XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

POZZ SVE LJEPO REČENO DA KAPA MALO PREVELIKA I DA ZAKAČKA ZA UDICU DOBRO BI DOŠLA NEVOLIM KAČIT PO VODILICAMA

Lomnica_city

Kapa nije prevelika za ovakav stap, ali jeste malo teza, kad sam ja prvi put izvadio iz futrole umalo me trn ne zveknu po licu koliko je naglo pala zadnjica stapa nadole, dobro je sto su je gumirali jer lepo podnosi udarce, i ne zvekece otezanje.
Alkica za udicu je smesna investicija kome treba, parce zice (ja bih najradije "snake" sprovodnik sa musicarca) i oko 140 dinara je vezivanje kod majstora, iliti 1,2€, smesno jeftino, u medjuvremenu okacim za zicu preklopnika, i ako se otvori udica se drzi za njega.

alexdja

Nije baš tako jeftino kod vrhunskih majstora, ali nije ni skupo mnogo...

Samo i mene nervira kad neki štap nema zakačku, što je za proizvođača još veća sitnica...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Lomnica_city

Koliko to "nije bas jeftino" u tvom slucaju? Sta reci onda kad nije ni moj, sad bivsi, Gamakatsu Cheetah Luxxe Saltage, imao zakacku za udicu, a cena mu kao ta Xzoga + recimo TwinPower + dobra pletenica preko...

alexdja

Nije 2-3€ kako si napisao...

A to da li si ti imao štap i od 1000€ možda, to je tvoja stvar...

Upravo to sam i napisao da je glupost što takvi štapovi nemaju takvu sitnicu...

Lomnica_city

Ja te lepo pitam koliko je a ti se brecas i vredjas, u tom slucaju nije istina to sto ti kazes da nije bas jeftino, Mica i Pedja za zakacku i vezivanje na CD Taiaha-i uzeli bas toliko, 2 i po-3€!!
I nigde se nisam hvalisao da imam stap od 1000€, tako da ti ovo "mozda" ne treba, jer izvrces moje reci da bi pokusao da me ismevas, poenta je da cena stapa nije bitna, DAM Seahawk od 40€ je imao, Gamakatsu 10x skuplji nije, iako je mizerna sitnica i cenom i vremenom koje treba utrositi...

alexdja

U redu je majstore...

Nije ovo tema za raspravu između tebe i mene, ne pokušavam da te ismevam uopšte mi nije bitno koje i kakve štapove ti imaš, pričao sam generalno...

7€ je kod majstora u BG da stavi ovo...

Lomnica_city

Preskupo definitivno, jos je moja ona sklapajuca, podignes je malo i ona iskoci kao da ima feder, a nema, isto i obratno kad je sklapas, a ova obicna zicica ne znam da li kosta ista, ovo se savije od prohromske zice koja je 5m 300 dinara i znaci 6,9€ izadje vezivanje!  :icon_biggrin:

alexdja

Pa jebiga naravno da je skupo...

Ima nas koji kupujemo i štapove od 70€, a sad treba još 10% na to da bude neka dorada za neku sitnicu...

A opet na 200 i kusur evra glupo je da nemaš takvu stvar ako ti treba, pa platiš jbg...

Izvinjavam se svima za OFF

stefany

Mozda se to negde i namerno ne radi.
Da glava ne bi kuckala po blanku, tesko mi je da poverujem
da se ide na ustedu pogotovo kod skupljih modela.

Lomnica_city

Skoro nijedna Xzoga koliko znam nije 200+ €, a pogotovo ova JA-S 100gr, koja se mislim oko 170-ak € krece (doduse ja jesam moju platio 210€ ali u DE pa troskovi dovde), cisto da znaju ostali koji se eventualno interesuju za iste...

miha

alexdja

Pa ja sam juče gledao Xzoge u radnji u BG koje su 200+€ i nemaju to, a takođe sam siguran da nije slučajno što nemaju...

Ne verujem Stefany da je zbog glave, pa ja prvi ne kačim sa udicom nego sa kopčom (ponekad možda na kratko trokraka od voblera)...

Ali takve firme sa tolikim plaćenim osobljem koji razmišljaju o tome i odlučuju šta treba, a šta ne, sigurno znaju zašto je to tako...

Samo kažem, meni, a i nekima koje poznajem, tako nešto fali na takvim štapovima...

TopMix

Alexdja, ti kačiš za kopču, al mnogi to ne rade, pa su zbog tih drugih likova stručnjaci za vrhunske štapove odlučili da ne stavljaju zakačaljku. Da početnici ili aljkavi pecarosi (kao ja napr.,ha,ha) ne oštete blank sa olovnim glavama i sličnim stvarima. Neće ljudi da imaju probleme sa garancijom, a kad sami stavimo zakačaljku, onda je oštećenje štapa naš problem, a ne proizvodjača.

alexdja

Ma nije to razlog sigurno...

Pogldej Sportex na primer, neki imaju, neki nemaju, svi su osetljivi na fizička oštećenja i svi imaju 10 godina garancije...

Neki je drugi razlog sigurno...