Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

čikli

50 kn po metru vara majstor u petrijevima

mossi

Nije čamac sastavljen samo od varova.  :crybaby2:
Seckaj, kroji, brusi, buši, ....

miha

šime

Dečki danas bio u Neptunu i lega već prije izvadio čamac iz vode, naravno aluminijski, dno svo uvijeno,  užas, čamac sa 20 ks užas spor(orašje sa 15 ks ga obiđe kao da stoji)

retfala

maverick

Malo je dobrih čamaca od aluminija i malo je dobrih majstora koji ce to sve ukomponirati...prije ili kasnije svi se uviju do neke odredjene granice...od poznatih legalnih majstora jedino priznam rad majstora Brune, tj. firma Brumar....covjek je strastveni pecaros i zna što treba za dobar čamac, ima ozbiljnu firmu sa ozbiljnim deckima i adekvatan alat...ostalo su sve pokusaji da se napravi dobro i dugotrajno plovilo....
Dobar dio novih al čamac je savijen i nema sve ravnine jos prije samog pustanja u vodu...izmota se prilikom varenja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Da Maverick u prvu si , samo jedno da napomenem a to je da kod udarca(drvo , kamen ) aluminij ako je lošiji ostaje uvinut i evo problema kod hidrodinamike, jedini aluminij koji priznajem za proizvodnju čamaca je DUR AL ili dobro BIGOVANI(time ukručen )čamac.

Dr.Motte

Citat: Darko  u Veljača 04, 2013, 19:12:47
ako nađe nekog da mu izvari čamac za 2500 kn  :icon_thumright: , inače tko ga je radio sam rekao je da neće više nikad pravit čamac

To si potpuno u pravu! Ja i frend smo sebi ljetos pravili Al čamac od 6 m (on vario TIG-om) i isto tako smo se složili da ga ne bi ponovno pravili bar 5 godina :)
Super je to dok praviš ali tu ima posla neplaniranog koliko hoćeš osobito kad se ideje rađaju dok praviš. Samo na oblaganje tepiha na komore i bočne stranice smo potrošili 3 dana...
Ali druga strana medalje je kad ga napraviš, registriraš a onda porineš... e onda sve muke zaboraviš :)

maverick

almg3 ili almg5...svi materijali zahtjevaju odredjene vjestine, alate i strucnost
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

prije 5-6 god sam imao avanturu sa samogradnjom čamca i ta priča je zauvjek za mene završena.

šime

miha

upravo pristigla informacija 1800 kn samo za varenje 5m čamca. znači  sve komponente pripremljene i sljedi varenje

Grof

Gdje je ta cijena, meni je to zanimljivo s obzirom da imam sav materijal za 2500,00 kn a imam dogovoreno rezanje i savijanje u jednoj tvornici besplatno ili za neki simboličan iznos.
Tu je brate odmah iza panja

mossi

Grofe ajde budi pedantan pa sve piši i kad SVE bude gotovo, napiši koliko je koštalo.  :icon_scratch:
Na to dodaj i zavisne troškove tipa izgubljeno vreme, gorivo i telefon.  :icon_biggrin:

Grof

Ma prijatelju nije problem sve pisati samo se ja još trebam odlučiti, zasada mi se sve čini dobro, imam materijal za 2500,00 kn i vario ca za 1800,00 koliko je kolega gore napisao, imam besplatno rezanje i savijanje. Vidjet ćemo da li će sve tako ispasti
Tu je brate odmah iza panja