XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

ima ovde ali samo 2 modela različitih dimenzija ali jakoooo
http://rodbuildingstudio.com/index.php?oldal=index

river

Citat: Brus  u Studeni 25, 2012, 18:47:39
Ova je Taka Pi 7523 7'5'' 150gr.

Evo još jednog videa sa tim štapom.

uhaaa....za ovo treba i mašina...minimum Stella 8000 PG  :be happy:

Brus

Gnjura druže nije problem nabaviti Taka blankove. E sad sasvim je druga priča o ovim Mastery blankovima.

BORKO

Moji su CRVENI METALIC XZoge ; MA-S85, 2,55m do 60g, + RedArc 10400,  pa  MA-S100 3m, do 150 g nekad sa Penn Slamer 360, a nekad sa Penn Sargus 5000...

(edit: na intervenciju g. alexdja , "produžio" sam štap od 60g  heheheh)
Ðe ronimo ?

alexdja

Ta MA-S85MH2 (8'6") je nešto oko 2.6m ne 2.4?

Mislim da samo u toj dužini ima 60g Mastery...
       Nema više divljeg bučka. :no:

BORKO

Najpreciznije bi bilo 255 cm...  :)
Ðe ronimo ?

alexdja

Rap

Danas je lako do Xzoge kada ima zastupnika a do prije godinu dana je već bila muka

domba

Rap

retfala

jel zna netko koliko košta 100g 2,75

alexdja

U Beograd je danas stigao Xzoga asortiman u istu radnju koja zastupa Svendsen Sport program (Okuma, Savage Gear, Prologic, Rhon Thompson...)...

Neki model Shiteno (čini mi se da se zove) - 8'6" 60g brrrruuka kako mi se dopao na suvo :love4:, sreća što nisam kod sebe imao neke pare... :be happy:

Stigli su i neki Xzoga blankovi...

DarioK

Meni je ta Ja-S 2,75m 100 gramska nekako teška :( moram probat 60 gr...

domba

Mora se uskoro i Xzoga pazarit hihi  :alas:

Lomnica_city

Vlasnik sam JA-S 100gr na 2,75m vec nekih godinu i po, a pecao sam nekoliko puta sa jos par modela, Mastery 60gr 2,58m, Mastery 150gr 3m i Blastino 50gr 2,33m...

Sa mojom imam visok dvocifren broj izlazaka, stap je zilav u 3 lepe, ali i osetljiv dosta, u isto vreme kad sam nabavio nju vec sam imao Sportex Black Arrow (treca serija) 3m 40-80gr, od kog se pokazala nesto brza, slicne krutosti i snage, i nesto laksa, ali je razlika u osetljivosti bila osetna u korist 100 gramke, balansu takodje, cak i kad sam BA balansirao 60gr tegom.

Pecam njome soma na V.Moravi a koristim je i za tezi dzig na Dunavu, vec oko 10-12gr je OK za osetiti i lepo baca voblere te tezine (Alex Ritmo 5, Manns Baby...), maksimalna glava koju sam koristio je 50gr i pocinje da je muci malo, veca mi i ne treba, iako deluje kruta na ribi pocne da radi fino i spadanja skoro da nema.

Neko rece da je oprema vrlo kvalitetna, slozio bih se s'tim da je izbor vodjica mogao biti drugaciji, lakse bi bile bolje, cak mozda i jednostopalne 6+2 dvostopalne, dok su otezanje u sok kapi (gumiranoj) mogli da stave kao na malim sestrama u vidu tegica koji se mogu skinuti, 35gr je inace u sok kapi.

Sa drugim modelima sam pecao tek toliko da probam, Mastery 150gr 3m je zivotinja od stapa, drugar je koristi za teski dzig 40+gr a meni se cini odlicnim za soma, deluje dosta krut ali na teretu proradi pristojno i ne bi trebalo biti ispravljanja adekvatnih udica.
Mastery 60gr 2,58m je po meni neki univerzalac, i za dzig i za vobler, mislim da je dobar kad se nema kinte za vise stapova a pecali bi 3-4 vrsta ribe, za reku tipa V.Morave (ravnicarska, 50-80m sirine) taman.
Blastino 50gr 2,33m je zivotinja od stapa, ne oseca najbolje laganije dzigove za razliku od 60gr do nekih 7-8gr, ali je i maksimum koji moze podneti jaci od 60gr modela bar za 5-7gr, kicma je jaca i lakse iscupa dzig iz kamena, ne znam da li bih je preporucio i za vobler, ako mora...