Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Taj Ural 600 je jedan retko ružan čamac, po mom vidjenju stvari.
Onaj Apatinac što ga okači Kobac je baš extra čamac, uz "male" prepravke enterijera i kabine i zadnje palube i tako tih sitnica u nadgradnji.

I ja sanjam i maštam o plovilu koje bi mi u potpunosti promenilo način života tako da 250 dana najmanje bukvalno živim na vodi.
Na žalost to se ne može sa čamcem od 7m i 2.5m širine.
Kad naguraš sve što ti treba ipak je to jako skupo, znači teško ispod 11m sa pravim kupatilom, WC-om, kuhinjom, dnevnim boravkom koji se otvara ka palubi, komandnim mostom, a Po mogućnosti FlyBidge, ili ti gornja paluba (ko je ima zna koje su to prednosti leti). Gomilom spremnika za stvari, strojarnica i obavezno dizel motor od 150-250hp, tankovi (gorivo, voda(pijaća/tehnička), fekalni). Grejanje, spoljni tuš i naravno da se iz čamca ipak može pecati. O spavaćoj sobi (master bedroom) i pomoćnoj spavaćoj sa 2 ležaja da ne divanim.

Lepo spavaj, lepo sanjaj.  :crybaby2: :uf:

maverick

To sto si ti nabrojao...ne zove se čamac vec rastava braka  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Mossi prodaje Oleg Deripaska svoj stari camac  :stripii:, taman za fishing.

mossi

Pa u početku bi to bio finansijki šok, posle bi išlo lakše.  :glasses9: :stripii:

mossi

Ja rekao: U penziju sa 40, otišao sa 44. Kažem čamac od 11+m sa 55. Videćemo.  :angry3: :occasion14:

DJ17

:red_indian: da li ce biti slike od ALUbel, da vidim i njihove modele? hvala...

Ivan Borojević

Citat: mossi  u Veljača 10, 2017, 17:35:12
Taj Ural 600 je jedan retko ružan čamac, po mom vidjenju stvari.
Onaj Apatinac što ga okači Kobac je baš extra čamac, uz "male" prepravke enterijera i kabine i zadnje palube i tako tih sitnica u nadgradnji.

I ja sanjam i maštam o plovilu koje bi mi u potpunosti promenilo način života tako da 250 dana najmanje bukvalno živim na vodi.
Na žalost to se ne može sa čamcem od 7m i 2.5m širine.
Kad naguraš sve što ti treba ipak je to jako skupo, znači teško ispod 11m sa pravim kupatilom, WC-om, kuhinjom, dnevnim boravkom koji se otvara ka palubi, komandnim mostom, a Po mogućnosti FlyBidge, ili ti gornja paluba (ko je ima zna koje su to prednosti leti). Gomilom spremnika za stvari, strojarnica i obavezno dizel motor od 150-250hp, tankovi (gorivo, voda(pijaća/tehnička), fekalni). Grejanje, spoljni tuš i naravno da se iz čamca ipak može pecati. O spavaćoj sobi (master bedroom) i pomoćnoj spavaćoj sa 2 ležaja da ne divanim.

Lepo spavaj, lepo sanjaj.  :crybaby2: :uf:
Ural je camac sa kabinom a ovaj drugi je dosta veci- oblika fiserman i puno skuplji a meni se ural iznimno svidja, pogotovo kabina koja je siroka jednostavna i funkcionalna a dimenzije su mu bar mislim duzina 6 m, u patosu 1.80 m, na stranicama 2.20 i stranica 80 cm, tezina oko 600 kg, negdje sam procitao. I svidja mi se jastog od pere, samo da je od aluminija, neznam kolko se krece cijena nacrta, jel mozda znas  Mosi.  :hi:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Perin čamac ima jako zanimljiv taban, ali mi se čamac opet ne svidja. (snimak sa mora, kad su ga dizali spuštali)
Hebiga, to ne znači da nije dobar, nego nije po mom ukusu.

Trebalo bi Peru nekako kontaktirati?!
On je projektovao korito sa nekim, ima ceo postupak izrade na YT.  :icon_thumright:
Izuzetno plitak gaz, ali mi taj špic ružan, ali jako lepo seče vodu i jako lepo ide.  :icon_thumright: :ok:

maverick

Kod nas je najbolje imati ravno dno....valova velikih nema..a pristajanje na pijesak tokom ljeta je olakšano i to jako jako puno...o stabilnosti da ne pričam...Po netu ima razno raznih izrada...rasporeda....za dvoje ljudi sve se moze fino strpati u 7.6 metara...pa malo produzenje krme zbog stacionarnog pecanja, malo spirun ...to bi u konacnici bilo preko svega 9 metara. Za sad mi nije nista problem do slobodno vrijeme...ali tko zna igram loto pa se mozda i ja ranije umirovim  :stripii:

maverick

ALU-BEL s kabinom...

Čamac zbog početka sezone još nije dovršen...sad je vani pa ce do proljeca biti kompletan....a majstor ce dati podatke oko velicine

maverick

ALU-BEL jedna od otvorenih verzija bez duplog dna koja bi trebala dok se riješi papirologija biti cijenom najpristupačnije plovilo na našem tržistu

tica

isti taj samo iz drugog kuta

Ivan Borojević

Za Dravu moze tabanas jer nema velikih valova ali za Dunav iskljucivo plitko v dno, jer ima puno brodova, Dunav nemiran itd. Aluma cro ima blago v korito ali za moj pojam bi trebalo jos vise v i to cijelom duzinom. A sto se tice duzine brodica, netreba preko 7 metara i jedno 2.20- 2.50 m sirine, to je optimalno za manju familiju. Manji brod- manji problem, veci brod- veci problem, znam iz iskustva. A tu je i placanje marine, odrzavanje i sto drugih pi.darija koje s manjim brodom nemas.

mossi

Nije to meni za familiju nego za mene.  :rofl2:
Ma sve se može na neko kraće vreme, ali od kad sam išao za Djerdap i video da su ljudi potpuno autonomni na čamcu/brodiću tj druga kuća.
E to se meni svidja samo što ne druga kuća nego prva kuća!

Ima lepih alu houseboat-a i to je u opciji jer imaju neprikosnoven konfor.

Taj mali AluBel(išće) je baš OK. Ali ravno (duplo) dno je ipak konfor, ako ništa više.  :icon_thumright: :ok: