Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ne pratiš na času.  :glasses9:

Tvoje angažovanje (odnosno svakog od nas ko je radio samogradnju ) nema cene.
A ti nevidljivi troškovi: idi tamo vamo, zovi cimaj, moli, budi dužan ( besplatno savijenje ), itd.
Na kraju poskupljuju čamac za 20-30%  :icon_scratch:

Sve to nema onaj ko ode i kupi čamac - gotov!
Jedino ti sve to plaćaš na rate i sve to traje .. dok imaš para ili jednog dana ne bude gotovo.  :icon_thumright:

A da ne pričamo da si ti sad na 15% od gotovog čamca.
Priča se pomalo komplikuje kad udjete u radionicu.

Puno sreće i živaca!

:occasion14:

rj

Citat: Grof  u Veljača 05, 2013, 11:46:46
Ma prijatelju nije problem sve pisati samo se ja još trebam odlučiti, zasada mi se sve čini dobro, imam materijal za 2500,00 kn i vario ca za 1800,00 koliko je kolega gore napisao, imam besplatno rezanje i savijanje. Vidjet ćemo da li će sve tako ispasti
2500 kn nema šanse da imaš dosta za matrijal
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

da..lim nije materijal...cijevi okolo...pa plin pa zica...to sve nije u cijeni ruku jednog majstora i naknadno se placa i to ako sve ostalo motas od lima i to netko mora napraviti...saviti...da samo svakom platis cugu...ukljucujuci i neko bigovanje nabrzinu dodjes do duple cifre
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kolefa ima firmu ...sam radi ćamac ...matrijal 1000 e

maverick

Mislim da je simbu njegov izasao oko 11 000 kuna...ne zelim reci kolike je imao troskove piva  :icon_biggrin: onih sto su dolazili dva-tri tjedna ..on je zelio napraviti po svom i ucinio je to na odlican nacin...ali nije daleko od cifre za koju bi imao gotov camac kod Brumara...bez zivciranja i sekiracije...sjeo i vozio se...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

To je to na to kad se doda 25% "nevidljivih" sitnih troskova. to je već zavidna cifra od 1850e.  :icon_scratch:

kova

Sve se to isplati ,ako u okolici nema Roma ili ti "slobodnih ljubitelja sekundarnih sirovina", he he  :thebirdman:  po donjem Dunavu nema opstanka.
:laughing5: :glasses9:

Grof

Moram priznati da ste me nabrzinu odgovorili od samogradnje čamca. Nemam ja toliko živaca za to sve, nabrzinu bi puko ko kokica
Tu je brate odmah iza panja

Darko

ovo što je rj rakao stoji 100% , dok me držala ideja o samogradnji al čamca , po svim računicama materijal nije bio ispod 1000 Eura + ruke majstora + cuga , gorivo i ostali sitni trškovi ..... ispod 1500eura ne počinjati ići u realizaciju
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

a za dvije kupis novi....napravljen najbolje sto se moze u nasim uvjetima...

simba

Ne bi se složio sa vama da se ne isplati raditi čamac jer ti na Brumarov čamac dodaj  sve sitnice koje moraš još napraviti :prajmer,antialgin,bitve,lanac,lokoti,sidreni konopi i hrpa sitnica da ne nabrajam i opet ne može više od 12 000 kn izaći.Kod samogradnje radiš čamac po svojim potrebama i želji a kod kupovnog si stavljen pred gotov čin , a da ne pričam o tome kako se osjećaš kad napraviš nešto svoje,unikatno.....

Darko

simba , s obzirom da si pravio čamac reci mi dali bi ga ponovo pravio ili bi dao još 3000 kn više i kupio gotov čamac
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

rj

Citat: simba  u Veljača 05, 2013, 17:31:42
Ne bi se složio sa vama da se ne isplati raditi čamac jer ti na Brumarov čamac dodaj  sve sitnice koje moraš još napraviti :prajmer,antialgin,bitve,lanac,lokoti,sidreni konopi i hrpa sitnica da ne nabrajam i opet ne može više od 12 000 kn izaći.Kod samogradnje radiš čamac po svojim potrebama i želji a kod kupovnog si stavljen pred gotov čin , a da ne pričam o tome kako se osjećaš kad napraviš nešto svoje,unikatno.....
sve stoji što si naveo ...samo prićekaj malo za 4-5 god. ćeš znat šta si napravio ...možda dobro a možda te zaboli glava ...to niko nezna ....brumar daje garanciju ....

maverick

simba je napravio odlican camac..pravu ladju...i sto kaze zadovoljstvo je u tome ne mjerljivo...i ja bih volio sebi da znam i da imam toliko poznanstava koliko ima simba  :thumbsup:

mossi

Moj čamac i moj majstor su mi prvo skratili život jedno 3 godine, ali zato mi sad to nadoknadjuju sa novih 10!  :icon_cheers:
Sasvim sigurno bih novi čamac radio drugačije, ali ovaj mi je extra, volim ga i ne bih ga menjao ni za šta na svetu!  :love7: