura

Nebi rekao da simbin ćamac nije uredno napravljen ćak mislim da bi i Bruno imao šta vidjeti, to ne znaći da imam nešto protiv Brumarovih ćamaca. Samo nije uredu ovako o koleginom ćamcu naroćito jer ste i vi pravili ćamce i to smješne a mislili da nema ljepših i boljih :icon_salut:

simba

Podržavam te Mossi 100 % a RJ je donekle u pravu jer vrijeme će pokazati svoje....danas sam izvadio čamac , oprao ga i digao ga na dizalici u radioni....samo da znate preko koliko sam panjeva prešao i koliko sam puta udario o kamen ili drvo a nigdje ni mrc ni cvrc.Ne vjerujem da bi mi ni jedan majstor ono u dnu čamca radio što sam ja a i to su riječi od Novaka iz kapetanije koji je na to dodao da bi mi dozvolio registraciju bilo kojeg motora do 90 ks a i kao dokaz svemu čamac mi je registriran na 6 osoba.E sad kad uzmete sve to u obzir sami recite  očekujete li to  od kupovnog čamca?
Darac,što se pak tvog pitanja tiče,bih ga ponovo radio u svakom slučaju ali sam puno toga naučio i još bi mogao uštedjeti .
Olakotna okolnost mi je ta što imam velikog iskustva iz autoindustrije(autolimarija) pa to mogu uveliko i ovdje primjeniti , mada ga nisam sam htio variti jer je razlika ogromna.
Moje iskreno mišljenje o samogradnji  AL čamca a da nemate nekog majstorskog predznanja i hrpu opreme za rad....bjež od toga,nahrani svinje i ne čačkaj mečku jer ćeš zažaliti.  :silence:

Mudri

Ovo sve potpisujem,ako je tako kao što kažeš,da imaš iskustva u autolimariji ,volio bi da sam vidio šta si radio u dnu čamca,jer ja planiram da mi se jedan napravi ali bez kabine,i bez duplog dna,imam nekih aluminijskih profila pa sam mislio da bi bili jako dobri za učvrstiti dno,ali neću sam da radim jer nemam ni strojeve ni aparate za varenje,ali opet kažem da neko bez iskustva i alata i to jako dobrih nemože sam napraviti čamac da valja i da ne upropasti taj skupi aluminij,svaka čast ko može kao simba ili ti ali bi volio opet kažem da to vidim izbliza....

simba

Pogledaj malo slike pod temom izrada al čamca

maverick

Mudri, simbin camac je napravljen jace nego brunin..ojacanja, uzduzne omege..za dva zivota ga ne moze smotai...iskreno odradjeno je vrhunski...lijepo lezi na vodi...milina.....ali napominjem onoliko prijatelja koliko ima simba i toliko majstora s prvavim aparatima nema nitko od nas..on je u tim situacijama prosao jeftino....
da takav camac pravi netko drugi od nas kostao bi vise nego brumarov
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

3mm taban, ukrajani profil 60x20mm pa na to povaren 2/3mm rebrasti,
čine duplo dno i najveću komoru od skoro 300L !  :headbang:

I nije problem što je malo talasasto dno, problem je ako se ceo taban uvija.
Golf loptica nije slučajno reljefasta, a ni glisersko dni nije ravno nego ima kaskade!  :icon_thumright:

rj

Citat: jura  u Veljača 05, 2013, 19:44:53
Nebi rekao da simbin ćamac nije uredno napravljen ćak mislim da bi i Bruno imao šta vidjeti, to ne znaći da imam nešto protiv Brumarovih ćamaca. Samo nije uredu ovako o koleginom ćamcu naroćito jer ste i vi pravili ćamce i to smješne a mislili da nema ljepših i boljih :icon_salut:
niko nije osporio kvalitet simbinog čamca ...vreme je jedino mjerilo za AL Čamce ...drago mi je da je posle prve sezone sve OK ...znam dosta ljudi koji nisu bili te sreće ...moj komentar je bio dobronamjeran
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

IVEK 85

Citat: maverick  u Veljača 05, 2013, 13:28:21
Mislim da je simbu njegov izasao oko 11 000 kuna...ne zelim reci kolike je imao troskove piva  :icon_biggrin: onih sto su dolazili dva-tri tjedna ..on je zelio napraviti po svom i ucinio je to na odlican nacin...ali nije daleko od cifre za koju bi imao gotov camac kod Brumara...bez zivciranja i sekiracije...sjeo i vozio se...
Ja malo računao prošle godine kad bi išao radit tako nešto do 5 m,ispalo me sve zajedno(znači to je okvirno na papiru) oko 10000 kn,al sam naravno odustao,puuuno para za moje potrebe,dogovorio sam željezni čamac,čovjek je iz Valpova,idem ovaj tjedan po njega,3500 kn,registriran s papirima!

maverick

Stid ima da te bude...takav majstor a kupuje čamac...pomalo si me razocarao  :icon_biggrin: a Valpovo je na koji km od mene i obvezno se javi za kavu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

ja sam mislio da je to neki drugi IVEK :icon_biggrin: ccccc onaka majstorčina :help:

IVEK 85

Da se zajebavam za te pare,nema šanse,a ima tu zajebancije nije to sam tak napravit,mislio radit plastični ima frend kalup,al ovo mi se čini ok a nije neka lova,imamo jedan željezni evo več treču godinu na Savi nikakve probleme s njim,a znam kak bi to bilo kad bi krenuo sam radit,mislim da bi ispizdio da nekaj krivo napravim,mislim na model,a ovaj mi se model baš sviđa!usput ja sam hoteljer-ugostitelj nisam ja metalac neznam ja to!

KvacakZu

Citat: mossi  u Veljača 05, 2013, 21:08:59

3mm taban, ukrajani profil 60x20mm pa na to povaren 2/3mm rebrasti,
čine duplo dno i najveću komoru od skoro 300L !  :headbang:

I nije problem što je malo talasasto dno, problem je ako se ceo taban uvija.
Golf loptica nije slučajno reljefasta, a ni glisersko dni nije ravno nego ima kaskade!  :icon_thumright:
kako češ riješiti kondenzat između dva lima

mossi

Čamac je na vodi već 5-ta godina.  :icon_thumright:
Imam kontrolni čep, na najnižoj tački, za svaki slučaj.
Pošto je komora potpuno zavarena, ima onoliko vlage koliko je u momentu zatvaranja bilo vazduha.
Tj Zanemarivo.   :icon_salut: