Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

maverick

Pa taj bi mogao i bez da mjenjas motor...tj samo Hondu nakacis na njega i teraj
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

U moje doba se ljudi hvalili time kako su jeftino prošli kupujući bilo pecaljku,rolnu,veslo,mi svi ljubomorni zato što je dao manje love nego mi. Danas se ljudi hvale time što je više love otišlo iz džepa. Druga vremena,drugi običaji izgleda.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Pre neki dan dobih iznenadni poziv iz "Alunautike", neko je odustao i imam "slot" pre kraja Decembra kako je originalno planirano.

Orijentaciono smo se sve dogovorili, biće to model "Fanatic", "V" korito jer nemam više kičmu za lupanje tabanaša po talasima, 6,0 x 1,25 (u podu). Unutrašnjost, boxovi, i sve ostalo će biti onako kako sam smislio prema svojim potrebama.

Bolest ne bira, pa je u planu zamena nove Yamahe 40 za 40/60 HETL (nagovorili me mangupi)

Danas idem na dodatni dogovor, i da dam neku kaparu...

Uskoro ću otvoriti posebnu temu o gradnji, project "Gremlin"...

:occasion14:

maverick

Čestitam na početku nove budalaštine... :laughing7: Neki dan pričam s Alu Bel...kaze ubijaju ga ti valovi po Dunavu, kako ne idem često bas ih i ne doživljavam, ali odem proslu nedjelju...pa to je bas dosta valova...sto brodovi ...sto čamci sve veci i sve brzi...od nekog udobnog jurenja 40-50 na sat nema nista tko je često na vodi, ako je tabanaš u pitanju...otpašće bubrezi skupa s drugim vitalnim organima... :stripii: Kaze Alu Bel da mu je slijedeci projekt neki s V dnom i nekom yamahicom sto plus ks  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Ja sam se preporodio što se tiče valova sa ovim čamcem ,nisam ni u snu sanjao da ta dva rubna biga mogu napraviti toliku razliku u rezanju valova!!

mossi

Gremline, čestitam na početku radova. Kao i na izboru motora..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

smudjoslav

Sto ljudi sto ćudi(kazu neki)...
Nekom je gušt dobar auto, nekom kuća, nekom komšinica...
Dakle ako neko ima dovoljno zetona kako ih vi zovete, da priusti sebi neko zadovoljsvo zasto bi ga ja kao pojedinac svojim subjektivnim misljenjem sprecavao u tome ako nemam bas neki valjan razlog za protiv?!?
Radujem se kada neko kupi nesto novo, bolje, modernije...Nisam zavidan (sem neke pozitivne zavisti)...
Recimo naj zavidniji sam recimo Mister No.-u sa njegovim vremenom koje provodi u prirodi i lepo to podeli sa nama na forumu....Dakle po meni to je trosenje slobodnog vremena na pravi nacin...Neko ce reci...Bas cu da se lomatam po bespucima Save po blatu, vucem jazavce sa sobom u prikolici, pijem cedevitu na kiši,  sedim slusam ptice i mrznem se u camcu...bolje da sednem u cetiri zida uzmem par limenki piva i gledam fudbal a pri tom ustedim pare za gorivo i mamce....
Ali opet to je moje subjektivno misljenje...
Da ne tupim previse, pitam ja one koji ovde govore da im je bolje da kupe neke camce od par hiljada € i da ostatak para stave u dzep...Pitanje glasi a za sta taj "visak" novaca koristite u dzepu narednih XY godina?!?

SMT

Ja nemam viska, uvek fali žetona…

Kapiram kad bih imao, možda najbolje za komšinicu… Manje se mrznes nego na vodi…

smudjoslav

...Ne mesaj zadovoljstvo i finansije... :stripii:
Stavio sam "visak" pod navodnike bas iz razloga koji si pomenuo...

Da ne kvarim temu vise(i onako ce me sajzika obrisati kao i uvek)...
Ðena je top camac ali Tracker je Tracker... :D

No

Citat: smudjoslav  u Listopad 08, 2021, 08:12:59
Sto ljudi sto ćudi(kazu neki)...
Nekom je gušt dobar auto, nekom kuća, nekom komšinica...
Dakle ako neko ima dovoljno zetona kako ih vi zovete, da priusti sebi neko zadovoljsvo zasto bi ga ja kao pojedinac svojim subjektivnim misljenjem sprecavao u tome ako nemam bas neki valjan razlog za protiv?!?
Radujem se kada neko kupi nesto novo, bolje, modernije...Nisam zavidan (sem neke pozitivne zavisti)...
Recimo naj zavidniji sam recimo Mister No.-u sa njegovim vremenom koje provodi u prirodi i lepo to podeli sa nama na forumu....Dakle po meni to je trosenje slobodnog vremena na pravi nacin...Neko ce reci...Bas cu da se lomatam po bespucima Save po blatu, vucem jazavce sa sobom u prikolici, pijem cedevitu na kiši,  sedim slusam ptice i mrznem se u camcu...bolje da sednem u cetiri zida uzmem par limenki piva i gledam fudbal a pri tom ustedim pare za gorivo i mamce....
Ali opet to je moje subjektivno misljenje...
Da ne tupim previse, pitam ja one koji ovde govore da im je bolje da kupe neke camce od par hiljada € i da ostatak para stave u dzep...Pitanje glasi a za sta taj "visak" novaca koristite u dzepu narednih XY godina?!?

Ajde kada sam već prozvan (  :eek:  još ne vjerujem da postoji netko, tko mi  zavidi  :stripii: :stripii: ( :occasion14:)), da ispalim koju  :uf:.

Kao i u svemu postoje ograničenja, uvjeti i čovjek, koji ih razumije ili pokušava razumjeti.

Meni ne igra veći motor jer jedva i ovaj nosam, a nosati ga moram kada dolazim i odlazim, jer ako ga ostavim u onoj pustoši, na čamcu, čuvari narodnih običaja  bi me spasili nosanja i odnijeli ga zauvijek.
Da vozam čamac svako pecanje je nemoguće jer nemam spust i ne trkelja mi se svaki tjedan po sto km u jednom pravcu vozati čamac na prikolici

Čamce si pravim sam
Slijedeći ako poživim će biti mješavina aluminija, plastike i drveta. Veseli me planiranje, izgradnja i korištenje takvoga čamca.

Ograničen sam sa novcem, vremena imam, a kažu da je vrijeme novac, pa onda pretapam   :stripii:

Načelno, da pecam negdje, gdje u blizini postoji marina ili da živim blizu rijeke i da mi igra flos, naravno da bi htio veći motor i veću autonomiju po pecanju nego što je imam sada.

Da mogu trčati 9 s na 100 m ne bi se tu s vama dopisivao na forumu, nego bi bio svjetski prvak

Sve je to kad bi, da bi, i nije razlog da zavidim ljudima koji mogu trčati 10 s na 100m i nije razlog da zavidim ljudima što mogu trčati tako brzo a nitko ih ne goni.

Radim što volim i trčim koliko mogu, sjedeći na barskoj stolici u čamcu

Ako voliš i možeš, trčiš.
Ako voliš i možeš, napraviš/ kupiš i uživaš. Nemam veze s tim ni ja ni nitko drugi.
Priča - za te novce si mogao kupiti ovo i još ti ostane, je ravna savjetovanju Usaina Bolta da trči sa pola mogućnosti 
U prevodu nema smisla
Uživam gledajući ljude sa lijepim, čistim, čamcima i moćnim motorima, kao što uživam gledajući Bolta na stazi.

Kada smo kod ljubomore,  ljubomoran sam i ja, na čiste čamce i pecanje u patikama. Ulazim i izlazim x puta dnevno i navučem blata da mi bude zlo ali... zato često koristim džoger za pranje poda u čamcu
(trenutno gradim neke stepenice da se riješim blata, nadam se da će upaliti)

smudjoslav

Nista ti tu nisi napisao drugacije od mene....Samo sto sto tvoje zvuci lepse i ima vise smisla... :stripii:

P.S. Garantujem da nisam jedini koji ti zavidi... :hi:

mossi

+1

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Gremlin

Hvala svima na lepim željama...

Maverick je napisao najtačniju čestitku: "Čestitam na početku nove budalaštine" :stripii:

Eto ne znam da li mi je sve ovo zaista trebalo, pošto već imam pristojan čamac, neko bi rekoa da sam lud, znam ja to, ali jednom se živi, pare ne mogu da ponesem na onaj svet.

Imam 55 godina, neću živeti 400 godina kao kornjača sa Galapagosa, pojavio se neki mali "višak" para, pošto je kičma problematična, lov je ispao iz igre, puške i oprema se polako rasprodaju i preusmeravaju u malo bolji "V" čamac, baš zbog te kičme, jer ubi me lupanje tabanaša po talasima, i džabe mi fizikalne, kad sve što oni poprave, Dunav pokvari očas posla.

U principu se nešto ne luksuziram sa gardarobom, krpicama, satovima, avionima, kamionima, kolima, putovanjima po Bahamima i Sejšelima, i šta ti ja znam čime još - živimo normalno, a ideja mi je da napravim taj čamac prilagođen mojim potrebama, i koji će mi trajati dok budem mogao da pecam.

Uskoro sledi prvi report sa mesta zločina, iz "Alunautike"...

Stay tuned...

:occasion14:

ivan 84

Citat: mlb  u Listopad 08, 2021, 08:01:13
Ja sam se preporodio što se tiče valova sa ovim čamcem ,nisam ni u snu sanjao da ta dva rubna biga mogu napraviti toliku razliku u rezanju valova!!
Na podu ili na stranici?
I tata bi sine...