Prepravke na plovilima

Autor maverick, Srpanj 07, 2013, 13:42:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Jedan od trenutno najeksponiranijih proizvođača kod nas nedavno je izbacio sliku spojlera kao dodatak  vec postojecem plovilu da bi mogao koristiti vece motore i sam čamac natjerati u glisiranje....Naime  sve se odvija na moru...kod nas ta priča na rijekeama nije aktuelna .

Ako malo pogledamo dno s tim spojlerom...sta vidimo....pramac u V koji zavrsava na ravno.....i sve u svemu izgleda kao ona drvena klompa oli ti papuča.....U stvari htio sam kroz slike pokazati koliko se ljudi trude da naprave sto brze plovilo...da pocesto zaborave na estetiku...a jos veci problem, drugi to kupuju jer nemaju izbora  :thumbsup:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

lakše se popet u čamac ...netrebaš lotre ... :toothy9:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Prva preinaka je isla do samog kraja čamca gdje počinje taj spojler...pa im se valjda opet propinjao na vecim motorima...na jednoj slici se vidi gdje je nadogradjen spojler i sam taj dio spojlera kosta 1000 eura.... :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

:icon_salut: po meni takva poludeplasmanska korita su bezveze, idu 15 tak kmh brze od deplasmanskog korita, a prepravke kostaju brdo para. Ako hoces glisirat onda kupis gliser, sa ili bez kabine ili neki otvoreni fiserman za pecanje i to je to. :thumbsup:

zvona

http://www.myalbum.com/Invitation=SVFVJVPY

molim kolege da pogledate album od čamca..kupio bih ga pa malo doradio.. dobio bih ga za 1000kn jer smo kolege.. dužina 5.95m širina u podu 1m.. gore 1.50cm.. dubina 45cm.

maverick

Ako znas nesto da radis od tog posla za sitne pare se da srediti  :thumbsup:

zvona

za 500kn ga dobivam..iskreno nemam pojma..komsija zna s drvetom..nadam se da bi on mogo nesto odradit. sta bih trebao ovako okvirno napravit?

papiri su jos od bivse jna znači staro..ali ima te papire od registracije..ali odjavljeno je sve. kako s tm..prepisanija itd?

Ivan Borojević

:occasion14: svasta sam se nagledao na slicnim forumima o camcima, ali tvoj camac je ubedljivo najgore ocuvan. U principu sve se moze srediti sa koferom novca, ako nemas taj kofer ne pocinji. Moj ti je dobronamjeran savjet NE KUPUJ taj camac. Za taj novac i novac koji ulozis na sredjivanje mozes kupit dobar cikli, a o cuvanju zivaca da ti negovorim.  :occasion14:
ovo je bio nekad moj camac, prodo sam ga davno u Topolje sad se voza po dunavcu. Imao sam i metalnih i plasticnih, i od spera ma svakakvih. Ti razmisli, ja sam ti reko. :occasion14:

zvona

Odustajem od njega definitovno..neisplati se da..premda bi ga mozda dobio i za manje od 500kn..razmisljam o mini sharku..neznam kakav je on za savu i kako se ponasa posto je 2.60m  duzine..pokusavsm naci nesto do 250E..

silure

Jovicabor ti je sve rekao...iskreno koliko bi u to ulozio zivaca i novaca...a da dodas 1000kn kupis limenjaka kojim se mozes koju godinu sluzit dok nedode nesto bolje...slicno sam i ja postupio...prvi mi je bio kao korito za svinje...drugi je vec licio na camac cak bio ok...sada imam donekle simpatican i puno bolji camac a za koju godinu ce valda biti  neka pila poput jb30...nemoj uzimat bas bilo sto...skupi malo love i za prvu ruku nesto jeftino a da i sluzi...shark na savi bi svakako posluzio i mislim da bi za pocetak bio zadovoljan...i sretan jer je to ok camcic iako se da naci i super shark koji je malo veci a da se nas za malo love...a za koju godinu onda skupis za veci i tako zauvijek...

Ivan Borojević

:occasion14: ni za boga miloga nemoj sarka, taj mali je za bare, ne za rijeke, bolje sacekaj pa jos malo ustedi, vec za 3000 kn, mozes naci nesto bez puno ulaganja i zahebancije. Pazi da ti kazem nesto, plastikaneri tipa elana 401, veceg sarka i sl. do 4 m. sa slabim motorom neidu nikako tj. sporo jer guraju vodu jer su kratki. Oni moraju imat jace motore da izglisiraju, uglavnom na deplasmanska korita idu slabiji motori jer manje vuku vodu za sobom, deplasmansko korito ces prepoznati po tome sto zadnji kraj camca je malo savijen na gore nije ravan. Ja bi ti od jeftinijih plastikanera preporucio Orasje camac za manje motore, a kad kupis jaci motor onda malo ojacas na njemu krmeno zrcalo na ga ne rasturi. Orasje ti se krecu oko 5000 kn.  :occasion14:

maverick

A sta ste ga uplasili.... :icon_biggrin: takvi camci kod mene jos i plove....mada koliko sam ja njega shvatio on bi malo i curice vozao u camcu a taj sigurno nije zato....mada kokice cim su na vodi momentalno budu spremne za rekreaciju  :toothy12:

silure

:thumbsup:mini shark je stvarno za bare super shark je malo stabilniji i za metar duzi...ali svakako poslusaj ove starije mornare ipak imaju vise iskustva u plovidbi i znaju dati jako korisne savijete... :occasion14:

Greys

Elan 401 imam, i sa 15ks ide lijepo. Orašje sam se vozio sam kolegom i to leti (doduše pila je brdo konja je gore). Shark sam razmišljao uzet ili ne, super shark 3.30metra. U svakom slučaju, ne srljaj, nežuri, čeka svatove, ako šta ostane para bit će za čamac  :icon_biggrin:

silure

Moze jedno pitanje nevezano za temu...da ne otvaram novu temu bezveze...na koju stranu da ispisem broj registracije na camcu dali je to svejedno i dali je dosta samo na jednoj strani napisati br...znam samo da mora biti na prednjoj strani prvoj trecini camca ali mora li s obje strane...nadam se da nemora jer sam napiso na jednoj strani i neda mi se vise ali ako se mora mora se... :icon_scratch: