Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Filip_ZG

Ma plastika me ne zanima zbog ne mogućnosti broda non stop na vezu i zbog ne mogućnosti točno onoga što je zamišljeno imati na brodu i raspored istoga.

Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk

Rap

Kuzim,imas zamisao.Osobno imam iskustva na moru,lagani camac i to do 5 m i nije neko sretno rjesenje.Sretno u izradi i javi utiske.

alex7777

Nekad nije stvar u tome dali je Alu ili Plastika , nego sama izvedba camca ili kakogod osobno nisam jos vidio plasticni camac koji mi se svidja u svim kriterijima ( mislim na gotove camce) tako da alu camac prije i bolje mozes uskladit sa svojim zeljama tipa gabarita i sveg ostalog
taj camac takav i takav ko ce ti radit kalup za njega i mozda za nikog vise  :takoje: pricam o plastici , a alu camac smisli nacrtaj i pravi igraci to odrade  :hi:

maverick

Nedavno sam odlučio da zelim veci čamac...i tad se sve zakopliciralo...zelio sam vece plovilo da mogu otici sa zenom ili prijateljem na neku duzu voznju..Dravom...Dunavom....zelio sam da s tim čamcem pecam....i na kraju sam zelio da to sve skupa na nesto liči...da ima neki motor koji to moze terati bar brzinom kojom sam se vozio s manjim čamcem...znaci pedesetak ili koji kilometar vise .E sve je to tesko naći u plastici a da nije neki gliser...da nije neka jahtica koja kosta 70 tisuca eura...i da ne moram izdvojiti bar polovinu mjesecnih primanja za gorivo...To nije jednostavno ni napraviti u nekoj izvedbi kod majstora....ali ako imas neki koncept u glavi i tezis ka tome onda je lakse, vjerojatno kao ni ja neces postici sve sto si zelio ali dobar dio hoces i mozda budes zadovoljan s tim...a blue camo....vrh...meni omiljena boja....kakva je bila boja unutrasnjosti ako je izvana bila ta camo varijanta
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Citat: maverick  u Kolovoz 20, 2020, 22:42:35
Nedavno sam odlučio da zelim veci čamac...i tad se sve zakopliciralo...zelio sam vece plovilo da mogu otici sa zenom ili prijateljem na neku duzu voznju..Dravom...Dunavom....zelio sam da s tim čamcem pecam....i na kraju sam zelio da to sve skupa na nesto liči...da ima neki motor koji to moze terati bar brzinom kojom sam se vozio s manjim čamcem...znaci pedesetak ili koji kilometar vise .E sve je to tesko naći u plastici a da nije neki gliser...da nije neka jahtica koja kosta 70 tisuca eura...i da ne moram izdvojiti bar polovinu mjesecnih primanja za gorivo...To nije jednostavno ni napraviti u nekoj izvedbi kod majstora....ali ako imas neki koncept u glavi i tezis ka tome onda je lakse, vjerojatno kao ni ja neces postici sve sto si zelio ali dobar dio hoces i mozda budes zadovoljan s tim...a blue camo....vrh...meni omiljena boja....kakva je bila boja unutrasnjosti ako je izvana bila ta camo varijanta
Pajta a sta sam ja reko predhodni post upravo si ti isto rekao  :hi:

maverick

Ma da ali ja sam valjda u nekom prošlom životu bio žensko sto posto  :stripii:  stalno se nesto predomisljam..pa se usput prilagodjavam...pa ono...sta da ti kazem...sam sebe nekad nazivciram  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Filip_ZG

Citat: maverick  u Kolovoz 20, 2020, 22:42:35

Nesto me zeza Tapatalk i citati. Ali za Mavericka - iznutra koliko sam vidio je bilo komplet crna unutrašnjost. Pod u gumenom tepihu ili neka vrsta podloge, ostalo sve crno. Neka vizija mog čamca bi bila ovako nešto ili slične varijacije.

miha

ovo sliči na Kaletove uradke ....Alu-Vu .....

silure

Ozbiljna,ljepa ali i skupa igracka plovilo ovog tipa.. Recimo visa klasa

Filip_ZG

Citat: miha  u Kolovoz 21, 2020, 06:49:40
ovo sliči na Kaletove uradke ....Alu-Vu .....
Mislim da sam bas davno sam skinuo od nekud slike bas od Alu Vu da je to njegov čamac...nisam siguran ali mislim da je bas taj

Filip_ZG

Koju visinu bočne stranice bi uopće optimalno bilo staviti na takav čamac?

Ivan Borojević

Pripremi 20 000 eura za to, pola čamac a pola motor od 100 KS.

pajdo77

Poznanik dovukao takvog sa slike iznad iz Švice. Jak,visokih stranica. Tiska ga Yamaha 100 ks

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

silure

Visina 70 taman..jovice imas pravo,suma novca kompletic bi mogao kostati poprilicno,iako motor od 50-60ks bi odradio posao a i camac moze biti jeftiniji ako se ne ide dublje u neke opreme itd..ali ne bas jeftino svakako

Filip_ZG

Čamac uvijek može biti i drugačiji ali neka ona prava želja je ovo kao sa slike