XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bole 78

..imam 60gr-ca i to je po mom misljenju odlican za stap za vobler :notworthy: medjutim meni nije legao za jigovanje iako sam mu posvetio dosta vremena na vodi. Verovatno je sa 100gr druga prica kad je jigovanje u pitanju...

Brus

Ja sam moju prvu 60-o gramku uzeo za varkanje smuđeva na Moravi. Pokazala mi se i više nego idealno i za džigovanje i za voblerisanje. Na Moravi varaličarim isključivo sa obale koja je neretko obrasla pa mi je dužina 60-o gramke idealna. Koristim olovne glave u rasponu težina od 3 do 15 grama pa mi je i za takav vid džigovanja idealna. Smuđevi su u proseku veoma krupni i najčešće udaraju uz samu obali što bi mi rekli "na dužinu štapa" pored prepreka pa mi je potrebna snaga štapa da zaustavim smuđa da se ne dokopa prepreke i elastičnost štapa da smuđ ne ispravi udicu na potpuno zategnutom drilu mašinice. Sve to mi je prižila 60-o gramka. Jaka i žilava pa mi pruža potpunu sigurnost u borbi sa smuđevima.
Ove jeseni sam ulovio baš dosta smuđeva na Moravi i sem jednog ispravljanja neke buđave troke bez povratne kukice nisam imao spadanja. I taj ne bi spao da nisam bio lenj i promenio trokraku.
Naravno nije ta XZoga Mastery 8'5'' 60gr svemoguća.
Zbog toga ih imam još nekoliko u različitim dužinama i težinama bacanja pa pokrivam bukvalno sve situacije na vodama bilo da je u pitanju Morava, Dunav ili neko od jezera na kojima varaličarim.

Brus

E ovo je moja sledeća XZoga koju ću kupiti

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

genjura

:confused3: kakvo divljanje ,neki opasan štap  :icon_biggrin:

Brus

Ova je Taka Pi 7523 7'5'' 150gr.

Evo još jednog videa sa tim štapom.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Brus

Ovako gledajuđi ove snimke i meni deluje opako.
Zato sam se i odlučio da naručim par komada ovih Taka Pi 7523 za mene i ortaka.
Inače nabavna cena ovih štapova je poprilično visoka pa nisam želeo da naručujem više komada dok ih mi ne isprobamo i potvrdimo kvalitet u odnosu na cenu.
Čim mi stignu postaviću fotografije.

TonyC

Ovaj drugi video , strašno , baš gadno za gledat kad mu podvije štap pod čamac . Extra jak !!!!!!!  :notworthy:

Brus

Letos sam na Dunavu imao sličnu situaciju.
Vertikalisao sam smuđa XZogom Ja-S 2,75m 100gr. Na Aspire 4000 bio je namotan PP 15lb. U jednom momentu kao da sam zapeo za dno ali je posle par sekundi to dno krenulo naglo pod čamac. Bio sam dovoljno pribran da odmah ustanem inače bi blankom pipnuo ivicu čamca i štap verovatno nebi preživeo. Na moju sreću som je ispravio relativno jaku worm udicu i spasio me daljih muka.
E baš zbog takvih situacija rešio sam da kupim jednu Taka Pi 7523.
Inače sa ovom XZogom Ja-s 2,75m 100gr sam na Dunavu vertikališući iz čamca sa lakoćom i za svega 20-30 sekundi vadio somove teške 10-ak kilograma iz dubine 20+ metara.
Postaviću i jedan takav snimak čim ga prebacim na YT.

maverick

s tom stogramkom imao sam polsatnu borbu prije nego je pukla udica.....vecinu vrmena je bila u vodi do role....mislio ako sad ne pukne nece nikad....mrcina je otisla u svom smjeru ja u svom...stap za silovanje u svim smjerovima....

retfala

genjura

a da li se mogu kupovati samo blankovi xzoge npr onaj jap style 2,70 100gr
JA-S90MH2   275cm   S   2   Max 100g   FAST   275g   -   99,00%

Brus

Pokušao sam da uvezem samo blankove ali su mi iz XZoge rekli da to nije moguće. Možda je neki drugi zastupnik imao više sreće od mene. U svakom slučaju i gotovi štapovi su zadovoljili sve moje, ne male, kriterijume.
Uskoro bi trebalo da mi stignu i neke nove serije štapova pa ću Vam ih predstaviti.

maverick

pa da oprema je izuzetno kvalitetna...tesko da bi se tu nesto trebalo mijenjati...