Honda

Autor Tićo, Studeni 20, 2012, 16:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Mama nek mu menja ulje u motoru na svakih 6 meseci.
100 sati rada OK. Ili godinu dana, šta pre dodje -  kao na Yamahi.  :ok:

šajzika

Slazem se . Jedino nisam nasao na koliko se remen mjenja .
Audentes fortuna iuvat

Ervin

Naravno, svaki normalan majstor to preporučuje. Ovaj moj je ovlašćen za Hondu i ne spominje nikakvih 6 meseci. Jednom godišnje se odradi i gotovo. Naravno češće bi ga servisirao da imam više radnih sati, ali ovako dok nemam redovan zimski vez, ni ne mogu da naguram mnogo...

maverick

Filter 5 eura..dvije l ulja 10.. nemoj hebat...mozes ga mijenjati sam tri puta godisnje  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ervin

To si u pravu, ali pošto je realna potreba da se menja jednom godišnje, bolje da odnesem majstoru nek se on macka, a u isto vreme mi proveri/našteluje i ostale stvari u koje se ja ne razumem... Ende.

rj

jel si siguran da je promjenio ulje ?
ja imam izuzetno loše iskustvo sa "majstorima"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šajzika

osobno mislim da je najbolje sve sam radit,
nije mi problem ulje u motoru i filtere zamjenit, al ono ulje u peti nisam nikad volio mjenjat,
sad imam mavericka kojem vjerujem  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Ervin

@rj
Na svu sreću ovaj nije "majstor"...
Imam i ja iskustva sa raznim specijalcima. Jedan od njih uopšte nije znao da sastavi karburator, a motor nam je vratio bez da ga je isprobao. Naravno kod njega smo samo jednom bili, a na njegovu sreću nije nam naplatio "uslugu"! :stripii: :toothy9:

maverick

Kad covjek radi dogodi se svasta..i pogrijesi se...te sitne stvari poput servisa moglo bi se nauciti vrlo brzo i em si siguran em te jeftinije izadje. Naravno tko ima sklonosti prema nekom sarafanju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Citat: šajzika  u Travanj 06, 2016, 18:41:38
osobno mislim da je najbolje sve sam radit,
nije mi problem ulje u motoru i filtere zamjenit, al ono ulje u peti nisam nikad volio mjenjat,
sad imam mavericka kojem vjerujem  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Ponekad je najteže odvrnuti filter ulja, ali i to ide ako se ima alat.
Zamena ulja u peti je takodje mačji kašalj ako se kupi kit za zamenu ulja,
kit je kita - šraf adapter jaka *uda. tako da možeš ušrafiti "pumpu na donju rupu,
zatim pumpaš dok ulje ne krene na gornju, zavrneš šraf gornji pa donji..   :takoje: :ok:

Ups ..  :red_indian: opet sam ti uzo lebac .. pardon antialgin!  :rofl2: :stripii:

Koliko je kod vas originalna yamahina ručna pumpica za girivo ..
Danas sam jako teško postigao pritisak u crevu.. a možda nije do njega nego do nekih konektora ?!  :BangHead:
Kad sam vozio sa  skinutom kapom motora da vidim dal mi se puni filter za godivo.. da ne bi ostao na sred Dunava.  :tongue3:

maverick

Ma ne uzimaš lebac...ne živim od toga posla, a  ionako imam previše...i tko god ima neke volje uvijek pokazem i pomognem da odradi sam  :ok: pumpa za ulje u peti kosta mozda 100 kuna...15 plus minu eura...a orginal pumpica...a ne znam...nisam dugo kupovao

šajzika

Marijo , eo cisto da ponovis gradivo  :stripii:
kad budemo radili  :mt1032: :hi:

razlika izmedju 10 i 15,20 ks je samo u promjeru impelera  :glasses9:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Kod tebe sigurno nece ici tako jednostavno  :stripii:

mlb

maverick