Honda

Autor Tićo, Studeni 20, 2012, 16:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

a to su mokri snovi  :toothy9:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Neko je prije spomenuo da 4t motori nece izdurati 10 i vise godina, nece ako se pravilno ne servisiraju, i ako ih silujete stalno na pun gas, pa ni covjek nemoze sprintat 40 km, vec samo 100m. Kad se kupuje motor treba se razmisljat mozgom a ne srcem.Prvo kolko novaca imas, za cega ti treba, sta ce gurati koliko godina ce to gurati, ko ce ga servisirati, koliko goriva potrosi, nije to sam tak. Puno ljudi se zafrknu pa kupe neadekvatan motor i sta onda s njim, a svi znate da je danas tesko prodati bilo sto a ne motor za camac, ja sam imo isto tomosa 4, ako se redovito odrzava nema problema, pali i vozi. Eh da, evo slike od moje honde 4t 6ks sa 2 cil. motor je 1999g,ocuvan i nebi ga dao za novi od 6 ks.Prije je guro zelenka s kabinom od 160kg. a sad gura brodic od tone i jos ce trajati i trajati, promijenio sam remen, impeler, ulja i vozi. Impeler promijenim svake 3 godine i miran sam, triput ga utjeras u pijesak i on se vec nacne, a naizgled sve dobro. Odrzavajte motore i vozit ce te se dugo,dugo. :icon_thumright: :occasion14:

maverick

Uvjeren sam da su stariji brandirani motori poput te honde iznimno kvalitetni...a svakako je danas tesko uzeti ono bas sto ti treba jer cijene su visoke za nase standarde i ljudi se snalaze na razno razne nacine...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

davor99

Da ti stariji kockasti su stvarno nepoderivi. No ako pogledate konstrukciju nove Honde i usporedite li ju sa Yamahom vidjećete  jedan veliki nedostatak kod Honde. Naime ona nema klasične lezajeve na radilici nego je naprvljena slično kao i Brigs motor radilica se vrti u kučištu i kad se to zezne popravka nema, dok Yamaha ima klasične lezajeve pa kad se to istroši stavite nove . Ovdi se radi o motorima od 20 ks druge nisam usporedivao.
Ja bih u toj klasi dao prednost Yamahi
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

na 20 ks se mjenjaju lezajevi...susjed mi je bas radio generalku nedavno , na hondi

Ivan Borojević

Neznam ko sta ima od lezajeva al imam i hondu i jamahu i motori su odlicni, neznam koji je bolje kvalitete, al ako ih redovito odrzavate moraju da traju. :icon_thumright:

Tićo

Kada govorimo o motorima od 20 ks tu Yamaha nema šta da traži sa Hondom, o ležajevima u radilici neznam ništa, ali što se tiče potrošnje i snage Honda je u velikoj prednosti.  :icon_thumright:

maverick

U klasi 20 ks i mercury i tohatsu su puno bolji od honde, a yamaha pogotovo...Konkretno kod nas u Osijeku dvadesetki hondi ima dosta ali jedan veliki dio je bio na generalki u prvih par godina...znaci u krugu od 5 km od mene 3 su prosle godine morale na izmjenu klipa i karika....

Tićo

Vidiš kod nas u Apatinu i okolini je skroz druga priča.

maverick

Iskreno ja sam do ove godine bio sasvim drugog ubjednja dok s kolegom nismo nosili motor na finu obradu....pa kad nam je covjek pokazao koliko je radio blokova na njima ove godine, ostao sam sokiran...ipak su s nase strane dugotrajna putovanja po jednom pecanju i najmanja pogreska u sklopu nakraju izadje na vidjelo....ali da ne bude da je ovo najlosiji a ono najgori ili najbolji motor, uvjerenja sam da i drugi idu na popravke samo se ne prica toliko o tome...

silure

citajuci o motorima i kojekakvim motorima bio sam uvjeren da je honda br 1 yamaha br 2 po izdrzljivosti i kvalitete....malo znam o njima jer moja yamaha je stara pa je to nesto drugo...iako mi se cini po izjavama da honde puno malo trose a i da su masivnije od yamahe...mozda se cini zbog plastike :icon_scratch:  no kako jovicabor kaze ipak mora biti nesto i u odrzavanju...neki misle kupim novi motor pa ga 5god netreba ni skinuti sa plovila samo gas...

Tićo

Ima i u tome nešto, mislim da je održavanje dosta bitno, a i kako se čovek odnosi prema motoru, npr napolju par stepeni ti upališ motor i odma pun gas e to neće valjati, a takvih ima dosta...

maverick

Upravo i to...svoje se treba paziti...kao i automobil kao i sve ostalo....

Kugla

Pazim svoj motorček više nego na sebe!  :icon_thumright:

pampasexpress

Citat: maverick  u Listopad 27, 2013, 13:12:21
U klasi 20 ks i mercury i tohatsu su puno bolji od honde, a yamaha pogotovo...Konkretno kod nas u Osijeku dvadesetki hondi ima dosta ali jedan veliki dio je bio na generalki u prvih par godina...znaci u krugu od 5 km od mene 3 su prosle godine morale na izmjenu klipa i karika....

koliko je meni poznato i koliko sam informiran,,, stari mercury je bas u toj klasi 20 imao ugradjenu masinu baziranu na osnovi yamaha F15/20 (bundeva) dok je sve ostalo bilo mercury a ovi novije proizvodnje F25/30 imaju osnovu tohatsu,,,pa cak i peta,,,,
a sto se tice generalki to je vec diskutabilno jer zavisi radi li se o novim ili polovnim motorima (a poznato nam je koliko je na trzistu "cura za udaju" ) a i individualno je jer kako je vec receno , mnogo zavisi i od samog vlasnika,,,jel ga ganjao neki huligan i vadio mu dusu ili je bio u kulturnoj uporabi,,,

Citat: maverick  u Listopad 27, 2013, 13:26:07
....ali da ne bude da je ovo najlosiji a ono najgori ili najbolji motor, uvjerenja sam da i drugi idu na popravke samo se ne prica toliko o tome...

ovo je ipak najbolji komentar po mom skromnom misljenju,,,

a sto se tice tohatsu-a , poznato mi je da ima najmanje ugradjenih plasticnih dijelova , od najmanjih kukica , kopci , spojki , rucica i sl. dijelova,,,, nisu sparali !
pravilo je da nema pravila