Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Mislis li da je bolji od alunautike...vidim da je skuplji...Gledao sam ih jednom na sajmu u NS ali tad sam se lozio na jogurt amalazu pa nisam ni zagledao nesto previse u kvalitet izrade itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Moj čamac Varalica II, koštala je 1300€ ruke, materijal skoro 2000€, posle je bilo nekih sitnih dorada ne više od 300€

Znači total oko 3500€ Sa šajbnom i vratima od 4 dela, tvrdi krov, inox, bitve.. kaljužna, primer i antialgin.

Nije farban nadvodni deo, nije estetski lepotan. Ali su varovi kompletnog dna sa preklopom i duplim varom. Duplo dno sa 20x20 gredicama visine 6cm.

Što bi reko Ač, kad ti bude dosadno ti udaraj u obalu sa njim. I .. slaba ti je ta F25 za njega, a ja je kupio nema pola godine..

Farbanje nadvodnog dela je lepo i korisno, ali i skupo. Aluminijum prve godine blješti dok ne oksidira, pa posle bude mat i ok.

Pričali smo milion puta pre milion godina o aluminijum vs plastika i to je definitivno mrtva trka.

Ja volim i aluminijum i plastiku, a drvo možda i najviše.

Antialgini su uhlavnom za plastiku i gvoždje, alumijum baš ne vole. Kada se uzme čamac od skoro 6m 140-160 u tabanu, 180-200cm širine preko svega, pa kad ima i konzolu... Treba osim prikolice imati i radionicu sa dizalicom, treba tome prići, oprati ofarbati...

Moj čamac je radni, a ne paradni, držim ga čistim ali nije apoteka i često ima i peska, i primame i pobeglih glisti, nekad i krljušti, krvi.. sve se to opere i bude ok.

Plastika je manje vrela leti, manje hladna zimi. Lakše se farba i voli antialgin. Osetljivija na udar, osmozu....

Šta god za odabrati ako je kvalitet, skupo je.

Ja mogu moj čamac vezati, nasukati nosom na kamenu obalu.. što nekad i učinim. Bitno je da nema velikih talasa.

Godinama ubedjujem ženu da prodamo vikendicu (njenu) i da dodam koliko treba da se kupi brodić 10-12m, leto - zima, topla voda, brodsko kupatilo, full konfor, velika krmena terasa... Ništa od te priče... ne voli Dunav, da je more.. možda, a ni tad nisam siguran.

Danas je čamac sa motorom 50-60hp, sve novo kao nov autić.. 12+k€

Nije to nemoguća misija, pristojna plata, učešće i za 100-150€ mesečno se može kupiti san. San koji će biti upotrebljiv 10 meseci godišnje barem 10 godina.

Moj čamac ima 12 godina i osim sitnih udaraca sve je kao prvog dana. Od babe bi se mogla napraviti devojka za 500€.

Život je jedan i vrlo je kratak, svakim danom sve ga je manje. Ljudi se na kraju kaju što nešto nisu uradili za života, retko zbog nečega što jesu uradili.

Ko želi san, pravac prodavnica i banka..

Žetoni su da se troše.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Citat: maverick  u Listopad 07, 2021, 16:28:36
Mislis li da je bolji od alunautike...vidim da je skuplji...Gledao sam ih jednom na sajmu u NS ali tad sam se lozio na jogurt amalazu pa nisam ni zagledao nesto previse u kvalitet izrade itd itd

A ne znam ja to da odgovorim… Tajfun alunaitike i neke druge modele imaju moji drugari… Svi su apslotno zadovoljni… Ja o njemu uopste ne razmisljam, valjda zato sto je popularan a ne sto ima manu, ne znam za drugo objasnjenje..

Meni je taj Djena br 1 ALU camac…  I uopste verovatno i jedini koji bi uzeo, jer mi je plastika bolja ( za mene i moj odnos prema čamcu) … Zasto je to tako, pojma nemam… Nesto me radi kod tog camca vec godinama iako  je gvozdjurija…

Samo te cene danas, bas je onako… ne znam

maverick

Ma da...kontam...da nije bio Šimic u pitanju i ta njegova proizvodnja ne bih nikad ni ja vozio aluminij jer sam bio ljubitelj plastike....pa te tu razumijem...nesto ti se svidi i to moze proci...
Mossi, daaaa....zivot nema reprize...zivis sad, kad mozes...i dok mozes...kasnije to sve nece ni biti bitno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ma ja sam sretan zbog onoga tko uzima čamac ko da ja kupujem. Nije to svaki dan,pa kombinacije,pa koji motor gore,pa boja,ovo-ono. Leptirići su u trbuhu što kažu pisci ljubića i ja to razumijem. Al brate rođeni 7000 eura? Sad ja ne pratim cjene plovila i motora pa da me netko ne hvata za riječ ali u tu cifru ja mislim da stane neka plastika tipa akvaluks,dunas,tajmen,tandem i kako se već zovu svi ti čamci te gore motor od 25 ks od volje ti marka istog. Pa odavde ima 20-ak km do Dunava u prosjeku,od pice do guzice vez i mjesto ribolova. Nemaš pol sata vožnje i sad dati tu lovu za al čamac a ovako imaš komplet. Ajde da je kabina na tom aluminiju u toj cjeni pa još nekako,ovako kisneš i u aluminiju i u plastici samo što te plastika manje košta. Ja tvrdim da za jednog ribiča sa ovih prostora koji provede 95 posto vremena sam u čamcu godišnje nema potrebe za jačim kompletom od 25-30 konja plafon. To sasvim pristojno ide,komoditeta za solera dovoljno. Kažem,tako ja nekako razmišljam,ne mora nit bi valjalo da se pola općine slaže sa mnom ali zašto silit kartu kad je i ovaj komplet u cijeni samo al čamca sasvim ok za potrebe nas tu blizu Dunava.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

SMT

Danas komentarisemo kako smo pre 2-3 ili 4 godine na sajmu u Bg gledali Trackere… Ja sam one nabarene gledao tako bzv, niti je to za mene niti sam taj kalibar… Gledao sam one klot varijante, bez icega… Bilii su i za 4000 i za 5000 €… Neki John model ili tako nesto, i bili mi kao skupi…

Sad bih ga odmah uzeo, cak i ako ne paše za Dunav, bez  probe :stripii:

Jbt, neko ovde reče da je poskupeo aluminijum… Nisam ga shvatio ozbiljno :stripii: Tesko ce to biti povoljnije, čini mi se…

Djena, + min cotta + novi 60ks ( ili malo jači) = mnogo je… Iako to volimo…

Tu su BF i Honda izgleda samo za učešce… A lep taj BF iako nije :stripii:

pajdo77

Mislim da je bio negdje tekst kako tona aluminija otišla na 3000 dal eura-dolara i tome ima koji tjedan ako sam ja to dobro pročitao.

SMT

Nemaju dugo nove snimke… Verujem da ima dosta poboljsanja u odnosu na period od pre 5 god, mada je i to sve dobro… Ovaj prvi po mom ukusu

maverick

A gle...bez obzira na Pajdu ja tebe vidim u takom necemu..
:stripii:

pajdo77

Ma nisam ja anti protivan,nek vozi tko šta hoće,ja sam samo racionalan pa te čamce gledam razumom. Šta će mi npr 100 ks na šest metara da pređem Dravu i eventualno zabacim dva puta godišnje pet km od kuće? Nema potrebe za tim. Tako sam isto uvjeren da do dunava i pol sata vožnje koliko treba plastika i 20-25 ks odrađuju posao. Pa to ide 45-50 km/h,. Ako netko mora brže nek krene pol sata ranije.

DJ17

O ukusima se ne raspravlja, svako za sebe najolje zna sta voli i zeli... Po meni KS nikad dost, pogotovo ko voli vodu i uzivanje ne samo pecanje vec i vozanje, kupanje s porodicom, skijanje i to sve tu treba konja. Buckanje Soma, vertikal jig sve to trazio da se obidje dobar deo terena i jaci motor uvek mozes vozit sporije, a obrnuto nece da moze... :toothy9: Ko god moze da si priusti Alu camac nek ne razmislja previse, danas ti majstori stvarno ispune sve zelje i sloze camac koji si u glavi zamislis to mi je jedna velika prednost aluminija, sam biras duzinu i sirinu kud ces bolje... pajdo 77 ja iako sam momak imam tefon od 150€ i ne dam ni 1€ vise, a fala Bogu mogu si priustit skoro koji ocu, al me to ne zanima sve obavim s njim ko i kolega s onim telefonom od 1500€. Jbg. kolega peca sa obale :toothy9: ako me razumes...

pajdo77

Upravo si odgovorio na moju priču. Sa telefon6 od 100 eu obaviš razgovor kao i onaj sa telefonom od 500 eu. Tako bi i ja obavio isti posao sa čamcem od 3000 eu kao i onaj od 7000 eu. Isto bi nas voda zapljuskivala,kiša prala i sunce pržilo samo što bi meni ostalo 4000 eu u džepu. Meni ta računica štima.

retfala

Moj pajdo nista ti ne razumijes..pa jel ima nekakve razlike između 457.000e i 453.000e..po mom nema...sta ti mislis?   :stripii:

maverick

Meni je pola godine zivota na Dravi...pecanje je samo dio toga...ljeta...plaže...s suprugom...prijateljima...znanim i ne znanim junacima s pješčanih sprudova...Dani kupanja...rostilja...obilazaka sličnih destinacija od Želje do Belišća....moze to i s malim i s velikim čamcem...isto kao i automobil...moze sve isto i s Puntom kao i s nekim Karavanom...ali nekako kroz posao...koji ubija...kroz posao kod kuce koji ponekad isto ubija...jednostavno se ne pitam s čim se moze vec koliko si u tom trenu mogu najvise priustiti...Ali da se vratimo na temu...Mene zanima koliko je taj General tezak...koliko max konja ide gore...mislim da su dimenzije slične kao kod mene... :sha:

maverick