Honda

Autor Tićo, Studeni 20, 2012, 16:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Bolje je raditi prije pauze u korištenju...jer ako stoji, puno je bolje da stoji s novim uljem...Zato ništa ne diraj...obavjestiću te kad bude vrijeme  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

:stripii: onda kad zavrsi sezona kupanja.
Audentes fortuna iuvat

željkož

nije još ni počela  :stripii: :stripii:

mossi

Citat: maverick  u Svibanj 14, 2017, 14:48:14
Bolje je raditi prije pauze u korištenju...jer ako stoji, puno je bolje da stoji s novim uljem...Zato ništa ne diraj...obavjestiću te kad bude vrijeme  :ok:

Zašto? Pa nije friteza iz restorana gde ulje menjaju jednom mesečno kad se užegne i 8 od 10 gostiju ima gorušicu i kiselinu?

Ja sam kontraš, ja menjam ulje na početku sezone, obično u ovo vreme.  :BangHead: :glasses9: :rofl2:

maverick

Preporuka pojedinih proizvodjaca VB je da se ulje mjenja na kraju sezone...e sad jbg...znam ja da si ti kontraš..zato i jesam dobar s tobom   :stripii: :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

mossi

Nikad ne sipam neko djubre od ulja, obično to bude neko preporučeno, u višoj klasi.

Pošto imam jako malo radnih sati na preko 4000 obrtaja, možda 10-tak godišnje sve ostalo vreme se vrtim na do 2000 obrtaja,
znači brzinama od 12-15km/h pa i sporije .. laganini a imam 25hp 4t.

Kad sam 2009 išao na put od 1000 km sipao sam ulje pre polaska i kontrolisao ga na svakih par dana.
Po povrtaku nakon 100 sati rada i 1000km, ulje je bilo kao da sam ga juče stavio.

Ja menjam jednom godišnje  u proleće, ali većina vas pegla 4000+ rpm 80% vremena.
Pa pretpostavljam da moja i vaša priča nisu iste, a samim tim ni ulje nije u istom stanju tamo 11-12 mesecu ili kad već završavate sezonu.

:hi:

šajzika

Sto sam citao, jedan odrazloga mjenjanja ulja nakon sezone pred zimu je taj ako ima malo vode u peti , pri minusima se moze ledit, dovest do lagane ekspanzije i ostetit nesto u mjenjacu.
Audentes fortuna iuvat

Stepa

Cca 10 god koristim filter ulja od Kie Pride na Hondu 20 4T i nemam problema,na Yamahe 15-20 isto ugrađivao taj filter oko 25-30 kn košta.
Imam taj motor oko 12 godina prosle promijenio zupčasti remen bio još kao nov,malo radnih sati cca 20-25 izlazaka puta sat dva puta godine ništa.Neiskorišten
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Darkobozuric

Na yamhu 25 4t ide filter nisana almere 1,5 1,3 japan parts  15208 _65F00

majstor

To je isti filter kao i na Kia vozilima. Paše na japanske benzince.  :hi: navoj 20 x 1,5 mm, promjer gumice 61,5 mm>

bibac

U planu je kupovina ovakve honde, polovne, interesuju me pozitivna i najvise negativna iskustva. Na sta najvise obratiti paznju kod kupovine?

Hvala.

majstor

Imao sam je hondu 5, 4t, 2008. godina, duga osovina pa sam je posudio prije jedno 5 godina :sha: Sad sam se sjetio kad sam vidio sliku. Mislim da znam kome, samo treba vidjeti jel živa. :eek: :takoje:

maverick

Što se tice tih malih motora...jedni kukaju drugi s kunu u njih...po meni te male honde su ok, za neke nase izlete...ionako s tim neces na neki daleki put svai dan...bar mislim...mada radije bih ako je polovno u pitanju lovio neki dvotaktni motor..jer osim sto je puno jednostavniji, izdrzljiviji...laksi za transport zbog polozaja...itd itd...ali svakako gledaj da nije nesto sto je bilo na moru i sto u oglasu pise vrlo malo ili nikako koristen jer je bio pomocni...

bibac

Citat: maverick  u Kolovoz 01, 2017, 10:26:29
Što se tice tih malih motora...jedni kukaju drugi s kunu u njih...po meni te male honde su ok, za neke nase izlete...ionako s tim neces na neki daleki put svai dan...bar mislim...mada radije bih ako je polovno u pitanju lovio neki dvotaktni motor..jer osim sto je puno jednostavniji, izdrzljiviji...laksi za transport zbog polozaja...itd itd...ali svakako gledaj da nije nesto sto je bilo na moru i sto u oglasu pise vrlo malo ili nikako koristen jer je bio pomocni...

Trolling na jezeru, camac elan....ne treba mi nista jace od 5 ks, niski obrtaji, najbitnije mi je vodeno hladjenje. Tomos tu nije bas briljirao, zato sam ga se rijesio.
U principu bice koristen samo vikendom u toku sezone trollinga koja traje 3 mjeseca.