vertikala

Autor genjura, Srpanj 24, 2013, 22:00:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

za početak probaj preko spruda ....tu nečeš zapinjat
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

zvona

A jbg kugla nisam ni ja al vrijedi probat..uzmem 1km terena di znam da bi trebo bit smuđ i taj kilometar prođem 5-6 puta i dobro..a na.tom potezu je voda sporija pa se komotno jednom dvaput mogu vratit veslom..mozda cak i danas odem probat

Kugla

Preko spruda kažeš  :sha: za vježbati kontam ali loviti  :no:

maverick

Sad da ne pametujem...ali sto bi rekao kum...sva krupna riba je na sprudu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

umpahpah

sta ti i rj znate!!??? valjda kuglager zna di smuki pajki!!!

Kugla

Ja ne sumnjam u to da je krupna riba na sprudu, i lovio sam lijepo na sprudovima ali naveće i u rano jutro, po danu nisam eksperimentirao po sprudovima, kontao sam da se po danu riba skriva u večoj dubini, ako griješim ok pa zato i postoji forum da razmjenimo iskustva. U svakom slučaju hvala na savjetima.
Ja sam mislio na vertikalu po danu u pol bijela dana, ne naveće.

maverick

Radim vertikalu počesto....i jedan od zadnjih velikih smuđeva je ulovljen na vertikalu....samo i tu kao i u bilo kojem vidu ribolova ne treba biti puno pametan....treba biti uporan....treba kombinirati umjetne mamce i kedera...pogotovo kad su dvojica u čamcu....no međutim...sto se tice drave...vidim da svi imaju jednu veliku gresku kad pecaju....a to je kolicina terena koja se pretrazi....ja na vertikalu u najmanjem obliku opalim deset kilometara, kao i kad buckam...kao i kad jigam....i to mi je neki minimum....tako je i kad muvam....i to je ono kad kazem da je pecanje rudarski posao ako zelis konstantno loviti.....mozda netko zna i uz manje posla...ali ja jbg neznam...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Srpanj 13, 2014, 10:51:03
Sad da ne pametujem...[color=black]ali sto bi rekao kum...sva krupna riba je na sprudu[/color]  :ok:

mali ispravak "nije uvjek na sprudu " ali sigurno dođe na njega

maverick

Jbg...i to se podrazumijeva hehr

rj

nego jel radi ko vertikalu sa glavinjarom

maverick

Zadnji par puta...zahaklao deveriku...a dalje ni udarca

Kugla

Baš to na spud uvijek dođe riba da se hrani, a što se tiće terena, što ga se više pretraži veće su šanse za ulov to svakako, kako se još učim nekim zahvatima sa čamcem manji teren pretražim. U svakom slučaju hvala na svakom savjetu i susjedu i RJ-u.

kockar

Probao ja glavinjarom, vert. iako sam u camcu u proseku svaki dvadeseti izlazak, oce stuka, oce sitan smudj.
Pesak ivica plovnog puta.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

voja

Jedan mali savet za kolege koji su sveži u ovom sportu a vezano za vertikalu po nezgodnom kamenitom dnu punom prelaza,rupa,ostrog kamenja a u cilju uživancije i manjeg nerviranja zbog kačenja, koristite jig glave i do 30% teže jer se dosta brže reaguje.Kontra logici kada smo usidreni i vučemo ka sebi  :hi:

maverick

Ja skoro uvijek koristim predimenzonirane glave na vertikalu....i dizanje i spustanje kontroliram stapom....tako mu dam zivota onako kako bih to ja zelio a struna mi je uvijek okomita na vodu pa stignem odraditi skokove i lijevo i desno od plovila